Aanbevolen artikelen

3
Nieuws 01/12/2021
Natuurgeneesmiddelen veilig de wereld rond

In de farmaceutische sector is een goed functionerende supply chain cruciaal. DACHSER heeft in samenwerking met A. Vogel, een producent van natuurgeneesmiddelen, een logistieke oplossing ontwikkeld en geïmplementeerd voor deze goederen.

Lees
Nieuws 01/11/2021
Nieuwe DACHSER vestiging in Finland is operationeel

DACHSER heeft de nieuwe vestiging in Finland operationeel in gebruik genomen. Met de opening van de eerste overslagloods in Kerava, in de buurt van Helsinki, breidt DACHSER zijn diensten op de Finse markt uit.

Lees
Marktinformatie 01/07/2021
Inwerkingtreding van de nEHS en BEHG (CO²-belasting) in Duitsland vanaf 01.01.2021

Het nationale emissiehandelssysteem (nEHS), dat gebaseerd is op de Wet op de handel in Broeikasgasemissierechten (BEHG), is in Duitsland op 1 januari 2021 in werking getreden. De Fuel Emission Trading Act en het nieuwe nationale emissiehandelssysteem zijn centrale onderdelen van het klimaatbeschermingspakket van de Duitse regering en hebben tot doel de kosten van de CO²-uitstoot te verhogen tot buiten het EU-emissiehandelssysteem.

Hierdoor worden benzine, diesel, stookolie en gas vanaf 1 januari 2021 met een CO²-heffing belast en aan de consument doorberekend. De CO²-heffing is een indirecte belasting die vergelijkbaar is met een tolheffing. De kosten zullen 0,07 EUR (netto) per dieselliter bedragen vanaf 1 januari 2021 en dit zal jaarlijks blijven stijgen. Dit zal ook de kosten voor DACHSER verhogen. Desondanks zullen we proberen de kosten voor onze klanten zo laag mogelijk te houden door middel van een intelligente productie.

Neem bij vragen contact op met uw DACHSER vestiging.

Lees
Marktinformatie 01/07/2021
Brexit deal rond - douaneadministratie vanaf 01-01-2021

Op 24-12-2020 werd een overeenkomst over toekomstige samenwerking en handel gesloten tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

Een essentieel punt is dat tussen de EU en het VK voor goederenleveringen uit beide gebieden geen douanerechten worden geheven. Dit betekent echter niet dat de administratieve "inklaring" wordt afgeschaft. Dit betekent dat alle documenten en douane relevante informatie vooraf door de klant moeten worden ingediend en pas nadat de zending is vrijgegeven door het douaneteam van DACHSER, kan de zending worden geaccepteerd voor verzending.

Let op: vanaf 01-01-2021 geldt dit voor alle zendingen tussen de EU en het VK, alleen zendingen van de EU naar Noord-Ierland zijn uitgesloten. In het bijzonder moet het bewijs van de preferentiële oorsprong van de goederen worden geleverd. De belangrijkste noodzakelijke informatie voor exporteurs en importeurs vindt u in het onderstaande document.

DACHSER België

Nieuws 01/20/2021
Eerste DACHSER bloktrein van China naar Europa

De eerste DACHSER bloktrein van China naar Duitsland is een feit. De trein met 40 ft containers, bereikte eind december Ludwigshafen in Duitsland

Lees
Marktinformatie 01/15/2021
Chinees Nieuwjaar: Impact op de logistiek

Het Chinese Nieuwjaar valt in 2021 op 12 februari, op dit grootste festival van China vieren mensen het begin van een nieuw jaar met hun familie. Er zijn een week lang festiviteiten en dit heeft gevolgen voor de wereldwijde supply chains.

Hieronder ziet u een overzicht van enkele belangrijke feiten van het festival en de mogelijke gevolgen ervan voor de logistiek.

