Carrière Mediaroom
fr nl
fr nl

Douanebeveiliging – stevig greep houden op douaneregels

In de strijd tegen internationaal terrorisme hebben de douaneautoriteiten de regels aangescherpt. Zij binden bedrijven onder andere aan geavanceerde aankondigingen van douane-informatie via samenwerkingsprogramma’s als C-TPAT, dat bedrijven classificeert als betrouwbare partners. Wij helpen u uw zending sneller te importeren naar het gewenste land waar wij, als certificaathouder, eigen contactpersonen bij de douaneautoriteiten hebben.

Export naar de VS is onderhevig aan strenge beveiligingsmaatregelen

Met talloze embargo’s tegen wereldwijd terrorisme heeft vooral de VS enorme barrières opgeworpen voor import. Deze beschermen tegen bepaalde personen en organisaties of zijn gericht op het blokkeren van financiële middelen van terroristische groepen. Dit betekent dat uitgesloten landen, bedrijven en personen op een ”zwarte lijst” van de VS komen. Een lijst met terroristische groeperingen is te vinden in EU-verordening 881/2002, de zogenaamde “Taliban-verordening” is te vinden in de EU-verordening 2580/2001.

Overzicht van DACHSER douanebeveiliging:

  • Ervaren medewerkers met regelmatige intensieve training
  • Vele jaren ervaring met Importer Security Filing (ISF)
  • Erkend als AEO (Authorized Economic Operator) sinds juli 2008
  • Soepele verwerking van uw importen in de VS
  • Direct contact met lokale contactpersonen

Zonder de 10+2-regel komen goederen de VS niet in

Een grondig onderzoek van uw exporten is een onvermijdelijke consequentie van de strakkere beveiligingsregels in de VS. De verificatie van uw goederen is gebaseerd op de Importer Security Filing (ISF). Onder de zogenaamde 10+2-regel, moeten tien gedefinieerde meldingen elektronisch aan US Customs worden verzonden – minimaal 24 uur voordat het schip de haven van vertrek verlaat. Incorrecte, laattijdige of ontbrekende informatie kan leiden tot boetes tussen de $2.500 en $5.000. Vooral bij het ontbreken van gewenste informatie loopt u het risico dat uw zending wordt afgewezen of er een tijdrovende douanecontrole in een Amerikaanse haven plaatsvindt. Hetgeen geld kost.

Als AEO faciliteren we uw importen

Om de veiligheid van uw importen naar de Amerikaanse douane vast te leggen ondersteunen we u op verschillende niveaus. Ten eerste profiteert u van onze goede reputatie: 

De status als AEO (Authorized Economic Operator) vergemakkelijkt de veiligheidsrelevante douanecontrole. Wij garanderen zo een consistente internationale supply chain voor uw goederen.

Soepel transport van goederen naar de VS

Wij zijn ook de juiste partner voor u als het gaat om de omgang met formaliteiten. Als geregistreerd “filer” werkt DACHSER al sinds 2009 namens talloze klanten. Onze medewerkers zijn tot in het kleinste detail bekend met de regels en processen van de Amerikaanse douaneautoriteiten. Bij het verzenden van gegevens maken we gebruik van een webgebaseerd platform dat is getest door de Amerikaanse douane zodat we uw verzendgegevens veilig kunnen versturen. 

Met onze service komen uw imports veilig in de VS aan. Onze professionele, routinematige afhandeling maakt het voor u mogelijk om alle zaken met de VS soepel te laten verlopen zonder vervelende verrassingen. We zorgen ook voor uw registratie als u gebruik maakt van andere serviceproviders om uw zending te versturen. Uw contactpersoon in uw lokale vestiging van DACHSER adviseert u graag tot in detail.