DACHSER neemt joint venture in Zuid-Afrika volledig over

DACHSER heeft de resterende 30 procent van de aandelen in DACHSER Zuid-Afrika overgenomen en is nu volledig eigenaar van de in Johannesburg gevestigde landenorganisatie.

DACHSER is nu volledig eigenaar van de in Johannesburg gevestigde landenorganisatie DACHSER Zuid-Afrika.
DACHSER is nu volledig eigenaar van de in Johannesburg gevestigde landenorganisatie DACHSER Zuid-Afrika.

De wereldwijd actieve logistiek dienstverlener is sinds 2011 vertegenwoordigd in het BRICS-land Zuid-Afrika. Destijds was DACHSER een joint venture aangegaan met het familiebedrijf Jonen Freight Pty. Ltd. om zijn wereldwijde lucht- en zeevrachtnetwerk te versterken met eigen vestigingen in Afrika’s op twee na grootste economie. DACHSER heeft nu de resterende 30 procent van de aandelen in de joint venture verworven, die in handen waren van de oprichtersfamilie Duve.

Onder leiding van Detlev Duve, een zoon van de oprichter van het bedrijf, is de joint venture, die sinds 2012 actief is onder de naam DACHSER Zuid-Afrika, in staat geweest om zich verder op de markt te positioneren en te groeien. Met ongeveer 250 werknemers op de vier locaties in Johannesburg, Durban, Port Elizabeth en Kaapstad behaalde het nationale bedrijf in 2022 een omzet van ongeveer 43 miljoen euro. 

Onze joint venture in Zuid-Afrika is een succesverhaal. Detlev Duve en zijn ervaren team kennen de behoeften van de markten in zuidelijk Afrika heel goed. Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics bij DACHSER

Detlev Duve zal DACHSER Zuid-Afrika blijven leiden als Managing Director. "Onze joint venture in Zuid-Afrika is een succesverhaal", zegt Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics bij DACHSER. "Detlev Duve en zijn ervaren team kennen de wensen van de markten in zuidelijk Afrika zeer goed. Ze hebben het bedrijf ook ontwikkeld tot een belangrijke pijler van ons wereldwijde netwerk. We kijken ernaar uit om het succesverhaal van DACHSER Zuid-Afrika samen voort te zetten." 

Onderdeel van het hele DACHSER-netwerk

Als onderdeel van het DACHSER-netwerk biedt DACHSER Zuid-Afrika, dat in totaal meer dan 40 jaar ervaring op de markt heeft, lucht- en zeevrachttransporten en contract logistiek diensten aan op drie warehouselocaties. Ook is het bedrijf in het wegtransport een betrouwbare partner voor klanten in specifieke sectoren zoals de chemische industrie, landbouw en mijnbouw. 
DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder