DACHSER opent nieuw logistiek centrum in Freiburg

Het nieuw logistiek centrum op het industriepark Breisgau, Freiburg - Duitsland, heeft een totale oppervlakte van 6.117 vierkante meter. Dit omvat een overslagloods met 82 laad- en losdocks en een kantoorgebouw met twee verdiepingen. DACHSER investeerde 22 miljoen euro in de uitbreiding en creëerde ruim 30 nieuwe banen.

Van links naar rechts: Peter Kraus, logistiek manager Ecomal Europe GmbH, Markus Riesterer, directeur Gewerbepark Breisgau, Ralph Bartsch, General Contractor Unglehrt, Michael Gaudlitz general manager DACHSER Logistics Center Freiburg, Michael Schilling, COO Road Logistics DACHSER en Thomas Hörmann, hoofd van bouw en onroerend goed bij DACHSER.

De bouw van het nieuwe industriepark Breisgau, met een oppervlakte van ruim 65.000 vierkante meter, begon in de zomer van 2018. Nu, een jaar later, kan DACHSER zijn logistieke activiteiten in het nieuwe logistieke centrum beginnen. DACHSER opende zijn eerste vestiging in Freiburg in 1984. Al snel was duidelijk dat Freiburg vanwege de nabijheid van verschillende nationale grenzen, het ideale logistieke knooppunt is voor groupage zendingen naar Zwitserland, Frankrijk en Zuidwest-Duitsland. De bestaande vestiging in Freiburg-Hochdorf groeide gestaag en heeft nu de limiet van zijn capaciteit bereikt. Het nieuwe logistieke centrum, gelegen in het zuidwesten van Freiburg direct aan de snelweg A5, biedt ideale bedrijfsomstandigheden en uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst.

Goede logistiek heeft goede werknemers nodig

Op dit moment verwerken ruim 160 werknemers in DACHSER Freiburg 260.000 ton goederen per jaar – dit volume blijft toenemen. "Als het gaat om onze voortdurende groei in Freiburg, is één ding duidelijk: goede logistiek heeft goede medewerkers nodig. Daarom ben ik verheugd dat, naast de 30 nieuw gecreëerde banen, er negen nieuwe studenten bij ons komen werken", zegt Michael Gaudlitz, General Manager DACHSER Logistics Center Freiburg. De studenten volgen een duaal studieprogramma bij DACHSER tot warehousespecialist, professionele chauffeur of tot expeditie- en logistiek specialist in samenwerking met de Baden-Wuerttemberg Cooperative State University (DHBW) in Lörrach. "Door te kiezen voor een opleiding in de logistiek, hebben ze gekozen voor een beroep met toekomstperspectieven", zegt Gaudlitz. DACHSER vindt het ontwikkelen van jong talent heel belangrijk. Daarbij zijn de kansen op een vaste aanstelling, voor diegenen die hun opleiding succesvol hebben afgerond, groot.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op