Golden Week 2023 in China

Tussen 29 september en 6 oktober zijn de meeste bedrijven en fabrieken in China gesloten in verband met de viering van de Golden Week. Deze vakantieweek in één van ’s werelds belangrijkste economieën heeft gevolgen voor de internationale supply chains. Daarom adviseren wij u om nu te starten met de nodige voorbereidingen de nadelige gevolgen tot een minimum te beperken.

Wat is de Golden Week?
De Golden Week is in China een nationale vakantie van zeven of acht dagen. Elk jaar vieren de Chinezen op 1 oktober de oprichting van de Volksrepubliek China. Dit jaar valt het Midherfstfestival op 29 september en wordt de Golden Week gecombineerd met de Nationale dag van de Volksrepubliek China waardoor er een achtdaagse vakantieweek is van 29 september tot en met 6 oktober. Van oudsher maken Chinezen van deze gelegenheid gebruik om op vakantie te gaan en hun familie in andere delen van China te bezoeken.

DACHSER in China is, net als veel andere bedrijven, gesloten tijdens de Golden Week. De dagelijkse werkzaamheden worden weer hervat op 7 oktober.

Wat gebeurt er tijdens de Golden Week?
De meeste bedrijven en fabrieken zijn in die week gesloten, wat betekent dat de productie stil ligt. Lucht- en zeehavens blijven operationeel, maar met minder mankracht vanwege de lage productiecapaciteit van fabrieken. Over het algemeen zijn overheidsinstellingen zoals douanekantoren gesloten van 1 tot en met 3 oktober.

Aangezien China, een van 's werelds grootste economieën en productielanden, een hele week stil zal liggen en fabrieken mogelijk niet meteen op volle capaciteit draaien na de officiële feestdag, heeft de daling van het productievolume impact op de wereldwijde supply chains.

Hoe kan de impact van de Golden Week tot een minimum worden beperkt?
Hoewel we ons best doen om eventuele verstoringen in uw supply chain tot een minimum te beperken, kunt u ons ook helpen door het volgende te overwegen:

  • Maak afspraken met uw leveranciers en klanten over de voorraad en bespreek met hen de verwachtingen
  • Bespreek uw planning met ons en stel een nauwkeurige verzendprognose op voor de langetermijnplanning, zodat we u de meest geschikte oplossing kunnen bieden die binnen uw budget en planning past
  • Plaats uw boeking vroegtijdig en houd hierbij rekening met de sluitingsdata.
  • Voor zeevracht is het aanbevolen om 4-6 weken voor het begin van de vakantie te boeken
  • Voor luchtvracht is het aanbevolen om 1-2 weken voor het begin van de vakantie te boeken

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw lokale contactpersoon van DACHSER die u graag helpt en samen met u de volgende stappen plant.  

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes