DACHSER en Fraunhofer IML zetten onderzoekssamenwerking voort

De focus ligt op het ontwikkelen van digitale service- en procesinnovaties voor het logistieke netwerk van DACHSER

Het Fraunhofer Instituut voor ‘Material Flow & Logistics (IML)’ en DACHSER verlengen hun samenwerking met nog eens drie jaar. Het partnerschap in het DACHSER Enterprise Lab blijft zich richten op de onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten ter implementatie voor het DACHSER netwerk. Het gaat hierbij om digitale technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), Real-Time Locating System (RTLS), 5G, Internet der dingen (IoT), zelfrijdende voertuigen en adaptieve warehousesystemen.

DACHSER en Fraunhofer IML zetten onderzoekssamenwerking voort.
DACHSER en Fraunhofer IML zetten onderzoekssamenwerking voort.

"De eerste stap in ons gezamenlijke onderzoekswerk is het verkrijgen van een gedetailleerd inzicht in nieuwe technologieën en hun potentieel voor de logistieke sector. Vervolgens bouwen we daarop voort om prototypes en concepten te ontwikkelen die voor DACHSER en onze klanten een tastbare meerwaarde hebben’’, zegt Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij DACHSER, die vanaf 1 januari 2021 aan het hoofd staat van de nieuwe executive unit IT & Development. "De samenwerking heeft tot nu toe bewezen dat onderzoeksresultaten van het DACHSER Enterprise Lab kunnen worden omgezet in nieuwe processen en diensten in het gehele logistieke netwerk’’, vervolgt Hohm.

De eerste stap in ons gezamenlijke onderzoekswerk is het verkrijgen van een gedetailleerd inzicht in nieuwe technologieën en hun potentieel voor de logistieke sector. Vervolgens bouwen we daarop voort om prototypes en concepten te ontwikkelen die voor DACHSER en onze klanten een tastbare meerwaarde hebben.

Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij DACHSER

We zijn blij dat DACHSER de samenwerking met Fraunhofer IML voortzet. De onderzoeksresultaten hebben tot nu toe bewezen hoe belangrijk toegepaste wetenschap is voor de logistiek sector en supply chain management’’, zegt Prof. Dr. Michael ten Hompel, Managing Director van Fraunhofer IML. "We zijn bijzonder trots op de effectiviteit van onze laboratoriumteams ondanks de beperkingen die het coronavirus met zich mee bracht. Natuurlijk zijn technische hulpmiddelen zoals videoconferenties en samenwerkingstools zeer praktisch  geweest. Maar het is vooral de buitengewone inzet en motivatie van iedereen die in het DACHSER Enterprise Lab werkt, die de sleutel vormt tot succesvol onderzoek in uitdagende tijden", zegt ten Hompel.

Logistieke experts en wetenschappers

In het DACHSER Enterprise Lab werken de logistieke experts van DACHSER en de wetenschappers van Fraunhofer IML in laboratoriumteams aan verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsinnovaties. De samenwerking tussen de logistieke dienstverlener en het onderzoeksinstituut is in oktober 2017 van start gegaan en loopt nu tot oktober 2023. 

DACHSER wereldwijd
Neem contact op