Carrière Mediaroom
fr nl
fr nl

Welkom op onze website!

Op onze website vindt u alles over onze diensten en het laatste nieuws over het bedrijf.

Track & Trace
Directe informatie voor uw zending

Mediaroom

14.05.2024
Global Groupage: Wanneer alles wat bij elkaar hoort, samenkomt

De wereld verandert. En daardoor ook de markten. Verschuivingen in geopolitieke macht en belangen in combinatie met supply chains die bijna constant onder druk staan, benadrukken de behoefte aan nieuwe denkwijzen. Voor de logistiek betekent dit het realiseren van de best mogelijke combinatie van wereldwijd end-to-end vervoer en contractlogistieke oplossingen.

07.05.2024
“We hebben een duidelijk doel voor ogen” 

Dr. Tobias Burger is sinds 1 januari 2024 COO Air & Sea Logistics bij DACHSER. Burger is 46 jaar oud en heeft een doctoraat in bedrijfskunde. Zijn toekomstvisie is gericht op een sterke ASL-organisatie en de mogelijkheden van samengevoegde transport- en contractlogistieke diensten wereldwijd: Global Groupage.

06.05.2024
De formule voor succes in chemische logistiek: een interview met DACHSER Chem Logistics Expert uit België

In de dynamische wereld van de chemische industrie, waar strikte naleving van regelgeving en veiligheidsnormen van het grootste belang is, vereist het efficiënt omgaan met logistieke hindernissen zowel expertise als precisie. Om inzicht te krijgen in deze cruciale aspecten, gingen we in gesprek met Hrayr Matinyan, DACHSER Chem Logistics Project Manager bij DACHSER België. In dit interview vertelt hij over zijn carrière, de complexiteiten van chemische logistiek en de cruciale rol van het selecteren van de juiste logistieke partner.

2
30.04.2024
Vers wint

Voedsellogistiek is een groeiende markt in Europa. Daarom heeft DACHSER zijn eigen netwerk verder uitgebreid met overnames en investeert het in klimaatbescherming en digitalisering. Ook de netwerkpartners profiteren hiervan.

2
29.04.2024
De verbindende kracht van elektrisch rijden

De overgang naar elektrisch rijden verandert wereldwijd de logistieke processen. Autoleverancier Swoboda, uit het Duitse Allgäu, ziet dit ook als een kans. Met DACHSER herstructureert het bedrijf hiervoor zijn wereldwijde supply chains opnieuw.

2
26.04.2024
Robotische manoeuvres 

In de logistiek hebben autonome voertuigen veel mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het volledig automatisch rangeren met wissellaadbakken. Maar hoe kan dit veilig en efficiënt worden uitgevoerd op een druk rangeerterrein? DACHSER's vestiging in het Duitse Langenau bij Ulm onderzocht dit in de praktijk.

25.04.2024
DACHSER en Sud-Fresh bundelen krachten binnen het European Food Network

In februari 2024, is Sud-Fresh door het European Food Network aangesteld als correspondent voor groupage leveringen en ophalingen in westelijk en centraal België. Deze beslissing is het resultaat van een grondige netwerkanalyse die heeft geleid tot het aannemen van een nieuwe strategie voor de Belgische markt.

3
23.04.2024
Programmeren van de toekomst

In deze steeds complexere wereld betekent het aanbieden van eersteklas groupagelogistiek aan de chemische industrie een voortdurende ontwikkeling van de aangeboden diensten. AI-toepassingen spelen een belangrijke rol in deze voortdurende en continue verandering. Michael Kriegel, Department Head DACHSER Chem Logistics, legt uit welke mogelijkheden AI heeft voor de logistiek en hoe het DACHSER helpt om de huidige uitdagingen te overwinnen.

22.04.2024
Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Niemand kan de toekomst voorspellen - politici niet, wetenschappers niet en economen niet. Maar dat betekent niet dat we moeten stoppen met het analyseren van huidige ontwikkelingen, het volgen van trends en het trekken van de juiste conclusies voor morgen. Dit vereist dat we goed kijken, vragen stellen en vooral te luisteren. Dat klinkt misschien voor de hand liggend, maar het kan een echte uitdaging zijn in het dagelijkse praktijk.

19.04.2024
Müller Fresh Food Logistics neemt nieuw warehouse in gebruik

Müller Fresh Food Logistics – onderdeel van logistieke dienstverlener DACHSER – heeft onlangs een 17 meter hoog warehouse in Holten in gebruik genomen. Dit warehouse biedt klanten naast distributie, ook de mogelijkheid om geconditioneerd op te slaan. Het nieuwe pand is de meest recente toevoeging aan de verschillende warehouselocaties van Müller Fresh Food Logistics en is direct aangesloten op het distributienetwerk van de logistieke dienstverlener.

Meer zien

Een ode aan versheid

Net als een klassiek symfonieorkest is alles bij DACHSER Food Logistics ontworpen met het oog op precisie. Perfect gecoördineerde processen, een hoog kwaliteitsniveau en een harmonieus samenspel tussen alle betrokken spelers.

Met tientallen jaren ervaring in temperatuur gecontroleerde logistiek verzorgen onze medewerkers een betrouwbare supply chain voor onze klanten in de levensmiddelenindustrie, elke dag opnieuw. Bekijk de nieuwe Food Logistics video hier. 

Meer informatie

DACHSER België (concerncijfers: 2023)

144000000
Omzet in EUR (Netto, ongeconsol.)
3
Locaties
1300000
Zendingen
Meer

Locaties Wereldwijd

Contactgegevens van onze filialen

Heeft u een verzoek of een vraag? Hier vindt u de contactinformatie voor onze vestigingen wereldwijd.

Zoek plaats