Aanbevolen artikelen

07/22/2021
Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Een van de kernzinnen van de afgelopen maanden bij DACHSER was "Het goede behouden en de wendbaarheid vormgeven." Dit is ook de titel van het interview met Burkhard Eling in het nieuwste DACHSER magazine, waarin de nieuwe CEO van DACHSER uitlegt wat deze woorden voor hem betekenen.

07/15/2021
DACHSER focust op meer laadruimte

Bij de aanschaf van nieuwe opleggers in Duitsland kiest DACHSER sinds april 2021 uitsluitend nog voor de zogenaamde megatrailers. Dankzij hun grotere laadruimte – ondanks de gelijke lengte en breedte – zijn ze zuiniger en besparen ze meer brandstof dan standaard trailers, vooral op lange trajecten. De volledige ombouw van de Duitse vloot moet in 2027 voltooid zijn, met in totaal zo’n 680 nieuwe megatrailers. In de 24 andere Europese landen waar DACHSER met de business unit European Logistics vertegenwoordigd is, zal de vervanging in de komende jaren ook van start gaan.

Lees
06/29/2021
Felix Austria: DACHSER in Oostenrijk – een logistieke aanwinst

Oostenrijkers staan erom bekend dat ze echt kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. Er is zelfs een oude Latijnse uitdrukking voor: "Felix Austria", waarmee een bijzonder gelukkige levensstijl wordt bedoeld. Hun geluk en jarenlange vrede hadden ze vooral te danken aan het maken en onderhouden van goede connecties. Deze vaardigheid is ook nodig om logistiek succesvol te zijn.

Met zijn unieke dichtheid verbindt het DACHSER European Logistics netwerk landen in heel Europa tot aan de meest afgelegen gebieden. DACHSER Oostenrijk is een integraal onderdeel van deze homogene infrastructuur.

 • Dagelijkse lijndiensten naar alle regio’s in Europa
 • Proactieve supply chain management
 • Uniforme en consistente DACHSER IT-software en front-end applicaties
 • Warehousing diensten met klant specifieke VAS
 • Branche specifieke oplossingen zoals DACHSER DIY en DACHSER Chem Logistics
 • Behandeling van gevaarlijke goederen in overeenstemming met de Europese en landspecifieke regelgeving

Onze entargo-productlijn biedt u een uniform en transparant aanbod van diensten die een hoge kwaliteit leveren in ons hele Europese netwerk. Dit omvat individuele logistieke processen, betrouwbare leveringen aan meerdere distributiekanalen en een grote flexibiliteit op het gebied van product specifieke leveringen. 

Onze drie productlijnen - targospeed, targofix en targoflex – passen precies bij de behoefte van onze klanten.

 • targospeed: voor snelle leveringen
 • targofix: voor specifieke levertijden
 • targoflex: voor niet tijdsgebonden zendingen

Met DACHSER eLogistics beheerst u alle interactieve processen. Bereken de vrachtkosten online, voer met één klik verzendopdrachten uit en volg al uw zendingen door heel Europa met onze Tracking & Tracing.

 • Volledige transparantie in het gehele logistieke proces
 • Tijd-, kosten- en middelenbesparing
 • Gebruiksvriendelijk maar toch met de hoogste mate van detail
 • Het systeem kan volledig worden aangepast aan uw wensen en behoeften

Neem contact met ons op en profiteer van onze uitgebreide mogelijkheden: marketing.benelux@dachser.com

Lees
06/24/2021
Zeevracht: update wereldwijde situatie

Door de aanhoudende verstoring van de zeevrachtmarkt blijven de gevolgen daarvan (containertekorten en veelvuldige havencongestie) de wereldwijde supply chain beïnvloeden. Hieronder geven wij een update van alle ontwikkelingen om mogelijke hinder voor uw bedrijf tot een minimum te beperken.

Westkust van de VS / San Pedro Bay / Haven van Los Angeles

 • De situatie in de VS is de afgelopen 6 weken verbeterd, maar er staan nog steeds verschillende containerschepen in de rij in San Pedro Bay om de haven binnen te varen om te worden gelost.
 • De gevolgen zijn nog steeds merkbaar in de binnenlandse logistieke zeevrachtketen. Het constante en hoge volume geladen containers dat de VS binnenstroomt, zorgt ervoor dat dat de huidige achterstand moeilijk weg te werken is.

Suezkanaal

 • Hoewel dit incident al meer dan 10 weken geleden plaatsvond, is het zeevrachtverkeer nog steeds uit balans door de zogenaamde ‘ripple effects’.
 • Na de blokkering van het Suezkanaal raakten de Europese havens als eerste overbelast door het plotselinge en hoge inkomende volume. Daarna volgden de Aziatische havens, met name de Chinese havens.

