Mediaroom

DACHSER België

Welkom op de nationale website van DACHSER België.

Track & Trace
eLogistics

DACHSER Nieuws

Marktinformatie 20.09.2019
Bereid u voor op Chinese Golden Week-vakantie

China viert zijn nationale feestdag op 1 oktober, gevolgd door een vakantie van een week. Tijdens de Gouden Week van 1 tot 7 oktober zijn veel bedrijven gesloten; fabrieken en productielocaties zullen hun activiteiten stopzetten. Sommigen van hen kunnen hun werk later dan de officiële feestdagen hervatten. Daarom is de pre-vakantieperiode druk voor logistiek en transport, omdat fabrieken de neiging hebben hun productie te versnellen voordat de vakantie begint. In termen van lucht- en zeevrachtvervoer zal de ruimte krap worden; er zal ook veel vraag zijn naar vrachtwagendiensten. Het is belangrijk om vooruit te plannen om uw supply chain ononderbroken te houden.

  • Impact op zeevracht

De meeste zeevrachtvervoerders hebben niet alleen lege afvaarten tijdens de Gouden Week, maar ook voor en na de vakantie om hun diensten aan te passen aan de zwakke marktvraag. Sommige luchtvaartmaatschappijen implementeren al vanaf week 39 westelijke blanco afvaarten. Over het algemeen zijn er blanco afvaarten in week 40 en 41; het vaarschema wordt geleidelijk weer normaal in week 43. Er wordt voorgesteld om uw boeking zo snel mogelijk te plaatsen om extra kosten te voorkomen en om ruimte te reserveren. Houd rekening met de sluitingstijd van de boeking. Neem contact op met uw DACHSER-vertegenwoordiger voor updates over bepaalde routes en bespreek uw planning.

  • Impact op luchtvracht

Tijdens de vakantieperiode zullen luchtvrachtactiviteiten in lokale vestigingen worden gesloten of met zeer beperkte mankracht werken. Voor luchtimport worden alleen vooraf geboekte zendingen afgehandeld, regel de aankomstdatum al voor 25 september om voldoende tijd te hebben voor inklaring. Voor luchtuitvoer zal de luchtvrachtruimte erg krap zijn en zal er tijdens de pre-vakantieperiode veel vraag zijn naar uitrustingsmateriaal. Neem contact op met uw plaatselijke DACHSER-vertegenwoordiger voor een precieze afsluittijd.

  • DACHSER-vestigingen in China

DACHSER-vestigingen in China zijn gesloten van 1 tot 7 oktober en hervatten hun werkzaamheden op 8 oktober. Als u dringende zendingen heeft of vragen wilt bespreken, neem dan gerust contact met ons op.

Marktinformatie 20.09.2019
Bereid u voor op China Golden Week-vakantie

China viert zijn nationale feestdag op 1 oktober, gevolgd door een vakantie van een week. Tijdens de Gouden Week van 1 tot 7 oktober zijn veel bedrijven gesloten; fabrieken en productielocaties zullen hun activiteiten stopzetten. Sommigen van hen kunnen hun werk later dan de officiële feestdagen hervatten.

Daarom is de pre-vakantieperiode druk voor logistiek en transport, omdat fabrieken de neiging hebben hun productie te versnellen voordat de vakantie begint. In termen van lucht- en zeevrachtvervoer zal de ruimte krap worden; er zal ook veel vraag zijn naar vrachtwagendiensten.

Het is belangrijk om vooruit te plannen om uw supply chain ononderbroken te houden.

  • Impact op zeevracht

De meeste zeevrachtvervoerders hebben niet alleen lege afvaarten tijdens de Gouden Week, maar ook voor en na de vakantie om hun diensten aan te passen aan de zwakke marktvraag.

Sommige luchtvaartmaatschappijen implementeren al vanaf week 39 westelijke blanco afvaarten. Over het algemeen zijn er blanco afvaarten in week 40 en 41; het vaarschema wordt geleidelijk weer normaal in week 43. Er wordt voorgesteld om uw boeking zo snel mogelijk te plaatsen om extra kosten te voorkomen en om ruimte te reserveren. Houd rekening met de sluitingstijd van de boeking.

Neem contact op met uw DACHSER-vertegenwoordiger voor updates over bepaalde routes en bespreek uw planning.

  • Impact op luchtvracht

Tijdens de vakantieperiode zullen luchtvrachtactiviteiten in lokale vestigingen worden gesloten of met zeer beperkte mankracht werken.

Voor luchtimport worden alleen vooraf geboekte zendingen afgehandeld, regel de aankomstdatum al voor 25 september om voldoende tijd te hebben voor inklaring.

Voor luchtuitvoer zal de luchtvrachtruimte erg krap zijn en zal er tijdens de pre-vakantieperiode veel vraag zijn naar uitrustingsmateriaal. Neem contact op met uw plaatselijke DACHSER-vertegenwoordiger voor een precieze afsluittijd.

  • DACHSER-vestigingen in China

DACHSER-vestigingen in China zijn gesloten van 1 tot 7 oktober en hervatten hun werkzaamheden op 8 oktober.

Als u dringende zendingen heeft of vragen wilt bespreken, neem dan gerust contact met ons op.