Data en belangrijke feiten

 • Op 12 februari 2021 begint het Chinese Nieuwjaar (het jaar van de Os)
 • De Chinese nationale feestdag begint op 11 februari en eindigt op 17 februari, wat betekent dat de meeste bedrijven, waaronder DACHSER-vestigingen in China, worden gesloten en op 18 februari weer open gaan.
 • Fabrieken waren voorheen langere tijd gesloten. De productie zou al een week voor het Chinese Nieuwjaar kunnen worden onderbroken en sommige fabrieken zullen pas een maand later weer open gaan.  
 • Door de lange vakantie kunnen de werknemers in de stad terug naar hun woonplaats reizen voor een familiereünie, hoewel dat dit jaar misschien niet het geval is vanwege de pandemie.

Gevolgen voor de supply chain

 • Langere vakantieperiodes in China zoals deze kunnen leiden tot vertragingen van uw zendingen tot een maand.
 • Vanwege de bovengenoemde sluitingsperiode van de fabrieken zal er gedurende een week geen productie in China plaatsvinden. Daarnaast zullen ze niet direct weer volledig operationeel zijn na de heropening.
 • Ook de productie in andere landen in Azië zal worden beïnvloed, omdat sommige onderdelen mogelijk uit China komen of omdat de assemblageprocessen daar worden uitgevoerd.
 • De meeste bedrijven zullen voorraden aanleggen die voldoende zijn om de Chinese nieuwjaarsperiode te overbruggen, dit leidt tot een piek vlak voor het Chinese Nieuwjaar. Het zal ook na de festiviteiten enige tijd duren voordat de marktomstandigheden weer normaliseren.

Bereid u voor

Om onnodige prijsstijgingen en vertragingen te voorkomen, is het sterk aanbevolen om ruim van tevoren uw zending te plaatsen. Bij DACHSER kunnen onze logistieke experts u helpen om samen te plannen. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen uw supply chain in beweging kunnen houden.

Lees
Marktinformatie 01/13/2021
Extreme weersomstandigheden in Spanje

Vanwege de storm Filomena, die de afgelopen dagen heel Spanje en in het bijzonder de regio Madrid heeft getroffen, informeren wij u over de volgende beperkingen:

Wegtransport:

 • Door de DGT opgelegde verkeersbeperkingen voor zware voertuigen.
 • Toegangsbeperkingen tot industriegebieden als gevolg van sneeuwophoping
 • Moeilijkheden bij het ophalen, leveren en verzenden naar andere vestigingen. Er kunnen aanzienlijke vertragingen optreden bij reizen van en naar Madrid.
 • Moeilijkheden in de distributieactiviteiten gedurende de hele week, voornamelijk in de vestiging in Madrid.
 • Tijdelijke vermindering van de langeafstandsroutes tussen de vestigingen.

Luchtvracht:

 • De MAD-luchthaven komt weer langzaam op gang, maar er zijn grote vertragingen als gevolg van geannuleerde vluchten.
 • Het afhandelingspersoneel is sterk beperkt, waardoor de luchtvrachtactiviteiten traag op gang komen.
 • Bij de inklaring wordt voorrang gegeven aan spoedzendingen.
 • De toegang tot de weg van en naar Madrid is onderworpen aan aanzienlijke beperkingen.

Deze week is de staat van alarm nog steeds van kracht vanwege de zeer lage temperaturen (op sommige plaatsen onder -10ºC) en worden er nog steeds ernstige beperkingen en incidenten verwacht voor alle transport- en distributiediensten.

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw lokale contactpersoon bij de betreffende DACHSER-vestiging.

Lees
Nieuws 01/07/2021
“Voor ons is het een begin, geen afscheid”

Op 1 januari traden DACHSER CEO Bernhard Simon en Michael Schilling, COO Road Logistics, toe tot de Raad van Commissarissen van het familiebedrijf. Zij laten een nieuw Raad van Bestuur en een zeer stabiel en crisisbestendig bedrijf achter. Bernhard Simon over de veranderingen op het topmanagementniveau van DACHSER.

Lees
Persberichten 01/05/2021
Burkhard Eling is de nieuwe CEO van DACHSER

Sinds 1 januari is Burkhard Eling Chief Executive Officer (CEO) en woordvoerder van de Raad van Bestuur bij logistiek dienstverlener DACHSER. Hij staat aan het hoofd van de business unit Corporate Strategy, Human Resources & Marketing, wat ook Corporate Key Account Management en Corporate Governance & Compliance omvat. Burkhard Eling volgt Bernhard Simon op, die medio 2021 het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van het familiebedrijf zal overnemen.

