Aanbevolen artikelen

2
03/22/2024
DACHSER blijft op koers en breidt wereldwijd netwerk uit

Na de economische opleving in de logistiek als gevolg van de pandemie en de wereldwijde verstoringen van de supply chains, normaliseerde de industrie in 2023. Ook voor DACHSER werd het boekjaar gekenmerkt door een zwakke wereldwijde logistieke vraag, die gepaard ging met een aanzienlijke overcapaciteit en sterk dalende tarieven in de lucht- en zeevracht.

01/23/2024
Müller Fresh Food Logistics nieuwe partner in het European Food Network

De Nederlandse dochteronderneming van DACHSER, Müller Fresh Food Logistics, is op 1 januari 2024 officieel partner geworden van het European Food Network (EFN). DACHSER nam het bedrijf begin 2023 over en heeft sindsdien met succes de weg van samenwerking en integratie ingeslagen. Met Müller als sterke partner in de Benelux is het Europese netwerk voor voedingsmiddelendistributie aanzienlijk versterkt.  

01/11/2024
Dr. Tobias Burger gestart als COO Air & Sea Logistics bij DACHSER

Sinds de jaarwisseling is Dr. Tobias Burger (46) de nieuwe Chief Operations Officer (COO) Air & Sea Logistics en lid van de Executive Board bij logistiek dienstverlener DACHSER. De voormalige adjunct-directeur Air & Sea Logistics vervangt Edoardo Podestà (61), die na een carrière bij DACHSER van meer dan 20 jaar, waarvan de laatste vier jaar aan het hoofd van de lucht- en zeevrachtactiviteiten, met pensioen is gegaan.   

Lees
01/08/2024
DACHSER breidt opslagcapaciteit uit in Nederland

DACHSER in Waddinxveen gaat wederom een nieuw warehouse voor contractlogistiek in gebruik nemen. De bouw van het pand is in volle gang en wordt naar verwachting in juni 2024 opgeleverd. Het nieuwe warehouse biedt ruimte voor 10.000 pallets, waardoor de totale opslagcapaciteit van DACHSER in Waddinxveen op 55.000 palletplaatsen komt.

Lees

DACHSER België

04/17/2024
Groupage van de zee

Aanvallen op vrachtschepen in de Rode Zee en de daarmee gepaard gaande omleidingen en vertragingen in de scheepvaart vormen steeds vaker een bedreiging voor het vlotte vervoer van goederen en dus ook voor de internationale handel. In dit interview legt Christian Kruse, Head of Global Ocean Freight LCL, de rol uit van intercontinentale groupage, LCL-diensten (Less-than-Container-Load) en welke specifieke voordelen deze voor klanten bieden.

Lees
04/11/2024
Joint venture DACHSER & Fercam Italia komt op gang

Met ingang van 28 maart 2024 heeft DACHSER 80 procent van de aandelen verworven in de joint venture DACHSER & Fercam Italia. Hiermee is de overname van de meerderheid van de divisies groupage en contractlogistiek van het Italiaanse logistieke bedrijf Fercam afgerond.

Lees
04/10/2024
DACHSER neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Met de overname van Brummer, de partner in het European Food Network voor het transport van geconditioneerde levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en aangrenzende landen, versterkt DACHSER zijn netwerk voor het vervoer en de opslag van levensmiddelen in Europa.

Lees
04/09/2024
Nieuwe vaste LCL-diensten tussen Rotterdam en Azië voor DACHSER in de Benelux

De lucht- en zeevrachtdivisie van DACHSER in de Benelux breidt zijn diensten aanzienlijk uit. Het gaat om nieuwe LCL-verbindingen tussen de haven van Rotterdam en diverse havens in Azië met vaste vertrektijden.     

Lees
03/25/2024
DACHSER, myclimate en terre des hommes sluiten akkoord over klimaatactieprogramma

DACHSER, de klimaatbeschermingsorganisatie myclimate en de kinderrechtenorganisatie terre des hommes gaan een langdurige samenwerking aan. Samen zullen de internationale logistieke dienstverlener en de non-profitorganisaties wereldwijd nieuwe klimaatactieprojecten lanceren en bestaande initiatieven uitbreiden. Een overeenkomst hiervoor werd ondertekend in december 2023. 

