DACHSER groeit in het noorden van Denemarken

Logistiek dienstverlener DACHSER groeit op de Deense markt en breidt uit in de regio Noord-Jutland. De nieuwe vestiging op het bedrijventerrein ‘Port of Aalborg’ wordt in de eerste helft van 2024 geopend en wordt een knooppunt voor de aansluiting op het Scandinavische groupagenetwerk.

Een knooppunt voor de aansluiting op het Scandinavische groupagenetwerk.

Met de opening van een vestiging in Noord-Jutland versterkt DACHSER zijn marktpositie in Denemarken. De nieuwe vestiging is een uitbreiding van zowel het Deense als het Scandinavische netwerk met goede verbindingen naar Göteborg en daarmee naar de andere regio's in Zweden, Noorwegen en Finland. De vestiging bevindt zich in het logistieke knooppunt in het havengebied van Oost-Aalborg en is goed verbonden met de snelweg E45.

"We kijken ernaar uit om binnenkort onze logistieke diensten aan te bieden aan lokale klanten en ons Scandinavische netwerk te versterken met een strategische locatie in het commerciële gebied van de haven van Aalborg," zegt Peter Hut, Country Manager Road Logistics bij DACHSER Denemarken. "De uitbreiding van ons netwerk is een belangrijke investering en een mijlpaal voor ons - zowel wat betreft onze Deense en Noordse verbindingen als de nabijheid van onze bestaande en toekomstige klanten in de regio."

De nieuwe faciliteit heeft 2.046 vierkante meter ruimte voor een overslaghal met zes dockdeuren en 471 vierkante meter kantoorruimte. Klanten in de meest noordelijke regio van Denemarken profiteren van meerdere dagelijkse vertrekken vanuit de vestiging in Kolding, ongeveer 200 kilometer verderop, naar Aalborg, van waaruit de goederen in samenwerking met lokale transportpartners worden gedistribueerd in de regio.

Centrale locatie in het Scandinavische netwerk

Als eerste stap zal een team van vijf medewerkers van de vestiging in Kolding verhuizen naar het nieuwe pand in het commerciële gebied van de haven van Aalborg, waar ze een kantoor zullen opzetten met goederenbehandeling en distributie onder leiding van de General Manager van het logistieke centrum van DACHSER in Kolding, Per Jensen. "De satellietvestiging geeft ons meer flexibiliteit om aan de behoeften van lokale bedrijven te voldoen. Dit omvat ook het ophalen en afleveren van goederen. We zullen onze aanwezigheid dan geleidelijk versterken met meer werknemers en onze processen in Noord-Jutland verder optimaliseren," zegt Per Jensen.

DACHSER is vertegenwoordigd in Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen met 13 vestigingen voor Europees groupagevervoer en logistieke diensten voor lucht- en zeevracht.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder