Aanbevolen artikelen

2
Nieuws 11/24/2020
Voor een duurzame samenleving: Steeds meer NGO's ondernemen wereldwijd actie...

Wereldwijd spelen niet-gouvernementele organisaties (NGO’s), met een groot internationaal netwerk, een steeds belangrijkere rol. DACHSERs samenwerking met kinderhulporganisatie Terre des Hommes laat zien hoe een bedrijf een NGO op lange termijn kan ondersteunen.

Lees
Nieuws 11/19/2020
“Als het gaat om Brexit steken veel bedrijven hun kop in het zand”

De Brexit is voltooid en de overgangsfase is over een paar weken ten einde. Welke afspraken de EU en Groot-Brittannië op korte termijn ook maken, per 1 januari 2021 wordt goederenverkeer van en naar Groot-Brittannië een uitdaging. Steffen Wiese, Head of Sales, European Logistics, North Central Europe at DACHSER, legt uit waar bedrijven dringend rekening mee moeten houden en sommige lopen zelfs het risico te laat te zijn met de voorbereidingen.

Lees
Persberichten 11/09/2020
DACHSER en Fraunhofer IML zetten onderzoekssamenwerking voort

Het Fraunhofer Instituut voor ‘Material Flow & Logistics (IML)’ en DACHSER verlengen hun samenwerking met nog eens drie jaar. Het partnerschap in het DACHSER Enterprise Lab blijft zich richten op de onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten ter implementatie voor het DACHSER netwerk. Het gaat hierbij om digitale technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), Real-Time Locating System (RTLS), 5G, Internet der dingen (IoT), zelfrijdende voertuigen en adaptieve warehousesystemen.

Lees
Nieuws 11/05/2020
Pallets in balans

Ze zijn een belangrijke speler in de goederenstroom door Europa: europallets. Het balanceren van de vraag naar en de beschikbaarheid van pallets in heel Europa wordt een steeds complexere uitdaging. Jens Müller, Head of Network Management Organization bij DACHSER, legt uit hoe DACHSER hiermee omgaat.

Lees

DACHSER België

Marktinformatie 11/18/2020
Update omtrent activiteiten DACHSER Air & Sea Logistics

Via deze update willen wij u informeren betreft huidige DACHSER Air & Sea Logistics activiteiten in de regio's APAC, EMEA en Americas. In het bijgevoegde document (zie download) staat vermeld of een DACHSER vestigingen in een land operationeel volledig actief is, beperkt of helemaal niet operationeel is. Aangezien de situatie in de landen snel kan veranderen, wordt het bijgevoegde document regelmatig bijgewerkt en op onze website gepubliceerd.

Nieuws 11/13/2020
Uitbreiding DACHSER Contract Logistics in Nederland

Binnenkort wordt het nieuwe warehouse voor Contract Logistics in Nederland, in Waddinxveen vlakbij Rotterdam, geopend. René van Zandbergen, Regional Contract Logistics Manager Benelux, aan het woord over zijn passie voor DACHSER Contract Logistics en de ontwikkelingen rondom het nieuwe warehouse. 

Lees
Nieuws 11/11/2020
Stil op de weg

De komende drie jaar zal ABT e-Line ongeveer 20.000 Volkswagen Caddy- en Transporter- modellen ombouwen tot elektrische aangedreven  voertuigen. Het doel hiervan is het reduceren van uitstoot en het bijdragen aan stillere wegen. DACHSER zal de inkoop, de opslag en de productie van de benodigde elektrische onderdelen verzorgen.

Lees
Nieuws 11/04/2020
Spitser binnen de logistiek

Bij DACHSER zijn de spitsers onmisbaar: zij werken op flexibele tijden tijdens de piekuren in het magazijn. Pascal Schroeder werkt nu al 5 jaar als spitser bij DACHSER en vertelt over zijn ervaringen.

Lees
Nieuws 10/22/2020
Manager aan het woord: Raymond Boumans

Raymond Boumans, Branch Manager van DACHSER Air & Sea Logistics (ASL) Maastricht, vertelt vanuit zijn kantoor met uitzicht op Maastricht Airport over zijn professionele achtergrond, ervaringen bij DACHSER en zijn visie op luchtvrachtlogistiek.