Havens van Hamburg en Bremerhaven / Rotterdam

 • Door de blokkade van het Suezkanaal en de eerder genoemde ‘ripple effects’ waren ook de operaties in de havens van Hamburg en Bremerhaven uit evenwicht.
 • Als gevolg van deze congestie werden rederijen ertoe aangezet schepen om te leiden naar Wilhelmshaven of naar Rotterdam.
 • Binnen de Rotterdamse operatie worden nu ook vertragingen verwacht, die mogelijk tot verstoringen van de havenactiviteiten leiden.

Havens van Yantian / Shekou / Nansha

 • In de regio Zuid-China (Yantian / Shekou / Nansha, enz.) doen zich vertragingen voor als gevolg van beperkte havenoperaties. Verwacht wordt dat de hervatting van de normale activiteiten geleidelijk zal moeten gebeuren en dat de volledige capaciteit niet binnen afzienbare tijd zal kunnen worden bereikt.

Wij staan dagelijks in nauw contact met vervoerders en dienstverleners en doen ons best om uw supply chains zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor individueel advies kunt u contact opnemen met uw DACHSER contactpersoon, zodat wij de beste logistieke oplossing voor u kunnen implementeren.

Lees

DACHSER België

07/20/2021
DACHSER bouwt nieuwe vestiging in Lissabon

In de nieuwe vestiging, die begin 2022 operationeel zal zijn, zullen 150 mensen werkzaam zijn. DACHSER investeert 13 miljoen euro in het nieuwe logistiek centrum.

Lees
06/21/2021
Samen werken aan de toekomst

In 1975 vestigde het Duitse familiebedrijf DACHSER zich in Nederland en België. In 2011 werd Luxemburg hier bijgevoegd en samen vormen de drie landen het DACHSER Benelux-netwerk. DACHSER in de Benelux is de afgelopen jaren gegroeid en telt inmiddels ruim 850 werknemers. Ivonne Oranje, HR Manager Benelux bij DACHSER, vertelt over de laatste ontwikkelingen op het gebied van personeelszaken binnen het bedrijf.

Lees
3
06/16/2021
DACHSER Chem Logistics: Chemicaliën in veilige handen

De chemische industrie is een van de meest succesvolle en concurrerende industrieën die er is. Deze levert cruciale grondstoffen, eindproducten en oplossingen aan vrijwel alle andere industrieën. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hoge productienormen, een uitgebreide infrastructuur en op maat gemaakte logistieke oplossingen met een focus op betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid.

Lees
06/14/2021
DACHSER breidt vestiging in Willebroek verder uit

Deze maand start de uitbreiding van de DACHSER vestiging op het industrieterrein De Hulst in Willebroek. Het crossdock en de parkeergelegenheid op eigen terrein worden verder uitgebreid.

Lees
2
06/09/2021
DACHSER Climate Protection: lange termijn strategie

Actieve klimaatbescherming maakt deel uit van de algehele verantwoordelijkheid van DACHSER. De logistiek dienstverlener loopt voorop in de klimaatbescherming door middel van efficiënte logistiek en technische innovaties, samen met klanten en partners die de verandering in de logistiek naar emissiearme en -vrije technologieën ook actief willen vormgeven. Alleen op die manier kan de 2-gradendoelstelling van het akkoord van Parijs evenals de klimaatbeschermingsdoelstellingen van de Europese Unie en vele andere landen op middellange en lange termijn worden bereikt.

Lees
06/07/2021
DACHSER breidt emissievrije stadsleveringen uit naar elf Europese steden

Eind 2022 zal DACHSER de stadscentra van ten minste elf Europese grootstedelijke regio's emissievrij leveren. Tot nu toe is DACHSER Emission-Free Delivery geïmplementeerd in Stuttgart, Freiburg en Oslo. Er worden nu voorbereidingen getroffen in Berlijn, München, Straatsburg, Parijs, Praag, Kopenhagen, Madrid en Porto.

Lees
06/03/2021
Hoge verwachtingen voor waterstof - Een kijkje in toekomstige technologieën

Welke rol speelt waterstof bij het broeikasgassen vrij maken van de logistiek? Een overzicht van H2 als energiebron.

Lees
05/04/2021
Powervrouwen in actie tegen Corona

Meteen aan het begin van de coronapandemie heeft het team van een bedrijf in Noord-Spanje zich aangepast aan de nieuwe behoeften van de markt: Pharmediq heeft in 2020 in samenwerking met DACHSER meer dan 100 miljoen maskers en andere beschermingsmiddelen naar Spanje en andere Europese landen vervoerd.

