Zeevracht: Ontregelingen in de havens van Ningbo en Tianjin

Hierbij geven wij u een update over de opstoppingen in de havens van Ningbo. Onlangs is er in Tianjin een corona-uitbraak geweest. Hieronder volgt een overzicht van de huidige situatie.

Ningbo

  • De autoriteiten in Ningbo hebben het alarmniveau verlaagd. Zo is ook de tijdelijke sluiting van het gebied rond Beilun opgeheven, met uitzondering van de locatie waar corona oorspronkelijk is uitgebroken.
  • Momenteel krijgen de meeste vervoerders vergunningen om het Beilun-district binnen te komen. Over het algemeen verlopen de FCL- en LCL-zendingen weer normaal, wel zijn er enkele vertragingen als gevolg van de opstoppingen in de havens.
  • Er zijn geïsoleerde gevallen van Covid gemeld in de steden van de provincie Zhejiang, maar dit heeft geen gevolgen voor de activiteiten in Ningbo, behalve voor het afhalen en leveren van goederen op die locaties.

Tianjin

Over het weekend zijn in Tianjin meerdere gevallen van Covid gemeld, waarbij in sommige gevallen positief werd getest op de Omicron-variant. Als gevolg hiervan is er een massale PCR-testcampagne gehouden voor alle inwoners van de stad.

  • Naar verluidt zijn vier van de acht teriminals in Tianjin gesloten; alleen voertuigen met speciale vergunningen krijgen toegang.
  • Het afhalen en leveren in en uit andere provincies zijn in de huidige situatie onwaarschijnlijk.
  • Ook in de stad zelf liggen afhalingen en leveringen stil, aangezien de inwoners van de hele stad thuis zullen blijven tot de massale PCR-testcampagne is afgerond en de resultaten beschikbaar zijn.
  • Onze medewerkers van de DACHSER-vestiging in Tianjin zullen thuiswerken tot de negatieve testresultaten beschikbaar zijn.

Wij zullen de situatie op de voet blijven volgen en verzekeren u dat u op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met uw lokale contactpersoon van DACHSER om de mogelijke alternatieven te bespreken.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes