Carrière Mediaroom

DACHSER België

Welkom op de nationale website van DACHSER België.

Track & Trace
Vind alle eLogistics toepassingen hier

DACHSER Nieuws

22.07.2021
Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Een van de kernzinnen van de afgelopen maanden bij DACHSER was "Het goede behouden en de wendbaarheid vormgeven." Dit is ook de titel van het interview met Burkhard Eling in het nieuwste DACHSER magazine, waarin de nieuwe CEO van DACHSER uitlegt wat deze woorden voor hem betekenen.

20.07.2021
DACHSER bouwt nieuwe vestiging in Lissabon

In de nieuwe vestiging, die begin 2022 operationeel zal zijn, zullen 150 mensen werkzaam zijn. DACHSER investeert 13 miljoen euro in het nieuwe logistiek centrum.

15.07.2021
DACHSER focust op meer laadruimte

Bij de aanschaf van nieuwe opleggers in Duitsland kiest DACHSER sinds april 2021 uitsluitend nog voor de zogenaamde megatrailers. Dankzij hun grotere laadruimte – ondanks de gelijke lengte en breedte – zijn ze zuiniger en besparen ze meer brandstof dan standaard trailers, vooral op lange trajecten. De volledige ombouw van de Duitse vloot moet in 2027 voltooid zijn, met in totaal zo’n 680 nieuwe megatrailers. In de 24 andere Europese landen waar DACHSER met de business unit European Logistics vertegenwoordigd is, zal de vervanging in de komende jaren ook van start gaan.

29.06.2021
Felix Austria: DACHSER in Oostenrijk – een logistieke aanwinst

Oostenrijkers staan erom bekend dat ze echt kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. Er is zelfs een oude Latijnse uitdrukking voor: "Felix Austria", waarmee een bijzonder gelukkige levensstijl wordt bedoeld. Hun geluk en jarenlange vrede hadden ze vooral te danken aan het maken en onderhouden van goede connecties. Deze vaardigheid is ook nodig om logistiek succesvol te zijn.

Met zijn unieke dichtheid verbindt het DACHSER European Logistics netwerk landen in heel Europa tot aan de meest afgelegen gebieden. DACHSER Oostenrijk is een integraal onderdeel van deze homogene infrastructuur.

 • Dagelijkse lijndiensten naar alle regio’s in Europa
 • Proactieve supply chain management
 • Uniforme en consistente DACHSER IT-software en front-end applicaties
 • Warehousing diensten met klant specifieke VAS
 • Branche specifieke oplossingen zoals DACHSER DIY en DACHSER Chem Logistics
 • Behandeling van gevaarlijke goederen in overeenstemming met de Europese en landspecifieke regelgeving

Onze entargo-productlijn biedt u een uniform en transparant aanbod van diensten die een hoge kwaliteit leveren in ons hele Europese netwerk. Dit omvat individuele logistieke processen, betrouwbare leveringen aan meerdere distributiekanalen en een grote flexibiliteit op het gebied van product specifieke leveringen. 

Onze drie productlijnen - targospeed, targofix en targoflex – passen precies bij de behoefte van onze klanten.

 • targospeed: voor snelle leveringen
 • targofix: voor specifieke levertijden
 • targoflex: voor niet tijdsgebonden zendingen

Met DACHSER eLogistics beheerst u alle interactieve processen. Bereken de vrachtkosten online, voer met één klik verzendopdrachten uit en volg al uw zendingen door heel Europa met onze Tracking & Tracing.

 • Volledige transparantie in het gehele logistieke proces
 • Tijd-, kosten- en middelenbesparing
 • Gebruiksvriendelijk maar toch met de hoogste mate van detail
 • Het systeem kan volledig worden aangepast aan uw wensen en behoeften

Neem contact met ons op en profiteer van onze uitgebreide mogelijkheden: marketing.benelux@dachser.com

24.06.2021
Zeevracht: update wereldwijde situatie

Door de aanhoudende verstoring van de zeevrachtmarkt blijven de gevolgen daarvan (containertekorten en veelvuldige havencongestie) de wereldwijde supply chain beïnvloeden. Hieronder geven wij een update van alle ontwikkelingen om mogelijke hinder voor uw bedrijf tot een minimum te beperken.

Westkust van de VS / San Pedro Bay / Haven van Los Angeles

 • De situatie in de VS is de afgelopen 6 weken verbeterd, maar er staan nog steeds verschillende containerschepen in de rij in San Pedro Bay om de haven binnen te varen om te worden gelost.
 • De gevolgen zijn nog steeds merkbaar in de binnenlandse logistieke zeevrachtketen. Het constante en hoge volume geladen containers dat de VS binnenstroomt, zorgt ervoor dat dat de huidige achterstand moeilijk weg te werken is.