Lees
04/29/2021
Huidige situatie in India: gevolgen voor de operationele activiteiten van DACHSER

Gezien de huidige situatie in India willen we graag een update geven over de operationele activiteiten van DACHSER in India. Op dit moment is de situatie als volgt:

De meeste DACHSER-kantoren in India blijven gesloten als voorzorgsmaatregel in verband met de sterke stijging van het aantal COVID-gevallen. Onze teams werken vanuit huis en er is weinig personeel in de kantoren aanwezig, waardoor er waarschijnlijk vertragingen zullen optreden in de communicatie. Als gevolg van de lockdown zijn er enkele operationele consequenties voor luchtvracht, zeevracht en douane-inklaring.

Luchtvracht:

 • De meeste landen hebben het passagiersverkeer vanuit India geblokkeerd, met als gevolg dat er geen passagiersvluchten zijn op internationale routes van en naar India. Hierdoor is er extra druk ontstaan op de al beperkte beschikbare ruimte.
 • In alle sectoren worden prijsstijgingen verwacht.
 • Ook de doorlooptijden zijn langer geworden als gevolg van de schaarste aan capaciteit.

Zeevracht:

 • De zeevracht had al te maken met de uitdagingen die de blokkade van het Suezkanaal eind maart met zich meebracht.
 • Havens en terminals functioneren normaal, maar de scheepvaartschema's worden beïnvloed door de blokkade van het Suezkanaal en de sterke stijging van COVID-gevallen in India. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat er vertragingen zullen ontstaan. Klanten wordt geadviseerd om bij het plannen van de voorraden rekening te houden met vertragingen van 1-2 weken.
 • Verdere vertragingen in de communicatie of operaties zijn te verwachten als gevolg van de toenemende COVID-besmettingen bij havenpersoneel, douane, CFS en rederijen.

Douane:

 • Er zijn geen onverwachte problemen met de vrachtactiviteiten in India en er wordt op dit moment geen werkonderbreking verwacht.
 • De inklaringsactiviteiten zijn functioneel, maar de douane werkt met minder personeel wat zorgt voor trage processen.

Bij DACHSER hebben we belangrijke stappen ondernomen om de gezondheid en veiligheid van onze werknemers te garanderen en tegelijkertijd onze dagelijkse activiteiten te verrichten met een minimale impact op de supply chain van onze klanten. Onze teams werken momenteel met alle beschikbare middelen om de problemen op te lossen.

U kunt er zeker van zijn dat wij u op de hoogte zullen houden van eventuele wijzigingen in de huidige situatie. Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met uw lokale DACHSER-contactpersoon.

Lees
04/15/2021
Klantvertrouwen versterkt: DACHSER is tevreden over de jaarresultaten

DACHSER kijkt terug op een succesvol boekjaar 2020, dat werd gekenmerkt door de loyaliteit en het klimaat van wederzijds vertrouwen tussen de logistiek dienstverlener, zijn klanten en zijn transportpartners. De geconsolideerde netto-omzet van DACHSER kwam uit op 5,61 miljard euro, een lichte daling van 0,9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

In de Benelux verhoogde de logistiek dienstverlener de omzet met 2,5 procent tot 329 miljoen euro. De zendingsaantallen namen toe en stegen met 3,2 procent tot 3,1 miljoen; tonnage steeg tot 1,3 miljoen ton. De 850 logistieke professionals in de Benelux vormen met elkaar de kracht van het netwerk.

Lees
Laat meer zien

DACHSER Corporate

07/29/2021
Margret is devoted to helping San children

Since 2015, DACHSER and the children's relief organization terre des Hommes have been committed to helping the children of the San people (also known as Bushmen) lead better, more independent lives. Education is an essential component – and 24-year-old Margret Hans is doing all she can to add it to the equation.

Lees
07/28/2021
Successful implementation of the Global Air Freight Security Network of DACHSER

The issue of security is of paramount importance when it comes to the worldwide transport of your air freight. To enable DACHSER to support its customers even better in maintaining a secure supply chain, the "Global Air Freight Security Network" project was launched in 2020 by the Air Freight Security Team at DACHSER and has now been successfully implemented.

The goal of the Global Air Freight Security Network is to strengthen the global network of DACHSER. The introduction of a worldwide organization with local contacts will result in more efficient communication between the Air & Sea Logistics locations, enabling a faster reactivity to new regulations and innovations. In addition, a faster implementation of standardized processes of DACHSER worldwide will be enabled.

The implementation of the project will further reduce the risk in the area of air freight security to ensure transportation through strictest compliance with all regulations.

If you have any questions, please contact your local DACHSER representative.

Lees
07/27/2021
Heavy rainfall in China

The heavy rainfall in the Chinese province of Henan over the past few days has led to widespread flooding and the cancellation of many regional train and road connections. These restrictions are causing delays along the supply chain of DACHSER Rail Services.

