Aanbevolen artikelen

2
08/24/2023
DACHSER en FERCAM versterken groupage en contractlogistiek in Italië

FERCAM gaat haar divisies Distributie (groupage) en Logistiek (contractlogistiek) onderbrengen in een joint venture met DACHSER onder de naam "DACHSER & FERCAM Italia S.r.l.". DACHSER's aandeel van 80 procent in de nieuwe onderneming versterkt en vervolledigt zijn Europese netwerk. De overdracht van de zeggenschap moet nog worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten.

Lees
03/31/2023
Nieuwe Country Manager en General Manager bij DACHSER België

Tom Verheyen (50), General Manager European Logistics van DACHSER in Moeskroen, zal per 1 april 2023 de nieuwe functie van Country Manager European Logistics Belgium bekleden als aanvulling op zijn huidige functie. Vanuit zijn nieuwe rol zal hij blijven rapporteren aan Aat van der Meer, die zijn functie als Managing Director DACHSER Benelux blijft voortzetten. Verheyen blikt terug op een mooie carrière van meer dan 20 jaar binnen de internationale logistiek, waarin hij verschillende leidinggevende functies heeft gehad binnen gerenommeerde bedrijven. Zijn reis bij DACHSER begon in 2010 als Operations Manager Cargoplus van de vestiging in Moeskroen, waarna hij doorgroeide naar de functie van Operations Manager European Logistics in 2018. Sinds 2019 heeft hij de leiding als General Manager van DACHSER in Moeskroen.

Lees
03/23/2023
DACHSER ziet opnieuw een sprong in de groei

Logistiek dienstverlener DACHSER meldt voor het boekjaar 2022 een omzet van 8,1 miljard euro (+14,9 procent), wat het tweede opeenvolgende jaar van dubbelcijferige groei betekent.

Lees
2
02/15/2023
DACHSER gaat tien extra steden voorzien van emissievrije leveringen

Het concept van DACHSER Emission-Free Delivery voor leveringen in stadscentra, dat begon als een onderzoeks- en innovatieproject, is enorm succesvol gebleken. Momenteel telt het DACHSER netwerk al twaalf emissievrije leveringsgebieden in stadscentra voor niet-gekoelde goederen. Verdere groei is gepland: tegen 2025 zullen nog minstens tien grote Europese steden volgen.

Lees

DACHSER België

09/19/2023
Tolverhoging voor vrachtwagens in Duitsland per 1 december 2023

De Duitse overheid is van plan om de tol voor vrachtwagens verder te verhogen per 1 december 2023. Dit geldt voor vrachtwagens met een bruto voertuiggewicht van meer dan 7,5 ton. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de kenmerken van het voertuig waarvoor de tol geldt.

Lees
3
09/15/2023
Passie voor mode

De modewereld is snel, seizoensgebonden, wereldwijd en steeds duurzamer. De kleding moet perfect, kreukvrij en op tijd in de modewinkels aankomen. Een uitdaging die DACHSER Fashion Logistics graag aangaat.

Lees
2
09/13/2023
Synthetische brandstoffen: baken van hoop of doodlopende weg?

Steeds weer laait de discussie over synthetische brandstoffen op als het gaat om klimaatbescherming in de transportsector. Sommigen zien synthetisch geproduceerde brandstoffen als een waardevolle technologie van de toekomst, anderen beschrijven ze als niet rendabel en onzinnig.

Lees
09/11/2023
Golden Week 2023 in China

Tussen 29 september en 6 oktober zijn de meeste bedrijven en fabrieken in China gesloten in verband met de viering van de Golden Week. Deze vakantieweek in één van ’s werelds belangrijkste economieën heeft gevolgen voor de internationale supply chains. Daarom adviseren wij u om nu te starten met de nodige voorbereidingen de nadelige gevolgen tot een minimum te beperken.

Lees
2
09/05/2023
Vooruitgang op een lange weg 

Een waardevolle bijdrage leveren aan klimaatbescherming is zowel een verantwoordelijkheid als een uitdaging voor logistieke dienstverleners. Transport en opslag zijn energie-intensief  en hebben een grote CO2-voetafdruk; een van de redenen hiervoor is dat er nog niet voldoende emissievrije vrachtwagens beschikbaar zijn. Maar de technologische verandering is al in volle gang. Michael Kriegel, Department Head DACHSER Chem Logistics, doet verslag van het potentieel dat kan worden benut en de rol die logistiek kan spelen bij de bescherming van het klimaat.

Lees
2
08/22/2023
Meegroeien met de mogelijkheden

Terwijl de economische groei in veel landen stagneert of zelfs afneemt, groeit de regio Asia-Pacific verrassend sterk. DACHSER breidt zijn netwerk hier aanzienlijk uit voor klanten van over de hele wereld.

Lees
2
08/09/2023
DACHSER kondigt twaalf extra gebieden aan voor emissievrije leveringen in Europa

DACHSER breidt aanzienlijk uit met het emissievrij leveren van niet-gekoelde groupage-zendingen naar binnenstedelijke gebieden. Tegen het einde van 2025 heeft de logistiek dienstverlener plannen om DACHSER Emission-Free Delivery te lanceren in twaalf andere Europese steden: Amsterdam, Barcelona, Dublin, Hamburg, Keulen, Londen, Malaga, Rotterdam, Stockholm, Toulouse, Warschau en Wenen. Daarnaast zal het bedrijf het bestaande emissievrije leveringsgebied in Parijs uitbreiden.

Lees
07/27/2023
Geprogrammeerd voor de toekomst

Transparante processen, zendingen in realtime volgen, korte reactietijden en een nauwkeurig afgestemde controle van supply chains in verschillende landen en continenten: digitalisering tilt logistieke diensten bij DACHSER naar een hoger niveau. Wat betekent dit voor het DACHSER-netwerk? En welke concrete voordelen biedt IT voor klanten? We vroegen het aan DACHSER CEO Burkhard Eling en CDO Stefan Hohm.

Lees
07/26/2023
Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Volgens experts zal naar schatting de digitale connectiviteit tegen het jaar 2030 een gegevensvolume van 400 biljoen gigabyte bereiken. Het is duidelijk: gegevensverzameling en -verwerking bepalen en veranderen steeds meer ons werk en ons leven. Wat ook duidelijk is: verantwoordelijk omgaan met gegevens maakt het leven gemakkelijker en biedt vele mogelijkheden, vooral in de logistiek.

07/20/2023
Eerste waterstoftruck in gebruik door DACHSER

Met de Hyundai Xcient Fuel Cell heeft DACHSER zijn eerste waterstoftruck in gebruik genomen.

Lees
Laat meer zien

DACHSER Corporate

09/19/2023
An award for innovation, an award for the network

Dachser CDO Stefan Hohm was presented with the prestigious "LEO Award for Innovation" by the logistics trade journal DVZ in Hamburg. In its laudatory speech, the jury highlighted Mr. Hohm´s commitment as a driver of innovation and change in logistics.

Lees
09/18/2023
DACHSER welcomes 744 junior staff 

At the start of Germany’s training cycle, DACHSER’s locations across the country are hiring a total of 744 junior staff—over 100 more than last year. Of that group, 708 started their training in eleven different industrial and commercial occupations. The remaining 36 are students, who will be starting their various dual work-study programs with DACHSER in October, and one trainee.

Lees
09/14/2023
VCI and Dachser continue successful purchasing partnership

Kempten, September 14, 2023 – The German Chemical Industry Association (Verband der Chemischen Industrie e.V., or VCI) and DACHSER Chem Logistics have extended their purchasing partnership in logistics ahead of time by five years. Johann-Peter Nickel, Executive Director at VCI, and Michael Kriegel, Department Head DACHSER Chem Logistics, signed the agreement at Dachser’s Head Office in Kempten.