Suezkanaal

 • Hoewel dit incident al meer dan 10 weken geleden plaatsvond, is het zeevrachtverkeer nog steeds uit balans door de zogenaamde ‘ripple effects’.
 • Na de blokkering van het Suezkanaal raakten de Europese havens als eerste overbelast door het plotselinge en hoge inkomende volume. Daarna volgden de Aziatische havens, met name de Chinese havens.

Havens van Hamburg en Bremerhaven / Rotterdam

 • Door de blokkade van het Suezkanaal en de eerder genoemde ‘ripple effects’ waren ook de operaties in de havens van Hamburg en Bremerhaven uit evenwicht.
 • Als gevolg van deze congestie werden rederijen ertoe aangezet schepen om te leiden naar Wilhelmshaven of naar Rotterdam.
 • Binnen de Rotterdamse operatie worden nu ook vertragingen verwacht, die mogelijk tot verstoringen van de havenactiviteiten leiden.

Havens van Yantian / Shekou / Nansha

 • In de regio Zuid-China (Yantian / Shekou / Nansha, enz.) doen zich vertragingen voor als gevolg van beperkte havenoperaties. Verwacht wordt dat de hervatting van de normale activiteiten geleidelijk zal moeten gebeuren en dat de volledige capaciteit niet binnen afzienbare tijd zal kunnen worden bereikt.

Wij staan dagelijks in nauw contact met vervoerders en dienstverleners en doen ons best om uw supply chains zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor individueel advies kunt u contact opnemen met uw DACHSER contactpersoon, zodat wij de beste logistieke oplossing voor u kunnen implementeren.

21.06.2021
Samen werken aan de toekomst

In 1975 vestigde het Duitse familiebedrijf DACHSER zich in Nederland en België. In 2011 werd Luxemburg hier bijgevoegd en samen vormen de drie landen het DACHSER Benelux-netwerk. DACHSER in de Benelux is de afgelopen jaren gegroeid en telt inmiddels ruim 850 werknemers. Ivonne Oranje, HR Manager Benelux bij DACHSER, vertelt over de laatste ontwikkelingen op het gebied van personeelszaken binnen het bedrijf.

3
16.06.2021
DACHSER Chem Logistics: Chemicaliën in veilige handen

De chemische industrie is een van de meest succesvolle en concurrerende industrieën die er is. Deze levert cruciale grondstoffen, eindproducten en oplossingen aan vrijwel alle andere industrieën. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hoge productienormen, een uitgebreide infrastructuur en op maat gemaakte logistieke oplossingen met een focus op betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid.

14.06.2021
DACHSER breidt vestiging in Willebroek verder uit

Deze maand start de uitbreiding van de DACHSER vestiging op het industrieterrein De Hulst in Willebroek. Het crossdock en de parkeergelegenheid op eigen terrein worden verder uitgebreid.

2
09.06.2021
DACHSER Climate Protection: lange termijn strategie

Actieve klimaatbescherming maakt deel uit van de algehele verantwoordelijkheid van DACHSER. De logistiek dienstverlener loopt voorop in de klimaatbescherming door middel van efficiënte logistiek en technische innovaties, samen met klanten en partners die de verandering in de logistiek naar emissiearme en -vrije technologieën ook actief willen vormgeven. Alleen op die manier kan de 2-gradendoelstelling van het akkoord van Parijs evenals de klimaatbeschermingsdoelstellingen van de Europese Unie en vele andere landen op middellange en lange termijn worden bereikt.

07.06.2021
DACHSER breidt emissievrije stadsleveringen uit naar elf Europese steden

Eind 2022 zal DACHSER de stadscentra van ten minste elf Europese grootstedelijke regio's emissievrij leveren. Tot nu toe is DACHSER Emission-Free Delivery geïmplementeerd in Stuttgart, Freiburg en Oslo. Er worden nu voorbereidingen getroffen in Berlijn, München, Straatsburg, Parijs, Praag, Kopenhagen, Madrid en Porto.

Felix Austria

DACHSER in Oostenrijk – Een logistieke aanwinst

Oostenrijkers staan erom bekend dat ze echt kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. Er is zelfs een oude Latijnse uitdrukking voor: “Felix Austria”. Deze vaardigheid is ook nodig om succesvol in logistiek te zijn. 

Meer informatie

DACHSER België (concerncijfers: 2020)

120489000
Omzet in EUR (bruto, niet-geconsolideerd, incl. invoerrechten en omzetbelasting)
311
Werknemers
1259600
Zendingen
Meer