Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Klimaatverandering is onderdeel geworden van het dagelijks leven. Politici en de samenleving discussiëren en verschillen van mening over welke veranderingen op korte termijn onvermijdelijk zijn, wat er op lange termijn moet gebeuren en vooral hoe dit allemaal in goede banen kan worden geleid. Bij DACHSER zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen aan de bescherming van het klimaat. Sterker nog, we willen een voortrekkersrol spelen in de logistiek op het gebied van klimaatbescherming.

DACHSER magazine 03/23

Daarom zetten we in op nieuwe technologieën en innovaties, pakken we eerst onze eigen CO2-uitstoot aan en zorgen we ervoor dat we iedereen - ook onze medewerkers en klanten - meenemen op deze reis. In de nieuwste uitgave van ons magazine kunt u lezen hoe DACHSER dit momenteel in praktijk brengt in Freiburg, Duitsland. Onze collega's daar behoren tot de pioniers van klimaatbescherming in ons netwerk. Ze richten zich al jaren op baanbrekende ideeën zoals emissievrije levering in het centrum van Freiburg en zijn altijd op zoek naar nieuwe benaderingen en mogelijkheden om de dagelijkse logistieke activiteiten klimaatvriendelijker te maken. Meer informatie over de successen, uitdagingen en de strategische aanpak van DACHSER op dit gebied vindt u vanaf pagina 6 in de coverstory ‘Taking climate action together’.

‘Samen de huidige uitdagingen van de toekomst aangaan’, loopt als een rode draad door andere artikelen in dit nummer van het DACHSER-magazine. Zo werken DACHSER-teams bijvoorbeeld wereldwijd samen voor de klant ifm electronic. Dit Duitse technologiebedrijf maakt gebruik van ons ‘groupagenetwerk van de zeeën’ om zelfs kleine zendingen snel en efficiënt van Azië naar Europa te vervoeren als zeevracht in less than container loads (LCL’s). Op pagina 18 leest u welke voordelen dit biedt.

Logistiek kan de wereld een stuk efficiënter en duurzamer maken, maar DACHSER zet zich ook in voor doelen die verder gaan dan het eigen bedrijfsdoel - dat is zelfs een deel van onze identiteit. De afgelopen 15 jaar hebben we de kinderhulporganisatie Terre des Hommes gesteund. Sinds 2022 helpen we ook in Oekraïne. Kinderen daar hebben het zwaarst geleden onder de oorlog, die nog steeds angst en terreur zaait en een normaal leven onmogelijk maakt. In het interview vanaf pagina 28 vertelt Joshua Hofert, directeur Communicatie bij Terre des Hommes Duitsland, over zijn bezoek aan Oekraïne en beschrijft hij hoe een project kinderen, jongeren en hun families helpt.

Download uw exemplaar

Download hier de PDF-versie van het DACHSER magazine, wij wensen u veel leesplezier. Benieuwd naar de vorige edities van het DACHSER magazine? Klik hier voor een overzicht.

 

DACHSER magazine 03/23 PDF (9,96 MB)
DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Chloé Bracaval