Carrière Mediaroom
fr nl
fr nl

DACHSER Food Logistics – complete oplossingen voor uw levensmiddelen

Onder de paraplu van onze business unit DACHSER Food Logistics bieden wij u branchespecifieke logistieke oplossingen voor temperatuurgevoelige levensmiddelen die boven de 0°C vervoerd moeten worden – van ultravers tot omgevingstemperatuur. Wij verzorgen voor grote en middelgrote levensmiddelenproducenten en -distributeurs het geconditioneerde vervoer van verpakte levensmiddelen in alle maten.

Binnen Europa leveren we voornamelijk vlees- en worstproducten, zuivelproducten, wijn en gedistilleerde dranken, bakkerijproducten en zoetwaren, convenience-producten, delicatessen en voedingsstoffen aan handelsondernemingen, cateringbedrijven, grootverbruikers en verwerkende bedrijven in de levensmiddelenindustrie.

Betrouwbare partner voor industrie en handel

Wij weten wat belangrijk is voor u: u hecht de hoogste waarde aan competente contactpartners met branchekennis, dagelijkse verbindingen met vaste transittijden, goed ingespeelde processen, een uitgebreid netwerk met korte afstanden tot uw klanten, een professionele behandeling van levensmiddelen in de gehele toeleveringsketen en gecertificeerd kwaliteitsmanagement.

Met onze handelslogistiek fungeren wij als schakel tussen de detailhandel en de industrie. In heel Europa realiseren wij de distributie- en inkooplogistiek voor alle levensmiddelenassortimenten en verzorgen we voor de bevoorrading van de handel van ophaling tot levering. Met onze ophaal- en leveringsdiensten zorgen wij op weekdagen voor een constant hoge beschikbaarheid van goederen – zelfs tijdens seizoenspieken en rond feestdagen.

DACHSER Food Logistics biedt u

  • Hoge beschikbaarheid van goederen: Naast levering en ophaling op weekdagen, bieden wij ook levering en ophaling op zaterdag met levering op maandag.
  • Kortere dienstverleningsketen door bundeling: Bron- en bestemmingsbundeling ontlast de laadplatforms. Zo profiteert u van ons effectieve kostenmanagement dankzij de hogere beladingsgraad van de vrachtwagens en minder benodigd laadoppervlak.
  • Gestandaardiseerde vervoersdiensten: Dankzij de productfamilie vivengo, speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de levensmiddelenindustrie, kunt u uw tranportlogistiek betrouwbaar en efficiënt aansturen.
  • Voedselveiligheid: Met de modernste koeltechnologie, batch-tracing, een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem en hoogopgeleid personeel staan wij voor een professionele, hygiënische omgang met levensmiddelen.
  • Transparantie via naadloze tracking & tracing: De realtime verzendingsinformatie biedt korte reactietijden en een eenvoudige toegang tot digitale ontvangstbewijzen

DACHSER Food Logistics in detail

Levensmiddelenvervoer via logistieke netwerken – ook buiten Europa's grenzen

Als een van Europa's toonaangevende bedrijven op het gebied van levensmiddelenlogistiek beheersen we zowel de klassieke distributie en inkoop als professionele warehousing en complexe contractlogistiek. 

In het kader van ons partnernetwerk European Food Network profiteert u van een algehele beschikbaarheid en gestandaardiseerde transportdiensten in heel Europa.

Ons team van DACHSER Cargoplus Food beheert ook temperatuurgecontroleerde pan-Europese transporten van complete ladingen. Het netwerk DACHSER Air & Sea staat tot uw beschikking voor uw wereldwijde levensmiddelentransporten via lucht- en zeevracht.

Hoogste kwaliteitsnormen voor uw levensmiddelenlogistiek

Bij ons zijn uw goederen in de beste handen. Bij alle orders houden wij ons strikt aan uw specificaties en de wettelijke voorschriften. Wij bieden een ultramoderne koeltechnologie voor de opslag en het vervoer van alle levensmiddelen die boven de 0° C moeten worden vervoerd, betrouwbare en volledige traceerbaarheid op het niveau van individuele verpakkingen en temperatuurdocumentatie, geflankeerd door een strikt kwaliteitsbeheer. Alle processen worden gecontroleerd en bewaakt door een kwaliteitsmanagementsysteem volgens DIN EN ISO 9001 en IFS Logistics in de nieuwste uitgaven.

DACHSER Procurement: uw partner voor intelligente handelslogistiek

Als logistieke procurementpartner verzorgen wij de nationale en internationale inkoop van gedefinieerde levensmiddelenassortimenten voor winkelketens.  Met doordeweekse ophaal- en leveringsdagen zorgen wij met onze leveringen aan de detailhandel voor een hoge beschikbaarheid van goederen, verminderen we de platformcontacten en realiseren we klant- en locatiespecifieke leveringstijden.

Hoge IT-standaards bieden transparantie en zekerheid

Met de geheel gesynchroniseerde IT-ondersteunde orderverwerking bieden we een uiterst efficiënte, papierloze en kostenbesparende aansturing van uw goederenvervoer. Alle gegevens over zendingen worden via ons EDI-centrum uitgewisseld met onze partnerbedrijven. Op die manier zorgen wij voor een naadloze informatiestroom om het goederenvervoer te allen tijde aan te sturen.  Ons transportbeheersysteem Domino en het doorlopende barcodeondersteunde proces zorgen voor maximale zekerheid en transparantie. Wij bieden dus handige en betrouwbare traceerbaarheid van uw goederen over de hele toeleveringsketen. Via ons EDI-centrum bieden we alle standaardinterfaces en berichtformaten die algemeen in de levensmiddelenindustrie worden gebruikt, inclusief EANCOM.

Eurohub en platforms – zo kommen uw goederen snel en veilig op de plaats van bestemming

Wij zijn het enige levensmiddelennetwerk in Europa met een centrale Europese hub. De Eurohub bij Frankfurt/Main is het centrale knooppunt waar de DACHSER-vestigingen en de Europese partners hun transportorders – naast de directe lijnen – op betrouwbare wijze kunnen afhandelen. De voordelen van onze Eurohub zijn van cruciaal belang in de levensmiddelenlogistiek: door minder afhandelingsstappen en een hogere beladingsgraad zijn de hubtransporten efficiënt en snel. Het hubreglement met de beproefde processen, vaste rechten en plichten, betrouwbare vertrek- en transittijden biedt maximale zekerheid. Onze export- importplatforms – zoals onze Eurohub – optimaliseren ook de goederenstroom naar elke regio door bundeling op geografisch gunstig gelegen cross-dockpunten.

Meer over DACHSER Food Logistics

Productlijn vivengo
Meer
Partnernetwerk
Meer