Carrière Mediaroom
fr nl
fr nl

Houdt douaneregels in de gaten

Het soepele en conforme transport van uw goederen over de douanegrenzen naar de bestemmingslanden hoort gewoon bij ons werk. Als logistiek bedrijf dat al tientallen jaren een vooraanstaande speler op de internationale markt is, is DACHSER zeer bekend met alle betreffende douaneregels in diverse landen. Daardoor bewegen we uw zendingen door de uitgebreide bepalingen van lokale en wereldwijde douaneregels en regelen we de gehele in- en uitklaring met lokale autoriteiten.

Onze status als een AEO biedt voordelen in douanebeheer

Lokale douaneautoriteiten hebben DACHSER gecertificeerd als een “Authorized Economic Operator” (AEO), als een van de eerste grote logistiek dienstverleners die deze certificering hebben gekregen. Dit gaat samen met wereldwijde beveiligingsgerelateerde douanebeheervoordelen - voordelen die we kunnen doorgeven aan onze klanten: Onze uitgebreide, door de douane goedgekeurde beveiligingsstandaarden, vereenvoudigen niet alleen in- en uitklaring, ze zijn ook een bewijs van goedkeuring voor uw wereldwijde handelspartners.

Voordelen van in- en uitklaring met DACHSER

  • Tijd- en kostenbesparingen: De efficiënte, hoogwaardige verwerking van alle douaneformaliteiten afgehandeld door onze douanespecialisten geeft u meer tijd voor uw core business.  
  • Talloze diensten: Wij adviseren u onder meer over alle kwesties op het gebied van in- en uitklaring en verzorgen uw registratie en centrale gegevensarchivering
  • Efficiënte verwerking: De elektronische exportprocedure ATLAS (systeem voor automatische tarieven en lokale in- en uitklaring) waarborgt een snelle en veilige afhandeling

Snel transport met de juiste documentatie

Wij faciliteren een soepel verzendproces door nauwkeurige voorbereiding van alle benodigde documenten voor douane en autoriteiten. Wij hebben contact met alle relevante serviceproviders en instituten zoals lucht- of scheepvaartmaatschappijen. Onze systemen voor logistieke dienstverlening zijn ook nauw verbonden met lokale douanesystemen. Onze eigen lokale medewerkers kunnen in een vroeg stadium de laatste regelgeving identificeren en ze direct in overweging nemen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor verzendingen vanuit derde landen met direct transport naar andere EU-landen.