Carrière Mediaroom
fr nl
fr nl

Welkom op onze website!

Op onze website vindt u alles over onze diensten en het laatste nieuws over het bedrijf.

Track & Trace
Directe informatie voor uw zending

Mediaroom

11.07.2024
Naamsverandering in Hongarije na de overname van de joint venture

Sinds 1 juni 2024 zet de voormalige onderneming Liegl & DACHSER zijn logistieke activiteiten verder onder de naam DACHSER Hongarije, bestaande uit de divisies Air & Sea Logistics en Road Logistics met de business lines European Logistics en Food Logistics. De naamswijziging markeert de afronding van de overname in december 2022: de Duitse logistieke dienstverlener kocht toen het resterende belang van 50% van de voormalige mede-eigenaar in de bedrijven.

09.07.2024
DACHSER breidt zijn opslagcapaciteit uit op twee Franse locaties

DACHSER breidt zijn opslagcapaciteit in Frankrijk uit met de bouw van nieuwe faciliteiten in Roissy en Nîmes. In Roissy, in de regio Parijs, is een warehouse van 20.000 vierkante meter gebouwd. In Nîmes, in de regio Occitanie in het zuiden van Frankrijk is een warehouse van 12.000 vierkante meter in gebruik genomen.

05.07.2024
DACHSER neemt 15 elektrische trucks van Renault Trucks in gebruik

Renault Trucks en DACHSER werken samen aan de geleidelijke vermindering van de CO2-uitstoot in het wegtransport. In totaal breidt de logistieke dienstverlener zijn vloot uit met vijftien voertuigen van Renault Trucks. De volledig elektrische trucks rijden elke werkdag lokale en langeafstandsritten op zeven DACHSER-locaties in Duitsland.

03.07.2024
DACHSER behaalt TISAX® label voor informatiebeveiliging

Na een intensieve voorbereiding heeft DACHSER de TISAX® Level 2-certificering behaald. Deze internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging en gegevensbescherming in de auto-industrie wordt steeds belangrijker om supply chains in de auto-industrie te beschermen tegen cyberaanvallen. TISAX staat voor Trusted Information Security Assessment Exchange.

25.06.2024
Echo Labs by FERCAM & DACHSER: Non-profitbedrijf met een nieuwe structuur

DACHSER & FERCAM Italia heeft 50 procent van de aandelen in FERCAM Echo Labs verworven; het non-profitbedrijf blijft actief onder de naam ‘Echo Labs by FERCAM & DACHSER’.

5+
20.06.2024
Van Duitsland naar Zambia: jongeren verbinden werelden met elkaar

Trash4Cash is de naam van het afvalverwerkingsbedrijf dat in 2019 door jongeren in Zambia is opgericht in samenwerking met DACHSER en de kinderhulporganisatie Terre des Hommes. Het ondernemingsplan, dat duurzaamheid en sociale aspecten combineert, ontstond tijdens een jongerenuitwisseling met stagiairs van DACHSER en young professionals in Duitsland. Vijf jaar later is de groep uit Livingstone in Zambia opnieuw op bezoek in Kempten in de Allgäu.

14.06.2024
DACHSER & FERCAM Italia: Nieuwe vestiging in Cattolica

DACHSER & FERCAM Italia heeft medio april een nieuwe vestiging geopend in Cattolica en versterkt daarmee haar aanwezigheid in de dynamisch groeiende economische regio aan de Adriatische kust. Het gebied rond de provinciehoofdstad Rimini wordt gekenmerkt door industriële bedrijven en heeft, met de meubelfabrieken in de provincies Fano en Pesaro, talrijke exportgerichte bedrijven.

07.06.2024
Impact van de Rode Zee-situatie op de marktdynamiek

De situatie in de Rode Zee verbetert niet wat betreft de veiligheid van schepen. De Houthi-rebellen breiden hun doelwitten in de Rode Zee en de Golf van Aden uit, waardoor rederijen hun routes verder moeten aanpassen om bemanningen en schepen te beschermen. Als gevolg van deze situatie is er een groot aantal dienstwijzigingen en zijn er langere transittijden, vooral op de handelsroutes van en naar Azië / India-Pakistan-Bangladesh-Ceylon (IPBC) en het Midden-Oosten.

30.05.2024
Nieuwe vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Nieuw-Zeeland

Na meerdere jaren van onderhandelingen heeft de Europese Unie een vrijhandelsovereenkomst met Nieuw-Zeeland afgesloten (bron: Publicatieblad van de EU L/2024/866 van 25.03.2024), die op 1 mei 2024 is ingegaan.

30.05.2024
Olympische en Paralympische Spelen 2024 - Belangrijke data en impact voor supply chains

Frankrijk bereidt zich voor om deze zomer in Parijs en verschillende andere Franse steden twee van 's werelds grootste sportevenementen te organiseren. De Olympische Zomerspelen en Paralympische Spelen vinden voornamelijk plaats in de hoofdstad van 26 juli tot 8 september.

Meer zien

Een ode aan versheid

Net als een klassiek symfonieorkest is alles bij DACHSER Food Logistics ontworpen met het oog op precisie. Perfect gecoördineerde processen, een hoog kwaliteitsniveau en een harmonieus samenspel tussen alle betrokken spelers.

Met tientallen jaren ervaring in temperatuur gecontroleerde logistiek verzorgen onze medewerkers een betrouwbare supply chain voor onze klanten in de levensmiddelenindustrie, elke dag opnieuw. Bekijk de nieuwe Food Logistics video hier. 

Meer informatie

DACHSER België (concerncijfers: 2023)

144000000
Omzet in EUR (Netto, ongeconsol.)
3
Locaties
1300000
Zendingen
Meer

Locaties Wereldwijd

Contactgegevens van onze filialen

Heeft u een verzoek of een vraag? Hier vindt u de contactinformatie voor onze vestigingen wereldwijd.

Zoek plaats