Carrière Mediaroom
fr nl
fr nl

DACHSER Life Science and Healthcare Logistics - uw partner voor veilige en betrouwbare logistiek

Met DACHSER Life Science and Healthcare Logistics beschikt u over een partner die voldoet aan de strenge eisen voor het transport van Life Sciences- en gezondheidszorgproducten. Met logistieke expertise en ons wereldwijde DACHSER-netwerk organiseren we urgente en vaak temperatuurgevoelige verzendingen, in overeenstemming met zeer complexe regelgevingskaders, naar vrijwel alle delen van de wereld Wij hechten groot belang aan de juiste behandeling van uw producten en houden daarbij rekening met de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Daarnaast voldoen we aan de specifieke vereisten van de sector Life Sciences en gezondheidszorg in combinatie met ons assortiment gestandaardiseerde en gespecialiseerde DACHSER logistieke diensten.

DACHSER Life Science and Healthcare Logistics
DACHSER Life Science and Healthcare Logistics

Betrouwbare samenwerking

Wij bieden uitgebreide en holistische logistieke diensten in de gehele zorgketen — van klinische onderzoeken tot behandeling. Onze innovatieve IT-oplossingen en de kracht en integratiemogelijkheden van het wereldwijde DACHSER-netwerk zorgen voor een soepele implementatie van toeleveringsketens in de gezondheidszorg.

We onderhouden nauwe, op partnerschap gebaseerde relaties met onze klanten en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat farmaceutische en medische technologieproducten met de grootst mogelijke zorg en perfect in overeenstemming met de wettelijke vereisten tijdens transport worden behandeld.

Ons serviceportfolio

 • Gecertificeerde veiligheids- en kwaliteitsnormen: Ons kwaliteitsmanagementsysteem is gebaseerd op Good Distribution Practice (GDP)
 • Wereldwijde, multimodale end-to-end logistieke oplossingen voor de gezondheidszorg die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de klant
 • IATA CEIV Pharma-certificeringen
 • Geschikt voor alle gangbare temperatuurbereiken (-10 °C of kouder, +2 °C tot +8 °C, +2 °C tot +25 °C en +15 °C tot +25 °C)
 • Geautomatiseerde en gedigitaliseerde processen om alle fysieke stappen in de toeleveringsketen te beheren
 • Hoge mate van flexibiliteit en betrouwbaarheid
 • Kosten- en procesoptimalisatie
 • Getrainde Life Sciences- en zorgexperts wereldwijd
 • Klantspecifieke diensten met toegevoegde waarde (bijv. levering en kalibratie van verpakkingen en dataloggers)
 • Verbinding met het Europese wegtransportnetwerk via DACHSER European Logistics (ambient, zonder GDP-vereisten)
 • Betrouwbare verbindingen voor lucht- en zeevracht met DACHSER Air & Sea Logistics

Wereldwijde netwerken van logistieke ketens

Onze expertise en onze langdurige klantrelaties spreken voor zich. Al vele jaren implementeren en optimaliseren we toeleveringsketens voor fabrikanten van farmaceutische producten en vaccins voor een breed scala aan toepassingen en voor fabrikanten van medische technologische apparatuur, actieve farmaceutische bestanddelen (API), OTC-producten, verbruiksartikelen en veterinaire geneesmiddelen.

Met DACHSER Road Logistics, DACHSER Air & Sea Logistics en DACHSER Rail Services hebt u snel en veilig toegang tot alle wereldwijde verkoop- en inkoopmarkten. U profiteert van ons uitgebreide wereldwijde netwerk en de naadloze connectiviteit van onze transportsystemen.

Wij organiseren uw transport via algemene vracht of volledige ladingen, uitgebreide luchtvrachtdiensten, volledige containerlading (FCL) en minder dan containerlading (LCL). Via ons assortiment entargo-producten bieden wij voor verzendingen zonder temperatuurregeling binnen Europa maximale flexibiliteit en transparantie met betrekking tot de transporttijd en levertijden, evenals gestandaardiseerde, kostengeoptimaliseerde processen.

DACHSER Life Science and Healthcare Logistics in detail

Luchtvrachtdiensten voor de hoogste eisen

In het zakelijk gebied van Air & Sea Logistics bieden wij onze klanten uitgebreide logistieke diensten, variërend van standaard luchtvracht tot premium- en speciale expressdiensten. Wij kunnen werken met alle gangbare temperatuurbereiken, gebruiken passieve verpakkingen en thermische afdekkingen volgens specificaties en leveren indien nodig actief koelende containers of geavanceerde passieve containers.

Hoge veiligheids-, beveiligings- en kwaliteitsnormen wereldwijd

Ons kwaliteitsmanagementsysteem is gebaseerd op de vereisten van GDP (Good Distribution Practice) en wordt centraal beheerd door een wereldwijd team. We voldoen aan het GDP en hebben op drie continenten een IATA CEIV Pharma-certificering gekregen. In overeenstemming met de strenge eisen van Life Sciences en gezondheidszorg zorgen wij ervoor dat speciaal opgeleid personeel beschikbaar is voor complexe taken. Bij audits die door onze klanten worden uitgevoerd, laten we consequent zien dat we aan de noodzakelijke vereisten voldoen.

Met betrekking tot mogelijke afwijkingen hebben we ook een uitgebreid proces (CAPA (corrective action preventive action)) gedefinieerd en met succes geïmplementeerd, dat universeel wordt toegepast. We hebben een netwerk van onderaannemers dat voldoet aan de GDP-normen. Daarom beheren we onze onderaannemers via een wereldwijd interfacebeheersysteem en voeren we audits uit om te garanderen dat de kwaliteitsnormen overal gehandhaafd worden. Productintegriteit in overeenstemming met de wetgeving in het betreffende land of de betreffende regio en het voldoen aan de veiligheidsverwachtingen zijn verplicht voor ons.

Onze CO2 -voetafdruk optimaliseren met duurzame logistiek

De focus op de toekomst en de komende generaties vormt het hart van de DACHSER-filosofie. Ecologische en sociale duurzaamheid zijn diepgewortelde bedrijfswaarden en vormen een integraal onderdeel van onze dagelijkse activiteiten. We ontwikkelen nieuwe, op maat gemaakte processen voor een efficiënte en duurzame levering van een laatste mijl en implementeren deze in de dagelijkse bedrijfsvoering. Wij besteden met name aandacht aan het verminderen van CO2 tijdens transport door een hoog gebruik van het laadvermogen van onze voertuigen, het gebruik van dubbeldeks trailers en het toegenomen gebruik van accu-elektrische vrachtwagens voor stadsdistributie. We implementeren ook herbruikbare verpakkingen en herbruikbare data-/temperatuurloggeroplossingen.

Contact Netka Hohlfeld Department Head Life Science and Healthcare Logistics