terug
Marktinformatie Nieuws

DACHSER Emission-Free Delivery van start in Porto

Als onderdeel van zijn klimaatbeschermingsstrategie breidt de logistieke dienstverlener  zijn DACHSER Emission-Free Delivery project uit naar de stad Porto in Portugal. Het project voor binnenstedelijke distributie omvat emissievrije leveringen van (groupage) zendingen in een afgebakend gebied van de stad.

Het distributieproject voor binnensteden - DACHSER Emission-Free Delivery - van start in Porto, Portugal.

De eerste volledig elektrische geel/blauwe vrachtwagen van DACHSER Portugal is al in gebruik genomen. Vanaf maart rijdt de 100% batterij-elektrische vrachtwagen door Porto, de tweede grootste stad van Portugal, en bewijst daarmee de duurzaamheid van de stadsdistributiediensten van de logistiek dienstverlener. “Het project, dat de naam DACHSER Emission-Free Delivery draagt, maakt uitsluitend leveringen zonder vervuilende uitstoot mogelijk, op lokaal niveau in een afgebakend gebied van de stad”, verklaart Celestino Silva, Managing Director European Logistics Iberia bij DACHSER. “Dit model heeft in Duitsland al een federale prijs voor duurzame stadslogistiek gewonnen en zal voor eind 2022 in elf Europese grootstedelijke gebieden worden gelanceerd, waarvan Porto een van de eerste is”, zegt Silva trots.

Elke dag van de week vertrekt de emissievrije vrachtwagen, het FUSO eCanter-model, geladen met zendingen vanuit de DACHSER vestiging in het noorden van de stad. De bestemming van dit geluidsarme voertuig is het stadscentrum: hier worden de goederen geleverd aan winkels of particuliere ontvangers. Dit model is de enige 7,5-tons en 100% elektrische truck op de markt. Met een laadvermogen van 2,9 ton en een capaciteit voor 10 palletten heeft de FUSO eCanter een bereik van ongeveer 120 kilometer, waardoor het de ideale oplossing is voor de kortere ritten in binnensteden.

Milieubewustere distributie op Europees niveau

DACHSER Emission-Free Delivery werd in december 2018 gelanceerd, met een proefproject in de Duitse stad Stuttgart. Sindsdien is het duurzame stadsdistributieconcept voor groupage leveringen uitgebreid en is het nu niet alleen aanwezig in Stuttgart, maar ook in Freiburg in Duitsland, Oslo in Noorwegen en Praag in Tsjechië. De volgende stad die op de planning staat is Madrid in Spanje. Tegen eind 2022 zullen in totaal elf Europese steden DACHSER Emission-Free Delivery hebben ingevoerd. De invoering van dit model is de concretisering van een reeks maatregelen die DACHSER de komende jaren in het kader van zijn klimaatbeschermingsstrategie op lange termijn wil uitvoeren.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Danielle van der Kraan Public Relations