DACHSER Keulen start bezorging met elektrisch aangedreven Cargo fietsen

Het logistieke centrum van DACHSER in Keulen is begonnen met het gebruik van elektrische fietsen voor leveringen in het stadscentrum. Deze stap van DACHSER helpt niet alleen de luchtkwaliteit te verbeteren, maar is ook een antwoord op het toenemende aantal rijbeperkingen, files en bouwzones die het moeilijk maken om met conventionele vrachtwagens door stadscentra te rijden.

De Cargo fiets

"Onze ervaring is tot nu toe uiterst positief, evenals de feedback van onze klanten", zegt Alexander Haak, General Manager van DACHSER Keulen. "Op de lange termijn zijn we van plan om nog meer elektrisch ondersteunde bakfietsen te gebruiken. We zullen ook elektrische trucks gebruiken voor uitstootvrije leveringen aan de microhub. Het is natuurlijk niet mogelijk om de fiets te gebruiken voor elke zending, maar in combinatie met een uitgebalanceerde voertuigmix zien we het als een geweldig en vooral milieuvriendelijk alternatief."

Keulen hecht

Keulen hecht veel waarde aan duurzame stadsconcepten, zoals Andrea Blome, wethouder voor mobiliteit en verkeersinfrastructuur, uitlegt: "Het aantal bezorgers in de binnenstad neemt al jaren toe en daarom zijn alternatieve logistieke concepten belangrijker dan ooit. Door deze situatie subsidieert Keulen de aankoop van bakfietsen als onderdeel van een proefproject dat startte in januari 2019. En nu zien we een wereldwijd bedrijf dat hetzelfde initiatief neemt en een positief voorbeeld geeft in Keulen."

DACHSER wereldwijd
Neem contact op