Lees
Nieuws 10/20/2020
Een passie voor logistiek

Donna Walters werkt al 30 jaar voor DACHSER USA in New York. Voor deze Key Account Specialist staan mensen altijd centraal in de logistiek.

Lees
Marktinformatie 10/20/2020
Update van onze Brexit Checklist

De terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU werd op 31 januari 2020 voltooid. Momenteel bevinden we ons in een overgangsfase die eindigt op 31 december 2020. Een verlenging van deze overgangsfase had afgesproken moeten worden tot 1 juli 2020 en is dus niet meer mogelijk. Ten gevolge hiervan zal het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 januari 2021 geen deel meer uitmaken van de interne markt en de douane-unie. Als er in de resterende tijd van de overgangsfase geen overeenstemming wordt bereikt tussen het VK en de EU, valt de handel voortaan onder de regels van de Wereldhandelsorganisatie.

Bij DACHSER hebben we geen invloed op de politieke situatie in het VK, maar we kunnen u op de best mogelijke manier voorbereiden op gereguleerde douaneprocedures. Daarom hebben we onze Brexit Checklist aangepast en geactualiseerd naar de huidige omstandigheden. U kunt deze hier gratis downloaden.

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw verantwoordelijke contactpersoon bij uw DACHSER branch.

2
Nieuws 10/19/2020
De ideale pasvorm

In het voorjaar bundelde DACHSER zijn krachten met een ervaren werkkledingfabrikant om een nieuwe collectie voor logistieke medewerkers en chauffeurs te lanceren. De nieuwe kledinglijn combineert functionaliteit, comfort en veiligheid met de typische DACHSER-stijl.

Lees
Persberichten 10/12/2020
DACHSER lanceert emissievrije leveringen in Freiburg

Fuso eCanters, StreetScooters en wisselbak-fietsen – met deze volledig elektrische vervoersoplossingen levert DACHSER vanaf heden al zijn zendingen in het centrum van Freiburg emissievrij. Hiermee wordt de CO2- uitstoot per transport met gemiddeld 26 procent gereduceerd, de uitstoot van fijnstof met ongeveer 47 procent en de uitstoot van stikstofoxide met ongeveer 41 procent verminderd.

Lees
Nieuws 10/08/2020
DACHSER ontvangt de prijs "AGCO Above and Beyond Champion"

AGCO bekroont zijn logistieke partner DACHSER voor topprestaties op het gebied van innovatie, service, wereldwijde groei en kostenefficiëntie.

Lees
Laat meer zien

DACHSER Corporate

Nieuws 11/23/2020
Safety through visibility

This year, a new flashing light concept was rolled out to improve the visibility of DACHSER trucks. Affixed to the sides of the trailers, these additional flashing lights help minimize the risk of accidents when trucks are turning—in particular during the darker months of the year. They flash whenever the driver activates the indicator.

Lees
Persberichten 11/19/2020
New DACHSER branch in Finland begins operations

DACHSER recently began operations at a new logistics terminal in Finland. In opening its first cross-dock facility in Kerava in the greater Helsinki region, the logistics provider is expanding its services on the Finnish market.

Lees
Marktinformatie 11/18/2020
Latest update on DACHSER Air & Sea Logistics operations

With this update DACHSER would like to inform about the current DACHSER Air & Sea Logistics operations across the regions APAC, EMEA and Americas. In the attached document (see download below) it is listed whether a country organization of DACHSER is operational or, if only limited or not at all, why this is the case. Since the situation in the countries may change rapidly, the attached document will be updated on a regular basis and published on our website.

Nieuws 11/17/2020
“When it comes to Brexit, many companies have their head in the sand”

The Brexit is complete and the transition phase will be history in a few weeks. No matter what agreements the EU and Great Britain may reach in the short term, January 1, 2021 will mean a deep cut for the movement of goods to and from Great Britain. Steffen Wiese, Head of Sales, European Logistics, North Central Europe at DACHSER, explains what companies urgently need to bear in mind and why some of them even run the risk of oversleeping the preparations.

Lees
Ga naar

Meest gelezen

Nieuws 09/03/2019
DACHSER sponsort "La Vuelta"

De logistieke dienstverlener biedt voor het elfde jaar op rij op maat gemaakte logistieke diensten voor de beroemde wielerwedstrijd.