Lees
2
03/19/2024
De toekomst van wegtransport begint nu

Zero-emissie voertuigen hebben eindelijk het laboratorium van de toekomst verlaten. Maar er zijn nog een paar uitdagingen die de nieuwe generatie vrachtwagens moet overwinnen om een praktische en betrouwbare dagelijkse oplossing op de weg te worden.

Lees
03/14/2024
DACHSER sluit Tunesië en Turkije rechtstreeks aan op zijn groupagenetwerk

Begin dit jaar heeft DACHSER twee gateways voor groupagevervoer, full truckload (FTL) en less than truckload (LTL), naar Tunesië en Turkije in gebruik genomen. De logistieke dienstverlener breidt hiermee zijn dienstenportfolio uit en biedt zijn klanten sneller en efficiënter wegtransport van en naar de twee landen.

Lees
03/13/2024
Met visie vooruitkijken

Logistiek betekent óók voortdurend uitdagingen accepteren en aangaan, vooral wanneer de omstandigheden moeilijk worden. Daarom zien we bij DACHSER het jaar 2024 met vertrouwen en vastberadenheid tegemoet, ondanks volatiele markten en stijgende kosten. Onze CEO, Burkhard Eling, deelt zijn gedachten over dit onderwerp.

Lees
03/08/2024
Op weg naar gelijkheid: Vrouwen in de logistiek

In de traditioneel door mannen gedomineerde logistieke sector doorbreken Maria Huljev, Sofie Van Remoortere en Demi Van den Broeck als Belgische ambassadeurs van de logistieke dienstverlener DACHSER niet alleen barrières, maar bewijzen ze ook dat vrouwen in deze sector kunnen uitblinken. Als een volledig vrouwelijk team van Sales Executives in het filiaal van DACHSER in Willebroek zetten zij zich in om de producten en diensten van het bedrijf te promoten, nieuwe klanten te werven, bestaande klanten op te volgen en administratieve taken en dossiers met collega's af te handelen, waarbij ze stereotypen doorbreken en hun passie en professionalisme in hun werk laten doorschijnen.

Lees
03/05/2024
Overname Frigoscandia afgerond

Met ingang van maandag 4 maart 2024 is Frigoscandia AB een volledige dochteronderneming van DACHSER en daarmee onderdeel van het Food Logistics-netwerk van de logistieke dienstverlener. Dit markeert ook het begin van de volledige integratie van het Scandinavische bedrijf in het DACHSER-netwerk. Vanaf nu profiteren klanten in de Scandinavische landen van uniforme kwaliteitsnormen. 

Lees
Laat meer zien

DACHSER Corporate

04/19/2024
The new DACHSER magazine is here!

Nobody can predict the future—not politicians, not scientists, and not economists. However, that doesn’t mean we can give up the constant task of classifying current developments, tracking trends, and drawing the appropriate conclusions for tomorrow. This requires us to look closely, ask questions—and, most importantly, listen. That might sound obvious, but it can be a real challenge in day-to-day business.

2
04/17/2024
DACHSER expands warehouse capacity in the Karlsruhe region

The DACHSER logistics center in Karlsruhe has acquired about 27,800 square meters of warehouse facilities in Rastatt. The new storage is to be built by early 2025 in a strategically favorable location at the Rastatt North freeway junction and in the immediate neighborhood of the Rhine ports in Karlsruhe. DACHSER is thus increasing its warehousing capacity in the Middle Upper Rhine logistics region by around 42,000 pallet spaces.

04/11/2024
DACHSER & Fercam Italia gathers pace 

Effective March 28, 2024, DACHSER has acquired 80 percent of the shares in the joint venture DACHSER & Fercam Italia. This completes its acquisition of the majority of the groupage and contract logistics divisions of the Italian logistics company Fercam.  

