Carrière Mediaroom
fr nl
fr nl

Welkom op onze website!

Op onze website vindt u alles over onze diensten en het laatste nieuws over het bedrijf.

Track & Trace
Directe informatie voor uw zending

Mediaroom

07.12.2023
Logistiek voor de beste luchtkwaliteit

Airconditioners, warmtepompen of luchtreinigers - technologieën voor binnenluchtkwaliteit zijn zowel in privéwoningen als in bedrijfspanden te vinden. De Japanse fabrikant Daikin vertrouwt al meer dan vijf jaar op DACHSER voor de logistieke afhandeling van zijn apparatuur. Nu heeft de samenwerking tussen de twee bedrijven het volgende niveau bereikt - met een nieuwe warehouselocatie in Ingolstadt, in het Duitse Beieren.

05.12.2023
DACHSER neemt joint venture in Zuid-Afrika volledig over

DACHSER heeft de resterende 30 procent van de aandelen in DACHSER Zuid-Afrika overgenomen en is nu volledig eigenaar van de in Johannesburg gevestigde landenorganisatie.

3
30.11.2023
Samen in actie voor het klimaat 

Duurzaamheid en klimaatbescherming maken onlosmakelijk deel uit van de bedrijfscultuur van DACHSER. Duurzame energie, elektrisch rijden en in het bijzonder de ontwikkeling van emissievrije supply chains voor Europese steden spelen hierbij een belangrijke rol. Dit gaat gepaard met een combinatie van leerprocessen en persoonlijke ‘aha’-momenten.

5+
28.11.2023
‘Opstijgen’ in het leven

DACHSER en Terre des Hommes zijn al enkele jaren betrokken bij beroepsopleidingen voor jongeren in het zuiden van Afrika. Tijdens een recent werkbezoek hebben Bernhard Simon, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DACHSER, en Joshua Hofert, Director of Communications van Terre des Hommes, de vooruitgang van de gemeenschappelijke projecten gezien. Ze waren vooral trots op het succes van de zes jongeren uit Livingstone, Zambia, die na een uitwisselingsprogramma in Duitsland hun eigen start-up hadden opgericht, het afvalrecyclingbedrijf Trash4Cash. 

22.11.2023
Europese Commissie: DACHSER mag FERCAM overnemen 

Een mijlpaal is bereikt: de EU-Commissie heeft DACHSER's overname van 80 procent van FERCAM's groupage- en contractlogistieke activiteiten in Italië goedgekeurd.

3
20.11.2023
Logistiek koolstofvrij maken: de lange en hobbelige weg die voor ons ligt

Klimaatbescherming en het behalen van klimaatdoelstellingen is een grote en uitdagende taak voor alle betrokkenen. Maar DACHSER is duidelijk vastbesloten om consequent door te gaan op de weg naar een duurzamere en klimaatvriendelijkere logistiek. CEO Burkhard Eling vat de strategie en de concrete maatregelen bondig samen in een door hem geschreven artikel.

08.11.2023
LEO-satellieten: veel beweging in de ruimte

Het grote aantal nieuwe communicatiesatellieten die in een lage baan om de aarde zweven, biedt interessante mogelijkheden, ook voor de logistiek. Vooral het Starlink-netwerk kan al in veel delen van de wereld worden gebruikt.

02.11.2023
Kinderen weer een ‘normaal’ leven geven

In Oekraïne bieden Terre des Hommes en DACHSER psychosociale ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun families in een langlopend project. Joshua Hofert, Director of Communications bij Terre des Hommes Deutschland e.V., bezocht het project een paar weken geleden zelf en geeft ons zijn indrukken in een interview.

27.10.2023
Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Klimaatverandering is onderdeel geworden van het dagelijks leven. Politici en de samenleving discussiëren en verschillen van mening over welke veranderingen op korte termijn onvermijdelijk zijn, wat er op lange termijn moet gebeuren en vooral hoe dit allemaal in goede banen kan worden geleid. Bij DACHSER zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen aan de bescherming van het klimaat. Sterker nog, we willen een voortrekkersrol spelen in de logistiek op het gebied van klimaatbescherming.

2
26.10.2023
Het overzicht behouden

In een wereld die steeds sneller lijkt te gaan, worden planning en transparantie belangrijke uitdagingen in het bedrijfsleven. Dit geldt ook voor logistieke bedrijven die namens hun klanten een breed scala aan producten door heel Europa vervoeren. Om nu ook in groupage realtime tracking in te voeren, heeft DACHSER zijn wissellaadbakken en Europese logistieke trailers uitgerust met 5G/LPWAN-geschikte smart tracking devices en deze gekoppeld aan intelligente IT-systemen.

Meer zien

Een ode aan versheid

Net als een klassiek symfonieorkest is alles bij DACHSER Food Logistics ontworpen met het oog op precisie. Perfect gecoördineerde processen, een hoog kwaliteitsniveau en een harmonieus samenspel tussen alle betrokken spelers.

Met tientallen jaren ervaring in temperatuur gecontroleerde logistiek verzorgen onze medewerkers een betrouwbare supply chain voor onze klanten in de levensmiddelenindustrie, elke dag opnieuw. Bekijk de nieuwe Food Logistics video hier. 

Meer informatie

DACHSER België (concerncijfers: 2022)

144000000
Omzet in EUR (Netto, ongeconsol.)
334
Werknemers
1300000
Zendingen
Meer

Locaties Wereldwijd

Contactgegevens van onze filialen

Heeft u een verzoek of een vraag? Hier vindt u de contactinformatie voor onze vestigingen wereldwijd.

Zoek plaats