DACHSER bouwt nieuwe vestiging in Lissabon

In de nieuwe vestiging, die begin 2022 operationeel zal zijn, zullen 150 mensen werkzaam zijn. DACHSER investeert 13 miljoen euro in het nieuwe logistiek centrum.

De nieuwe vestiging zal begin 2022 in gebruik worden genomen (symbolische afbeelding van het logistiek centrum van DACHSER in Bern, dat er zeer gelijkaardig uitziet)

Om het groeiende handelsvolume te kunnen verwerken en nog sneller en efficiënter te kunnen inspelen op de behoeften van klanten in de omgeving van Lissabon, bouwt DACHSER in de buurt van de Portugese hoofdstad een nieuw logistiek centrum dat begin 2022 de huidige vestiging zal vervangen. Met een totale oppervlakte van 59.200 vierkante meter is de nieuwe vestiging twee keer zo groot dan de bestaande. Het nieuwe logistiek centrum ligt op een strategische locatie bij de snelweg en is daardoor direct verbonden met het Europees wegtransport netwerk van DACHSER.  

De vestiging biedt transportdiensten voor goederen uit de industriële sector en de sector consumentengoederen en is uitgerust met de nieuwste technologieën voor cross-docking, zoals een sorteersysteem voor orderpicking en een vloerkettingbaan om goederen door de loods te verplaatsen. “Klanten in de omgeving van Lissabon zullen profiteren van verbeterde transittijden tussen Lissabon en de Europese markten, op hetzelfde hoge serviceniveau als dat ze gewend zijn”, zegt Ricardo Carvalho, branche manager van DACHSER in Lissabon.

De nieuwe faciliteit heeft een oppervlakte van 7.396 vierkante meter voor transportdiensten en 65 laaddocks, en biedt ruimte voor een mogelijke toekomstige uitbreiding van 3.796 vierkante meter en 40 extra laaddocks. De nieuwe vestiging omvat ook een kantoorgebouw van twee verdiepingen met een totale oppervlakte van 1.411 vierkante meter. Een parkeerterrein met een capaciteit voor 80 wisselbakken en een wachtruimte voor 15 vrachtwagens is eveneens gepland.

Gebruik van de nieuwste technologie

Het nieuwe logistiek centrum zal gebruik maken van de modernste technologieën. "De toegang voor het laden en lossen van vrachtwagens is volledig geautomatiseerd op basis van nummerplaatherkenning", zegt Carvalho. DACHSER richt zich in de nieuwe vestiging ook op duurzaamheid: zonnepanelen, een aerothermisch systeem voor de warmwatervoorziening en een verlichtings- en airconditioningsysteem met een laag verbruik en intelligente regeling zullen de energie-efficiëntie verhogen.

De opening van de nieuwe vestiging staat begin 2022 gepland. Op dat moment zullen de 150 werknemers die momenteel in de vestiging in Alverca do Ribatejo werken, overgeplaatst worden. DACHSER heeft in totaal zeven vestigingen in Portugal en in 2022 zal ook een nieuwe vestiging Faro worden geopend.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens