Carrière Mediaroom
fr nl
fr nl

Welkom op onze website!

Op onze website vindt u alles over onze diensten en het laatste nieuws over het bedrijf.

Track & Trace
Directe informatie voor uw zending

Mediaroom

17.04.2024
Groupage van de zee

Aanvallen op vrachtschepen in de Rode Zee en de daarmee gepaard gaande omleidingen en vertragingen in de scheepvaart vormen steeds vaker een bedreiging voor het vlotte vervoer van goederen en dus ook voor de internationale handel. In dit interview legt Christian Kruse, Head of Global Ocean Freight LCL, de rol uit van intercontinentale groupage, LCL-diensten (Less-than-Container-Load) en welke specifieke voordelen deze voor klanten bieden.

11.04.2024
Joint venture DACHSER & Fercam Italia komt op gang

Met ingang van 28 maart 2024 heeft DACHSER 80 procent van de aandelen verworven in de joint venture DACHSER & Fercam Italia. Hiermee is de overname van de meerderheid van de divisies groupage en contractlogistiek van het Italiaanse logistieke bedrijf Fercam afgerond.

10.04.2024
DACHSER neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Met de overname van Brummer, de partner in het European Food Network voor het transport van geconditioneerde levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en aangrenzende landen, versterkt DACHSER zijn netwerk voor het vervoer en de opslag van levensmiddelen in Europa.

09.04.2024
Nieuwe vaste LCL-diensten tussen Rotterdam en Azië voor DACHSER in de Benelux

De lucht- en zeevrachtdivisie van DACHSER in de Benelux breidt zijn diensten aanzienlijk uit. Het gaat om nieuwe LCL-verbindingen tussen de haven van Rotterdam en diverse havens in Azië met vaste vertrektijden.     

25.03.2024
DACHSER, myclimate en terre des hommes sluiten akkoord over klimaatactieprogramma

DACHSER, de klimaatbeschermingsorganisatie myclimate en de kinderrechtenorganisatie terre des hommes gaan een langdurige samenwerking aan. Samen zullen de internationale logistieke dienstverlener en de non-profitorganisaties wereldwijd nieuwe klimaatactieprojecten lanceren en bestaande initiatieven uitbreiden. Een overeenkomst hiervoor werd ondertekend in december 2023. 

2
22.03.2024
DACHSER blijft op koers en breidt wereldwijd netwerk uit

Na de economische opleving in de logistiek als gevolg van de pandemie en de wereldwijde verstoringen van de supply chains, normaliseerde de industrie in 2023. Ook voor DACHSER werd het boekjaar gekenmerkt door een zwakke wereldwijde logistieke vraag, die gepaard ging met een aanzienlijke overcapaciteit en sterk dalende tarieven in de lucht- en zeevracht.

2
19.03.2024
De toekomst van wegtransport begint nu

Zero-emissie voertuigen hebben eindelijk het laboratorium van de toekomst verlaten. Maar er zijn nog een paar uitdagingen die de nieuwe generatie vrachtwagens moet overwinnen om een praktische en betrouwbare dagelijkse oplossing op de weg te worden.

14.03.2024
DACHSER sluit Tunesië en Turkije rechtstreeks aan op zijn groupagenetwerk

Begin dit jaar heeft DACHSER twee gateways voor groupagevervoer, full truckload (FTL) en less than truckload (LTL), naar Tunesië en Turkije in gebruik genomen. De logistieke dienstverlener breidt hiermee zijn dienstenportfolio uit en biedt zijn klanten sneller en efficiënter wegtransport van en naar de twee landen.

13.03.2024
Met visie vooruitkijken

Logistiek betekent óók voortdurend uitdagingen accepteren en aangaan, vooral wanneer de omstandigheden moeilijk worden. Daarom zien we bij DACHSER het jaar 2024 met vertrouwen en vastberadenheid tegemoet, ondanks volatiele markten en stijgende kosten. Onze CEO, Burkhard Eling, deelt zijn gedachten over dit onderwerp.

08.03.2024
Op weg naar gelijkheid: Vrouwen in de logistiek

In de traditioneel door mannen gedomineerde logistieke sector doorbreken Maria Huljev, Sofie Van Remoortere en Demi Van den Broeck als Belgische ambassadeurs van de logistieke dienstverlener DACHSER niet alleen barrières, maar bewijzen ze ook dat vrouwen in deze sector kunnen uitblinken. Als een volledig vrouwelijk team van Sales Executives in het filiaal van DACHSER in Willebroek zetten zij zich in om de producten en diensten van het bedrijf te promoten, nieuwe klanten te werven, bestaande klanten op te volgen en administratieve taken en dossiers met collega's af te handelen, waarbij ze stereotypen doorbreken en hun passie en professionalisme in hun werk laten doorschijnen.

Meer zien

Een ode aan versheid

Net als een klassiek symfonieorkest is alles bij DACHSER Food Logistics ontworpen met het oog op precisie. Perfect gecoördineerde processen, een hoog kwaliteitsniveau en een harmonieus samenspel tussen alle betrokken spelers.

Met tientallen jaren ervaring in temperatuur gecontroleerde logistiek verzorgen onze medewerkers een betrouwbare supply chain voor onze klanten in de levensmiddelenindustrie, elke dag opnieuw. Bekijk de nieuwe Food Logistics video hier. 

Meer informatie

DACHSER België (concerncijfers: 2023)

144000000
Omzet in EUR (Netto, ongeconsol.)
3
Locaties
1300000
Zendingen
Meer

Locaties Wereldwijd

Contactgegevens van onze filialen

Heeft u een verzoek of een vraag? Hier vindt u de contactinformatie voor onze vestigingen wereldwijd.

Zoek plaats