Marktinformatie 19.09.2019
Brexit – Informatie voor alle klanten van ASL

We staan ​​voor de mogelijke gebeurtenis dat het Verenigd Koninkrijk eind oktober 2019 de Europese Unie zal verlaten.

Dit heeft gevolgen voor zendingen van en naar het Verenigd Koninkrijk en er zijn vertragingen te verwachten. Redenen zijn onder meer dat een hoger percentage zendingen door de douaneautoriteiten moet worden verwerkt en dat Europese verladers naar luchtvracht kunnen overschakelen om grenscontroles te voorkomen.

We verwachten vertragingen, met name voor zendingen die niet rechtstreeks naar het VK of rechtstreeks uit het VK, maar via continentaal Europa vertrekken. Als bijvoorbeeld zeevrachtzendingen in Rotterdam worden gelost en vervolgens via vrachtwagen en veerboot naar het VK worden doorgestuurd:

• Fiscale vertegenwoordiging in continentaal Europa is niet langer mogelijk voor goederen naar het VK. In plaats daarvan moet een doorvoerprocedure worden geopend.

• De verwachte problemen in Calais / Dover zullen vertragingen veroorzaken bij de levering van goederen naar het VK.

• Incoterms voor volgende leveringen van de EU naar het VK moeten mogelijk ook worden omgezet indien nodig, omdat kosten voor inklaring moeten worden opgenomen.

Daarom raden we ten zeerste aan om waar mogelijk rechtstreeks naar het VK te verzenden, in ieder geval enige tijd na de Brexit totdat alles duidelijk is.

Daarnaast kunt u hier ook een "Brexit-checklist" vinden.

Nieuws 03.09.2019
DACHSER sponsort “La Vuelta”

De logistieke dienstverlener biedt voor het elfde jaar op rij op maat gemaakte logistieke diensten voor de beroemde wielerwedstrijd.

Nieuws 03.09.2019
DACHSER Tsjechië zet langere vrachtwagens in

In Tsjechië is DACHSER onlangs begonnen met de inzet van twee langere vrachtwagens op zijn dagelijkse route tussen de vestigingen in Ostrava en Brno. Dit zal de capaciteit op de route vergroten en tegelijkertijd een conventioneel voertuig vrijmaken.

Marktinformatie 02.09.2019
Brexit checklist - Waar moet u op letten?

Waarop moeten DACHSER-klanten letten in het geval van een harde Brexit?
Vertraging bij het passeren van de grens vormt een grote uitdaging in het geval van een harde Brexit. Een andere uitdaging is de nieuwe bureaucratische last van het goederenverkeer met Groot-Brittannië. In de eerste plaats moeten er in het kader van de WTO-regels langere wachttijden door grenscontroles en inklaring van alle goederen worden verwacht. Voor bedrijven die zendingen van en naar het Verenigd Koninkrijk sturen, hebben we het samengevat in onze Brexit-checklist (Engelstalig) die u hieronder kunt downloaden:

Persberichten 27.08.2019
Logistiek – tóch niet alleen voor mannen

De logistieke sector wordt vaak nog steeds gezien als een échte mannenwereld. Maar tijden veranderen en steeds meer vrouwen maken naam in de branche. Bij DACHSER Luxembourg vervullen vrouwen de managementfuncties.

Nieuws 27.08.2019
Omnichannel logistiek met smart data – DACHSER DIY-logistics

Met hun omnichannel-concepten maken doe-het-zelf- en tuinwinkels nu gebruik van alle verkoopkanalen. Intelligente logistieke oplossingen, zoals dropshipping, ondersteunen hen hierbij.

Nieuws 13.08.2019
DACHSER bouwt in Neumünster

DACHSER start met de bouw van een nieuwe vestiging in Neumünster in het uiterste noorden van Duitsland. Er wordt een overslagterminal voor industriële goederen en levensmiddelen gebouwd aan de Isarstrasse op het industrieterrein ten zuiden van Neumünster. Deze investering heeft een waarde van ongeveer €17,4 miljoen. De bouw zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 zijn voltooid. Er zullen ongeveer 30 nieuwe werknemers in de branch werken.

2
Nieuws 01.08.2019
Samen nieuwe markten aanboren

Samen groeien: dat was het motto van het kleine bedrijf uit de Spaanse stad Zaragoza toen het in 1983 toetrad tot de markt, hydraulische en pneumatische leidingen en roestvrijstalen fittingen leverend aan handelaren en industriële klanten. Vandaag de dag is Dicsa een wereldwijde onderneming. DACHSER ’s rol: intelligente logistiek vanuit één bron.

DACHSER Interlocking

Met onze intelligente oplossingen beheren wij de gehele supply chain om uw wereldwijde goederen- en informatiestroom te waarborgen.

Upgrade uw wereldwijde supply chains: door een diepgaande integratie van onze netwerken van Road Logistics en Air & Sea Logistics bieden wij de voordelen van geoptimaliseerde processen tussen de verschillende vervoerders en systemen.

Meer informatie

DACHSER België (concerncijfers: 2018)

114720000
Jaaromzet
322
Werknemers
1193400
Zendingen
Meer