Carrière Mediaroom
fr nl
fr nl

Sterke partners voor een efficiënte logistiek

Onder de paraplu van het European Food Network bieden elf toonaangevende Europese bedrijven uit de levensmiddelenlogistiek een betrouwbaar en flexibel aanbod van logistieke diensten over 35 landsgrenzen heen. Dit betekent dat het partnernetwerk het grootste deel van het continent bestrijkt, terwijl DACHSER Food Logistics zelf verantwoordelijk is voor ophalingen en leveringen in Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Luxemburg, Hongarije en grensgebieden in Nederland, Zwitserland en Vorarlberg in Oostenrijk.

Naast de verschillende transportdiensten met vaste transittijden profiteert u ook van de talrijke informatieservices van onze vivengo-productfamilie.

De samenwerkingspartners van DACHSER Food Logistics in het European Food Network

Brummer Logistik

De specialist voor geconditioneerde levensmiddelentransporten tussen Duitsland en Oostenrijk rijdt op de drukste route van DACHSER. Ook Slovenië valt binnen het operationele gebied van Brummer.

Fresh Logistics (Raben Group)

Het grootste netwerk voor verse levensmiddelen in Polen levert ook aan de Baltische Staten en de Tsjechische Republiek, waardoor het aanwezig is in de grootste gebieden van Europa in termen van oppervlakte.

Frigoscandia

Frigoscandia (lid sinds 2019) is de dochteronderneming van een van de grootste spelers in de Scandinavische post- en logistieke sector en de marktleider in temperatuurgecontroleerd voedseltransport in Scandinavië.

Galliker Transport

Galliker Transport is met haar Food-divisie marktleider onder de Zwitserse bedrijven voor levensmiddelenlogistiek en was met DACHSER een van de pioniers van het European Food Network.

H.P. Therkelsen

De Deense dienstverlener vervoert alle stukgoedzendingen van het netwerk van en naar Denemarken vanuit zijn vestiging in Padborg, dat dicht bij de Duits-Deense grens ligt.

karldischinger

Als een van de oudste Duitse transportondernemingen ooit (voor het eerst gedocumenteerd in 1470) bedient karldischinger het gebied ten westen van de lijn Karlsruhe – Hochrhein (regio Schwarzwald), en de Elzas.

LIEGL & DACHSER

De Hongaarse joint venture LIEGL & DACHSER, die sinds 1999 bestaat, heeft in 2008 de divisie Food Logistics opgestart en distribueert levensmiddelen vanuit vier vestigingen.

Logifrio

Het nieuwste lid van het netwerk (sinds 2016) is de toonaangevende dienstverlener voor geconditioneerde levensmiddelentransporten op het Iberisch schiereiland.

Müller Food Fresh Logistics

Als dochteronderneming van DACHSER en nieuw lid van het European Food Network biedt Müller Fresh Food Logistics state-of-the-art logistieke diensten voor de levensmiddelenindustrie, van bestelling tot opslag en levering. Dagelijkse lijnen naar de Benelux voor retail, foodservice en de voedingsindustrie zijn ook standaard.

Spedition Heidelmann

De langste actieve partner van DACHSER Food Logistics (sinds 1995) bedient iets meer dan de noordelijke helft van Hessen.

Alle andere Europese landen worden bediend door correspondenten – meestal kandidaten voor het volwaardige lidmaatschap van het European Food Network.