DACHSER zet de koers uit voor lucht- en zeevracht

Dr. Tobias Burger volgt Edoardo Podestà op als COO Air & Sea Logistics, met ingang van 1 januari 2024. Er staan ook opvolgers klaar om de business units ASL EMEA en ASL APAC te leiden.

DACHSER zet de koers uit voor toekomstige groei op het gebied van Air & Sea Logistics (ASL) door middel van langetermijnplannen voor opvolging.

DACHSER zet de koers uit voor toekomstige groei op het gebied van Air & Sea Logistics (ASL) door middel van langetermijnplannen voor opvolging.
DACHSER zet de koers uit voor toekomstige groei op het gebied van Air & Sea Logistics (ASL) door middel van langetermijnplannen voor opvolging.

Dr. Tobias Burger (45) zal Edoardo Podestà (60) per 1 januari 2024 opvolgen als COO Air & Sea Logistics en lid van de Executive Board. Podestà stopt eind 2023 met werken na een DACHSER-carrière van 20 jaar, waarvan iets meer dan vier jaar aan het roer van ASL.

"Dr. Tobias Burger is een ervaren logistiek strateeg en wij helpen hem zich voor te bereiden op zijn plaats in de Executive Board van DACHSER. Met zijn holistische, toekomstgerichte visie op logistiek zal hij een waardevolle aanvulling zijn op ons team van de Executive Board", aldus Bernhard Simon, voorzitter van de DACHSER Supervisory Board. "Dr. Burger zal ook verantwoordelijk zijn voor alle marketingactiviteiten van DACHSER. Dit plaatst ons in een uitstekende positie om proactief in te spelen op complexe marktveranderingen, met name in de lucht- en zeevracht, en ons dienovereenkomstig te positioneren."

In 2009 kwam Dr. Burger, voormalig management consultant, in dienst bij DACHSER. Hij werkte in controlling en strategieontwikkeling voordat hij de verantwoordelijkheid kreeg voor Corporate Governance. Op dat moment hield hij al toezicht op de ontwikkeling van lucht- en zeevracht in een naadloos wereldwijd netwerk. Als Deputy Director Air & Sea Logistics is Dr. Burger sinds 2019 de rechterhand van Podestà. In deze periode kreeg hij eerst de leiding over ASL global sales, een functie waarvan de verantwoordelijkheden momenteel de strategische ontwikkeling voor het hele vakgebied omvatten. Sinds 2021 leidt hij ook de business unit ASL EMEA.

Dr. Tobias Burger is een ervaren logistiek strateeg en wij helpen hem zich voor te bereiden op zijn plaats in de Executive Board van DACHSER. Met zijn holistische, toekomstgerichte visie op logistiek zal hij een waardevolle aanvulling zijn op ons team van de Executive Board.

Bernhard Simon, voorzitter van de DACHSER Supervisory Board

Marc Meier leidt ASL EMEA vanaf 1 januari 2023

Met ingang van 1 januari 2023 zal Dr. Burger de rol van Managing Director ASL EMEA overdragen aan Marc Meier. Om zich voor te bereiden op het leiden van de regionale business unit, trad Meier (53) reeds op 1 oktober 2022 in dienst bij DACHSER. De logistiek manager, met expertise in lucht- en zeevracht, wegtransport en opslag, brengt meer dan 30 jaar internationale ervaring in de logistieke sector mee. Als CEO leidde hij samen met de eigenaar de Hamburgse luchtvrachtexpediteur Senator International tot de overname door Maersk in 2021. Daarvoor was hij ruim vijf jaar CEO van Fr. Meyer's Sohn, een expeditiebedrijf gespecialiseerd in zeevracht. Hij begon zijn carrière bij Kuehne + Nagel, waar hij verschillende managementfuncties bekleedde, het laatst als President van de nationale onderneming in Canada.

DACHSER zet de koers uit voor toekomstige groei op het gebied van Air & Sea Logistics (ASL) door middel van langetermijnplannen voor opvolging.</span>
DACHSER zet de koers uit voor toekomstige groei op het gebied van Air & Sea Logistics (ASL) door middel van langetermijnplannen voor opvolging.</span>

“Met Marc Meier hebben we een ervaren lucht- en zeevrachtmanager met een internationale reputatie in huis gehaald. Hij is de ideale persoon om onze ASL-activiteiten in de EMEA-regio naar een succesvolle toekomst te leiden", zegt DACHSER CEO Burkhard Eling. "En de aansluiting van deze business op ons Europese netwerk voor wegtransport zal de weg wijzen naar verdere groei."

Met Marc Meier hebben we een ervaren lucht- en zeevrachtmanager met een internationale reputatie in huis gehaald. Hij is de ideale persoon om onze ASL-activiteiten in de EMEA-regio naar een succesvolle toekomst te leiden.

Burkhard Eling, CEO van DACHSER

Roman Müller neemt ASL APAC over vanaf 1 januari 2024

DACHSER heeft ook de opvolging in de business unit ASL APAC al gepland. Met ingang van 1 januari 2024 zal Roman Müller (41) Edoardo Podestà opvolgen, die de regionale business unit sinds 2014 met veel succes heeft geleid, in combinatie met zijn andere rol van COO ASL sinds 2019. Müller is geboren in Zwitserland en heeft zijn hele carrière in Azië gewerkt. In de afgelopen 15 jaar waren zijn managementfuncties bij DACHSER onder meer Manager van de nationale onderneming in Korea en Senior Sales Manager voor de gehele APAC-regio. Sinds juli 2021 is hij Deputy Director Asia Pacific in de ASL APAC business unit en rapporteert hij aan Podestà.

"Roman Müller kent de Aziatische markten en hun vereisten van binnen en buiten. In al zijn vorige functies - vooral in de verkoop - behaalde hij uitstekende successen en hielp hij onze aanwezigheid in Azië vooruit," zegt Eling. "Hij is dus de uitgelezen persoon om niet alleen de sterke ontwikkeling van de ASL APAC business unit voort te zetten, maar deze ook naar een geheel nieuw niveau te tillen door zich nog meer te richten op het aanbieden van geïntegreerde diensten. In 2023 zal hij nauw samenwerken met Edoardo Podestà om een koers uit te zetten voor dit succes."

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Danielle van der Kraan Public Relations