Lees
04/09/2024
DACHSER acquires food logistics provider Brummer

With the acquisition of Brummer, the partner in the European Food Network for the transport of temperature-controlled food between Germany, Austria, and neighboring countries, DACHSER is strengthening its network for the transport and storage of food in Europe. 

Lees
Ga naar

Meest gelezen

09/03/2019
DACHSER sponsort "La Vuelta"

De logistieke dienstverlener biedt voor het elfde jaar op rij op maat gemaakte logistieke diensten voor de beroemde wielerwedstrijd.

Lees
10/02/2019
Het nieuwe DACHSER-magazine is er!

Het Europese netwerk voor landtransport van DACHSER is in de loop der jaren uitgebreid. Het geheim is altijd geweest om de juiste puzzelstukjes op de juiste plaatsen te leggen om het totaalbeeld te voltooien.

Lees
08/27/2019
Logistiek – tóch niet alleen voor mannen

De logistieke sector wordt vaak nog steeds gezien als een échte mannenwereld. Maar tijden veranderen en steeds meer vrouwen maken naam in de branche. Bij DACHSER Luxembourg vervullen vrouwen de managementfuncties.

Lees
10/05/2018
Recordaantal medewerkers in dienst bij DACHSER

Niet eerder had logistiek dienstverlener DACHSER zoveel werknemers in dienst. Op 1 september 2018 werkten wereldwijd ongeveer 30.500 medewerkers voor het familiebedrijf. In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Bovendien kozen in Duitsland dit jaar 732 jonge mensen voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. Ook dat is een absoluut record!

Lees
12/07/2018
DACHSER wint prijs voor duurzame stadsdistributie

Het innovatieproject van logistiek dienstverlener DACHSER omtrent het ontwikkelen en implementeren van emissievrije aflevermethoden, heeft een federale prijs in ontvangst genomen. De award voor duurzame stadsdistributie werd in Berlijn overhandigd door de Duitse minister van Milieu, Svenja Schulze, aan Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij DACHSER.

Lees
12/24/2018
Verpakkingsmateriaal: een value-added service die de moeite waard is

Zij spelen een belangrijke rol in de logistiek: pallets en andere verpakkingsmaterialen. De eisen die aan het pallet-ruilsysteem worden gesteld, worden echter steeds complexer. Dachser is altijd gericht op kwaliteit en duurzaamheid en zet zich daarom in voor het uitwisselen van verpakkingsmaterialen als een value-added service.

Lees
12/27/2018
Nieuwe directeur bij Dachser UK

Na meer dan 17 jaar aan het roer ging Nick Lowe, directeur van Dachser UK, eind september met vervroegd pensioen. Zijn opvolger is Mark Rollinson, die eerder verschillende managementfuncties bij Schenker en Allport Cargo Services heeft bekleed.

Lees
03/20/2019
DACHSER opent nieuwe vestiging in Portugal

Begin februari opende DACHSER zijn nieuwe vestiging in Coimbra, Portugal. Met deze verhuizing verdrievoudigt de logistieke dienstverlener zijn logistieke ruimte in het centrum van Portugal naar meer dan 6.300 vierkante meter.

Lees
03/12/2019
DACHSER Keulen start bezorging met elektrisch aangedreven Cargo fietsen

Het logistieke centrum van DACHSER in Keulen is begonnen met het gebruik van elektrische fietsen voor leveringen in het stadscentrum. Deze stap van DACHSER helpt niet alleen de luchtkwaliteit te verbeteren, maar is ook een antwoord op het toenemende aantal rijbeperkingen, files en bouwzones die het moeilijk maken om met conventionele vrachtwagens door stadscentra te rijden.

Lees
02/25/2019
Brexit: de tijd is bijna om

Terwijl politici blijven proberen een oplossing te vinden voor de Brexit-crisis, komt de vertrekdatum steeds dichterbij. Nu is het aan bedrijven om uitvoerig te plannen en voor te bereiden op alle mogelijke uitkomsten. Er is een grote uitdaging: de grensformaliteiten.

Lees