Europees Food netwerk sterker in Noord-Europa

Het Zweedse logistiek bedrijf van levensmiddelen, Bring Frigo, is een nieuwe partner in het European Food Network geworden. Met het bedrijf, dat nog nauwere verbindingen biedt met Zweden, Noorwegen en Finland, profiteren klanten van efficiënte processen en uniforme kwaliteitsnormen.

Europees Food netwerk sterker in Noord-Europa

Bring Frigo is sinds januari 2018 verbonden aan het European Food Network als expediteur. Eind augustus werd officieel een lange-termijnovereenkomst gesloten in München.

"Het European Food Network is de eerste keuze voor levensmiddelenlogistiek in Europa en Bring Frigo is een ideale aanvulling", zegt Alfred Miller, directeur Dachser Food Logistics. "We delen een gemeenschappelijk doel voor de hoogste kwaliteit en efficiëntie. Met Bring Frigo als een volledige partner kunnen we markten nog nauwer integreren voor klanten in heel Europa en hen complete oplossingen bieden."

Partners in het netwerk verbinden zich ertoe uniforme proces- en kwaliteitsnormen te handhaven. Aangesloten IT-systemen zorgen voor transparantie voor alle verzending gerelateerde processen. Dit maakt een efficiënt beheer van het goederenvervoer mogelijk, evenals snelle en naadloze informatie langs de gehele supply chain. Bovendien zijn de gedefinieerde transittijden van de uniforme vivengo-productnorm van toepassing.

"Door deel te nemen aan het European Food Network hebben we een belangrijke strategische stap gezet die onze klanten ten goede zal komen", zegt Peter Haveneth, Managing Director bij Bring Frigo AB. "Als partner hebben we de mogelijkheid om nauw samen te werken met de andere leden van het European Food Network en samen grensoverschrijdende klantoplossingen te ontwikkelen die nog efficiënter zijn."

Uitgebreid netwerk

Bring Frigo is de toonaangevende leverancier van geconditioneerd transport in Scandinavië. Het BRC-gecertificeerde bedrijf is gevestigd in Helsingborg, heeft 16 locaties en beheert een vloot van ongeveer 800 voertuigen geclassificeerd voor voedseltransport.

Het European Food Network heeft 12 partners, 10 expediteurs en reguliere hoofdvervoersdiensten in 34 landen, waarmee het Europa’s meest uitgebreide netwerk voor levensmiddelentransport is. Met meer dan 223 locaties, 2 miljoen vierkante meter opslag en 11.350 gekoelde vrachtwagens, bedient het netwerk in totaal 537 miljoen consumenten over het hele continent.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op