09/12/2023
Increase of the truck toll rates in Germany as of December 1, 2023

The German federal government is planning to further increase the truck toll on December 1, 2023. Trucks with a gross vehicle weight of more than 7.5 tons are affected. The amount of the surcharge depends on the vehicle characteristics of the respective vehicle subject to the toll.

Lees
Ga naar

Meest gelezen

09/03/2019
DACHSER sponsort "La Vuelta"

De logistieke dienstverlener biedt voor het elfde jaar op rij op maat gemaakte logistieke diensten voor de beroemde wielerwedstrijd.

Lees
10/02/2019
Het nieuwe DACHSER-magazine is er!

Het Europese netwerk voor landtransport van DACHSER is in de loop der jaren uitgebreid. Het geheim is altijd geweest om de juiste puzzelstukjes op de juiste plaatsen te leggen om het totaalbeeld te voltooien.

Lees
08/27/2019
Logistiek – tóch niet alleen voor mannen

De logistieke sector wordt vaak nog steeds gezien als een échte mannenwereld. Maar tijden veranderen en steeds meer vrouwen maken naam in de branche. Bij DACHSER Luxembourg vervullen vrouwen de managementfuncties.

Lees
10/05/2018
Recordaantal medewerkers in dienst bij DACHSER

Niet eerder had logistiek dienstverlener DACHSER zoveel werknemers in dienst. Op 1 september 2018 werkten wereldwijd ongeveer 30.500 medewerkers voor het familiebedrijf. In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Bovendien kozen in Duitsland dit jaar 732 jonge mensen voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. Ook dat is een absoluut record!

Lees
12/07/2018
DACHSER wint prijs voor duurzame stadsdistributie

Het innovatieproject van logistiek dienstverlener DACHSER omtrent het ontwikkelen en implementeren van emissievrije aflevermethoden, heeft een federale prijs in ontvangst genomen. De award voor duurzame stadsdistributie werd in Berlijn overhandigd door de Duitse minister van Milieu, Svenja Schulze, aan Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij DACHSER.

Lees
12/24/2018
Verpakkingsmateriaal: een value-added service die de moeite waard is

Zij spelen een belangrijke rol in de logistiek: pallets en andere verpakkingsmaterialen. De eisen die aan het pallet-ruilsysteem worden gesteld, worden echter steeds complexer. Dachser is altijd gericht op kwaliteit en duurzaamheid en zet zich daarom in voor het uitwisselen van verpakkingsmaterialen als een value-added service.

Lees
12/27/2018
Nieuwe directeur bij Dachser UK

Na meer dan 17 jaar aan het roer ging Nick Lowe, directeur van Dachser UK, eind september met vervroegd pensioen. Zijn opvolger is Mark Rollinson, die eerder verschillende managementfuncties bij Schenker en Allport Cargo Services heeft bekleed.

Lees
03/20/2019
DACHSER opent nieuwe vestiging in Portugal

Begin februari opende DACHSER zijn nieuwe vestiging in Coimbra, Portugal. Met deze verhuizing verdrievoudigt de logistieke dienstverlener zijn logistieke ruimte in het centrum van Portugal naar meer dan 6.300 vierkante meter.

Lees
03/12/2019
DACHSER Keulen start bezorging met elektrisch aangedreven Cargo fietsen

Het logistieke centrum van DACHSER in Keulen is begonnen met het gebruik van elektrische fietsen voor leveringen in het stadscentrum. Deze stap van DACHSER helpt niet alleen de luchtkwaliteit te verbeteren, maar is ook een antwoord op het toenemende aantal rijbeperkingen, files en bouwzones die het moeilijk maken om met conventionele vrachtwagens door stadscentra te rijden.

Lees
02/25/2019
Brexit: de tijd is bijna om

Terwijl politici blijven proberen een oplossing te vinden voor de Brexit-crisis, komt de vertrekdatum steeds dichterbij. Nu is het aan bedrijven om uitvoerig te plannen en voor te bereiden op alle mogelijke uitkomsten. Er is een grote uitdaging: de grensformaliteiten.

Lees