Lees
Persberichten 08/27/2019
Logistiek – tóch niet alleen voor mannen

De logistieke sector wordt vaak nog steeds gezien als een échte mannenwereld. Maar tijden veranderen en steeds meer vrouwen maken naam in de branche. Bij DACHSER Luxembourg vervullen vrouwen de managementfuncties.

Lees
Nieuws 10/02/2019
Het nieuwe DACHSER-magazine is er!

Het Europese netwerk voor landtransport van DACHSER is in de loop der jaren uitgebreid. Het geheim is altijd geweest om de juiste puzzelstukjes op de juiste plaatsen te leggen om het totaalbeeld te voltooien.

Lees
Persberichten 10/05/2018
Recordaantal medewerkers in dienst bij DACHSER

Niet eerder had logistiek dienstverlener DACHSER zoveel werknemers in dienst. Op 1 september 2018 werkten wereldwijd ongeveer 30.500 medewerkers voor het familiebedrijf. In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Bovendien kozen in Duitsland dit jaar 732 jonge mensen voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. Ook dat is een absoluut record!

Lees
Persberichten 12/07/2018
DACHSER wint prijs voor duurzame stadsdistributie

Het innovatieproject van logistiek dienstverlener DACHSER omtrent het ontwikkelen en implementeren van emissievrije aflevermethoden, heeft een federale prijs in ontvangst genomen. De award voor duurzame stadsdistributie werd in Berlijn overhandigd door de Duitse minister van Milieu, Svenja Schulze, aan Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij DACHSER.

Lees
Nieuws 12/24/2018
Verpakkingsmateriaal: een value-added service die de moeite waard is

Zij spelen een belangrijke rol in de logistiek: pallets en andere verpakkingsmaterialen. De eisen die aan het pallet-ruilsysteem worden gesteld, worden echter steeds complexer. Dachser is altijd gericht op kwaliteit en duurzaamheid en zet zich daarom in voor het uitwisselen van verpakkingsmaterialen als een value-added service.

Lees
Nieuws 03/20/2019
DACHSER opent nieuwe vestiging in Portugal

Begin februari opende DACHSER zijn nieuwe vestiging in Coimbra, Portugal. Met deze verhuizing verdrievoudigt de logistieke dienstverlener zijn logistieke ruimte in het centrum van Portugal naar meer dan 6.300 vierkante meter.

Lees
Nieuws 12/27/2018
Nieuwe directeur bij Dachser UK

Na meer dan 17 jaar aan het roer ging Nick Lowe, directeur van Dachser UK, eind september met vervroegd pensioen. Zijn opvolger is Mark Rollinson, die eerder verschillende managementfuncties bij Schenker en Allport Cargo Services heeft bekleed.

Lees
2
Persberichten 07/18/2019
DACHSER streeft naar duurzame groei

DACHSER realiseerde opnieuw een substantiële groei in 2018. De geconsolideerde netto-omzet werd verhoogd met 5,5 procent tot 5,57 miljard euro. Net als vorig jaar namen de zendingsaantallen toe en stegen ze met 2,5 procent tot 83,7 miljoen; tonnage steeg 3,0 procent tot 41,3 miljoen ton. Met 30,609 werknemers in totaal, een stijging van 1.511 ten opzichte van het voorgaande jaar, bereikte het personeelsbestand van DACHSER een recordhoogte.

In de Benelux verhoogde DACHSER de ongeconsolideerde bruto-omzet met 9,9 procent tot 305,8 mln. euro. De zendingsaantallen namen toe en stegen met 5,0 procent tot 3,0 miljoen; tonnage steeg tot 1,3 miljoen ton. De 838 logistieke professionals in de Benelux vormen met elkaar de kracht van het netwerk.

Lees
Nieuws 02/25/2019
Brexit: de tijd is bijna om

Terwijl politici blijven proberen een oplossing te vinden voor de Brexit-crisis, komt de vertrekdatum steeds dichterbij. Nu is het aan bedrijven om uitvoerig te plannen en voor te bereiden op alle mogelijke uitkomsten. Er is een grote uitdaging: de grensformaliteiten.

Lees