Due to the flooding, around 100,000 people have been evacuated and many dams and reservoirs have risen to warning levels. With more rain expected in the coming days, it is still unclear by when the situation in the flooded areas will calm down.

If you have any questions regarding your supply chain, please contact your local contact at the respective DACHSER branch.

Lees
07/27/2021
"Supply chains face huge challenges"

On its 50th birthday, the swap body is more in demand than ever, because cargo space is currently in short supply. This applies not only to Europe, but especially to intercontinental trade.

Lees
Ga naar

Meest gelezen

09/03/2019
DACHSER sponsort "La Vuelta"

De logistieke dienstverlener biedt voor het elfde jaar op rij op maat gemaakte logistieke diensten voor de beroemde wielerwedstrijd.

Lees
08/27/2019
Logistiek – tóch niet alleen voor mannen

De logistieke sector wordt vaak nog steeds gezien als een échte mannenwereld. Maar tijden veranderen en steeds meer vrouwen maken naam in de branche. Bij DACHSER Luxembourg vervullen vrouwen de managementfuncties.

Lees
10/02/2019
Het nieuwe DACHSER-magazine is er!

Het Europese netwerk voor landtransport van DACHSER is in de loop der jaren uitgebreid. Het geheim is altijd geweest om de juiste puzzelstukjes op de juiste plaatsen te leggen om het totaalbeeld te voltooien.

Lees
10/05/2018
Recordaantal medewerkers in dienst bij DACHSER

Niet eerder had logistiek dienstverlener DACHSER zoveel werknemers in dienst. Op 1 september 2018 werkten wereldwijd ongeveer 30.500 medewerkers voor het familiebedrijf. In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Bovendien kozen in Duitsland dit jaar 732 jonge mensen voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. Ook dat is een absoluut record!

Lees
12/07/2018
DACHSER wint prijs voor duurzame stadsdistributie

Het innovatieproject van logistiek dienstverlener DACHSER omtrent het ontwikkelen en implementeren van emissievrije aflevermethoden, heeft een federale prijs in ontvangst genomen. De award voor duurzame stadsdistributie werd in Berlijn overhandigd door de Duitse minister van Milieu, Svenja Schulze, aan Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij DACHSER.

Lees
12/24/2018
Verpakkingsmateriaal: een value-added service die de moeite waard is

Zij spelen een belangrijke rol in de logistiek: pallets en andere verpakkingsmaterialen. De eisen die aan het pallet-ruilsysteem worden gesteld, worden echter steeds complexer. Dachser is altijd gericht op kwaliteit en duurzaamheid en zet zich daarom in voor het uitwisselen van verpakkingsmaterialen als een value-added service.

Lees
03/20/2019
DACHSER opent nieuwe vestiging in Portugal

Begin februari opende DACHSER zijn nieuwe vestiging in Coimbra, Portugal. Met deze verhuizing verdrievoudigt de logistieke dienstverlener zijn logistieke ruimte in het centrum van Portugal naar meer dan 6.300 vierkante meter.

Lees
12/27/2018
Nieuwe directeur bij Dachser UK

Na meer dan 17 jaar aan het roer ging Nick Lowe, directeur van Dachser UK, eind september met vervroegd pensioen. Zijn opvolger is Mark Rollinson, die eerder verschillende managementfuncties bij Schenker en Allport Cargo Services heeft bekleed.

Lees
02/25/2019
Brexit: de tijd is bijna om

Terwijl politici blijven proberen een oplossing te vinden voor de Brexit-crisis, komt de vertrekdatum steeds dichterbij. Nu is het aan bedrijven om uitvoerig te plannen en voor te bereiden op alle mogelijke uitkomsten. Er is een grote uitdaging: de grensformaliteiten.

Lees
2
07/18/2019
DACHSER streeft naar duurzame groei

DACHSER realiseerde opnieuw een substantiële groei in 2018. De geconsolideerde netto-omzet werd verhoogd met 5,5 procent tot 5,57 miljard euro. Net als vorig jaar namen de zendingsaantallen toe en stegen ze met 2,5 procent tot 83,7 miljoen; tonnage steeg 3,0 procent tot 41,3 miljoen ton. Met 30,609 werknemers in totaal, een stijging van 1.511 ten opzichte van het voorgaande jaar, bereikte het personeelsbestand van DACHSER een recordhoogte.

In de Benelux verhoogde DACHSER de ongeconsolideerde bruto-omzet met 9,9 procent tot 305,8 mln. euro. De zendingsaantallen namen toe en stegen met 5,0 procent tot 3,0 miljoen; tonnage steeg tot 1,3 miljoen ton. De 838 logistieke professionals in de Benelux vormen met elkaar de kracht van het netwerk.

Lees