Met visie vooruitkijken

Logistiek betekent óók voortdurend uitdagingen accepteren en aangaan, vooral wanneer de omstandigheden moeilijk worden. Daarom zien we bij DACHSER het jaar 2024 met vertrouwen en vastberadenheid tegemoet, ondanks volatiele markten en stijgende kosten. Onze CEO, Burkhard Eling, deelt zijn gedachten over dit onderwerp.

Burkhard Eling, CEO van DACHSER

De voorzichtige prognoses van economen, met een verwachte wereldwijde groei van slechts 3,1% volgens het IMF, suggereren dat de wereldhandel dit jaar ook niet echt van de grond zal komen.

Dit jaar zullen we onze inspanningen richten op zowel onze operationele activiteiten als onze strategische programma's: deze omvatten het uitbreiden en verbinden van onze wereldwijde netwerken en het verder verbeteren en nog efficiënter maken ervan door middel van digitalisering, klimaatbescherming en personeelsontwikkeling. Een paar van de hoogtepunten in de komende weken: Onze nieuwe joint ventures DACHSER & Fercam Italia en DACHSER Japan gaan van start en we starten na het, afronden van de overname, met de integratie van Frigoscandia – zoals eerder al succesvol is opgestart met Müller Fresh Food Logistics. Daarnaast introduceren we ook onze bekroonde digitale twin @ILO bij verschillende Europese vestigingen en zal het DACHSER-platform in de loop van het jaar ook volledig beschikbaar zijn voor onze klanten. Dit zal de diensten van de business fields Road Logistics en Air & Sea Logistics samenbrengen in een gebruiksvriendelijke, moderne interface.

Vooruitgaan met een duidelijke missie

Dit zijn zeer goede vooruitzichten! Daarnaast blijven we in 2024 werken aan de ontwikkeling van wereldwijd geïntegreerde transport- en contractlogistieke oplossingen, ook wel Global Groupage. Door intercontinentale LCL- (Less than container load) en luchtvrachttransporten naadloos en efficiënt te verbinden met ons hoogwaardige Europese groupagenetwerk, willen we onze klanten wereldwijde deur-tot-deuroplossingen bieden met een hoge mate van transparantie. We zijn ervan overtuigd dat we met Global Groupage onze missie op de lange termijn zullen vervullen: Het creëren van 's werelds meest intelligente combinatie en integratie van logistieke netwerkcompetenties. Dit doel motiveert ons en brengt ons verder dan economische voorspellingen op korte termijn.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Chloé Bracaval