Carrière Mediaroom
fr nl
fr nl

Onze IT zorgt voor veiligheid en transparantie

Soepele, wereldwijd geïntegreerde logistieke diensten op basis van krachtige, intelligente IT. Onze informatielogistiek maakt ons uniek als technologisch innovator en drijvende kracht in de logistieke industrie. Onze talloze innovaties zijn hier het bewijs van, waaronder de basissystemen van DACHSER Domino, Mikado en Othello, het EDI-centrum als centraal communicatieplatform of ons portaal eLogistics, waarmee u uw orders online kunt beheren. Voor automatische zendingsmonitoring biedt onze supply chain applicatietool voor de leveringsketen ActiveReport de hoogste standaarden in logistiek.

Onze IT-oplossingen zijn gericht op optimalisatie van uw bedrijfslogistiek, met onze gestandaardiseerde, wereldwijde netwerken waarmee u uw processen efficiënt en met een hoge gegevenskwaliteit kunt configureren.

Flexibele, intelligente softwareoplossingen voor de hoogste logistieke eisen

Kwaliteit door innovatie: Met onze talloze softwareoplossingen die in eigen huis ontwikkeld zijn, voldoen we aan de vereisten van uw wereldwijde zendingen en warehousediensten. Onze IT-gestuurde logistieke diensten bieden u de grootst mogelijke flexibiliteit op alle gebieden. Dit zorgt voor transparantie binnen alle logistieke divisies, terwijl homogene systemen zorgen voor een consistente gegevensstroom. Met wekelijkse updates brengen we alle DACHSER-vestigingen naar een wereldwijde, uniforme standaard. Wij hebben meer dan 600 centrale en decentrale IT-specialisten in dienst in onze Corporate IT in Kempten en Malsch (Duitsland), Chanverrie (Frankrijk) en in de regionale hoofdkantoren in Amerika, APAC en Iberia. Daarnaast bieden ongeveer 250 IT-coördinatoren wereldwijd persoonlijke IT-ondersteuning en fungeren zij als eerste aanspreekpunt in de vestigingen.

Wij bieden ook:

  • Back-up-verbindingen voor alle branches, evenals een centrale hotline die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is  
  • Antivirus en anti-spam bescherming in alle applicaties
  • Best mogelijke betrouwbaarheid en noodplanning in alle systemen binnen alle locaties
  • Vertrouwelijkheidsregels voor alle IT-gebruikers wereldwijd
  • Doorlopende ontwikkeling van onze eigen systemen en ontwikkeling van IT-innovaties ten gunste van onze klanten en om de efficiëntie te vergroten door onze processen te integreren

DACHSER HET in detail

Ons EDI Centrum: Uw systeemvertaler voor een soepele gegevensstroom

Wereldwijd, op IT gebaseerde logistieke processen werken alleen als alle partners dezelfde taal spreken. Om een soepele, tijdefficiënte en betrouwbare stroom van informatie tussen de deelnemers te waarborgen, zelfs bij complexe projecten, beheren we ons eigen EDI-centrum als centraal communicatieplatform voor elektronische gegevensuitwisseling. EDI (Electronic Data Interchange) is onze systeemvertaler – deze converteert en stuurt inkomende en uitgaande gegevens naar en van alle verbonden systemen. Gestandaardiseerde en klantspecifieke interfaces zorgen voor een snelle en ongecompliceerde integratie van alle bedrijfsprocessen en de uitwisseling van alle relevante informatie en gegevens.

Voordelen voor u:

  • Procesbeveiliging: Met gestandaardiseerde en klantspecifieke interfaces kunt u uw zakelijke processen optimaal integreren.
  • Foutpreventie en tijdbesparing: Gestandaardiseerde en geautomatiseerde werkfasen beheren uw logistieke processen nauwkeurig.
  • Gegevensbeveiliging en beschikbaarheid: Via het centrale communicatieplatform bent u direct verbonden met onze transport- en warehousemanagementsystemen.
Ons API-platform

Het API-platform vergemakkelijkt de verbinding tussen uw commerciële activiteiten en onze services via API. U kunt genieten van de realtime prestaties van het DACHSER IT-systeem.

Bezoek onze API-portal onder https://api-portal.dachser.com/ en ontdek de API-services.

Onze datacenters garanderen gegevensbescherming, beveiliging en autonomie

Bij DACHSER heeft gegevensbeveiliging onze hoogste prioriteit. Wij zijn een van de toonaangevende transport- en logistieke dienstverleners die DIN EN ISO/IEC 27001:2017-computercertificering voor onze IT-systemen ontvangen. Als onderdeel van ons gecentraliseerd gegevensbeheer, hosten we alle gegevens van onze klanten in ons gegevenscentrum in plaats van uit te besteden aan servers van derden.

Computerautonomie biedt verschillende voordelen: we zijn onderworpen aan de Duitse wetgeving en hebben duidelijke regels. Biometrische toegang tot onze servers garandeert maximale veiligheid. Met onze parallelle datacenters zorgen we voor maximale beschikbaarheid en betrouwbaarheid.

We respecteren de hoogste beveiligingsnormen dankzij onze computerbeveiliging

Onze beveiligingsexperts zorgen voor maximale beveiliging van gegevensbeheer. Gestandaardiseerde wereldwijde IT-structuren en standaardisatie van gecentraliseerde en gedecentraliseerde IT-processen zijn essentiële voorzorgsmaatregelen om alle gegevens in het systeem, inclusief het uwe, te beschermen.

En savoir plus sur nos applications clients

eLogistics
Meer
ActiveReport
Meer