Lees
Nieuws 12/17/2020
100ste DACHSER chartervlucht van het jaar

Begin december organiseerde DACHSER Air & Sea Logistics zijn 100ste chartervlucht van het jaar. Het vrachttoestel vloog de route Frankfurt-Shanghai als onderdeel van DACHSERs speciale charterprogramma, waarmee de logistiek dienstverlener specifiek capaciteit aanbiedt op de belangrijkste vliegroutes tussen Azië, Europa en de VS.

Lees
Nieuws 12/16/2020
Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Nu het jaar ten einde loopt, gebruiken velen van ons deze tijd om terug te kijken en te reflecteren, maar ook om zich voor te bereiden op de nieuwe uitdagingen van de toekomst. En dat is precies wat we hebben gedaan in het laatste nummer van het DACHSER magazine.

2
Nieuws 12/15/2020
Lokaal in plaats van globaal denken? Supply chains in beweging

Supply chains ondergaan een drastische transformatie. Veel bedrijven overwegen om een deel van hun productieactiviteiten dichter bij de landen te brengen waar ze hun producten verkopen. De Covid-19 pandemie is niet de enige oorzaak van deze trend, maar speelt wel een grote rol.

Lees
Persberichten 12/11/2020
DACHSER opent warehouse bij Rotterdam

Op 7 december 2020 zijn de deuren van het nieuwe warehouse van DACHSER Logistics Center Rotterdam, in Nederland, officieel geopend. Door de uitbreiding van 17.278 extra vierkante meter opslagruimte bovenop de bestaande warehouse activiteiten, beschikt de logistiek dienstverlener in Waddinxveen, nabij Rotterdam, nu over een totale opslagcapaciteit van 50.000 vierkante meter met plaats voor 55.000 pallets.

Lees
Nieuws 12/03/2020
DACHSER gaat in Praag per elektrische fiets leveren

DACHSER start een pilot in Tsjechië om in het stadscentrum van Praag te leveren per elektrisch aangedreven fiets. De nieuw gebouwde microhub "Depot.Bike" bij het metrostation Florenc zal hiervoor worden ingezet.

Lees
Laat meer zien

DACHSER Corporate

Nieuws 01/21/2021
A learning evolution

The coronavirus pandemic is transforming global trade, the economy, and even how we work. Employees are leaving the office to work from home and personal communication has gone digital. This calls for new approaches, including for exchanging knowledge and training employees. Niko Zdravkovic, Department Head DACHSER Academy, explains how content is being communicated in this exceptional time and how employees can stay on top of their jobs.

Lees
Nieuws 01/21/2021
“Things just clicked”

Burkhard Eling became the new CEO of DACHSER on January 1, 2021. Previously, he was responsible for the finance department of the family-owned company for more than seven years. However, Eling is a manager who thinks strategically and far beyond key financial figures, as demonstrated by his responsibility for the global ideas and innovation management program Idea2net, among other things. In this interview, the 49-year-old answers questions about how he sees DACHSER, his move to the top of the company now, and what distinguishes him as a person and a leader.

Lees
Nieuws 01/21/2021
DACHSER Mexico delivers shipment to automotive manufacturer by helicopter

Special requirements call for special solutions: for an automotive supplier from Celaya in central Mexico, DACHSER Mexico swiftly organized a helicopter transport to the capital some 300 kilometers away. With the threat of a production stoppage looming, this unusual logistics solution saved time and, above all, money.

Lees
Nieuws 01/21/2021
Satellite-based positioning - A look at future technologies

What is satellite-based positioning actually about? And what benefits does this offer specifically for logistics?

Lees
Ga naar

Meest gelezen

Nieuws 09/03/2019
DACHSER sponsort "La Vuelta"

De logistieke dienstverlener biedt voor het elfde jaar op rij op maat gemaakte logistieke diensten voor de beroemde wielerwedstrijd.

Lees
Persberichten 08/27/2019
Logistiek – tóch niet alleen voor mannen

De logistieke sector wordt vaak nog steeds gezien als een échte mannenwereld. Maar tijden veranderen en steeds meer vrouwen maken naam in de branche. Bij DACHSER Luxembourg vervullen vrouwen de managementfuncties.

Lees
Nieuws 10/02/2019
Het nieuwe DACHSER-magazine is er!

Het Europese netwerk voor landtransport van DACHSER is in de loop der jaren uitgebreid. Het geheim is altijd geweest om de juiste puzzelstukjes op de juiste plaatsen te leggen om het totaalbeeld te voltooien.

Lees
Persberichten 10/05/2018
Recordaantal medewerkers in dienst bij DACHSER

Niet eerder had logistiek dienstverlener DACHSER zoveel werknemers in dienst. Op 1 september 2018 werkten wereldwijd ongeveer 30.500 medewerkers voor het familiebedrijf. In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Bovendien kozen in Duitsland dit jaar 732 jonge mensen voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. Ook dat is een absoluut record!

Lees
Persberichten 12/07/2018
DACHSER wint prijs voor duurzame stadsdistributie

Het innovatieproject van logistiek dienstverlener DACHSER omtrent het ontwikkelen en implementeren van emissievrije aflevermethoden, heeft een federale prijs in ontvangst genomen. De award voor duurzame stadsdistributie werd in Berlijn overhandigd door de Duitse minister van Milieu, Svenja Schulze, aan Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij DACHSER.

Lees
Nieuws 12/24/2018
Verpakkingsmateriaal: een value-added service die de moeite waard is

Zij spelen een belangrijke rol in de logistiek: pallets en andere verpakkingsmaterialen. De eisen die aan het pallet-ruilsysteem worden gesteld, worden echter steeds complexer. Dachser is altijd gericht op kwaliteit en duurzaamheid en zet zich daarom in voor het uitwisselen van verpakkingsmaterialen als een value-added service.

Lees
Nieuws 03/20/2019
DACHSER opent nieuwe vestiging in Portugal

Begin februari opende DACHSER zijn nieuwe vestiging in Coimbra, Portugal. Met deze verhuizing verdrievoudigt de logistieke dienstverlener zijn logistieke ruimte in het centrum van Portugal naar meer dan 6.300 vierkante meter.

Lees
Nieuws 12/27/2018
Nieuwe directeur bij Dachser UK

Na meer dan 17 jaar aan het roer ging Nick Lowe, directeur van Dachser UK, eind september met vervroegd pensioen. Zijn opvolger is Mark Rollinson, die eerder verschillende managementfuncties bij Schenker en Allport Cargo Services heeft bekleed.

Lees
2
Persberichten 07/18/2019
DACHSER streeft naar duurzame groei

DACHSER realiseerde opnieuw een substantiële groei in 2018. De geconsolideerde netto-omzet werd verhoogd met 5,5 procent tot 5,57 miljard euro. Net als vorig jaar namen de zendingsaantallen toe en stegen ze met 2,5 procent tot 83,7 miljoen; tonnage steeg 3,0 procent tot 41,3 miljoen ton. Met 30,609 werknemers in totaal, een stijging van 1.511 ten opzichte van het voorgaande jaar, bereikte het personeelsbestand van DACHSER een recordhoogte.

In de Benelux verhoogde DACHSER de ongeconsolideerde bruto-omzet met 9,9 procent tot 305,8 mln. euro. De zendingsaantallen namen toe en stegen met 5,0 procent tot 3,0 miljoen; tonnage steeg tot 1,3 miljoen ton. De 838 logistieke professionals in de Benelux vormen met elkaar de kracht van het netwerk.

Lees
Nieuws 02/25/2019
Brexit: de tijd is bijna om

Terwijl politici blijven proberen een oplossing te vinden voor de Brexit-crisis, komt de vertrekdatum steeds dichterbij. Nu is het aan bedrijven om uitvoerig te plannen en voor te bereiden op alle mogelijke uitkomsten. Er is een grote uitdaging: de grensformaliteiten.

Lees