DACHSER steunt noodhulp bij aardbevingen

DACHSER doet een bedrijfsdonatie van 50.000 euro aan de kinderhulporganisatie terre des hommes voor noodhulp in Turkije en Syrië.

DACHSER en terre des hommes steunen noodhulp bij aardbevingen.

De aardbeving in het Turks-Syrische grensgebied heeft enorm veel leed veroorzaakt. Ondanks de inspanningen van reddingswerkers en overlevenden zijn veel mensen omgekomen en zijn huizen verwoest of onbewoonbaar.

"Onze gedachten gaan uit naar de mensen in het rampgebied die familieleden en vrienden hebben verloren en die economisch gezien letterlijk met lege handen staan. Acute hulp in tijden van nood is nu onze eerste prioriteit", zegt Burkhard Eling, CEO van DACHSER.

DACHSER doneert daarom onmiddellijk 50.000 euro aan de noodhulp van terre des hommes. De Turkse partnerorganisatie van terre des hommes, genaamd 'Support to life', voorziet mensen in nood van tenten en dekens, warme kleding, voedsel, schoon drinkwater en medicijnen. De nadruk ligt hierbij op dringend benodigde babyvoeding, maar ook dekens, kachels, luiers en medicijnen worden ter plaatse uitgedeeld. De uitgedeelde tenten bieden gezinnen tijdelijk onderdak. Daarnaast zet de organisatie vervoersmiddelen in om gezinnen uit de aardbevingsgebieden weg te halen, aangezien het openbaar vervoer volledig stil ligt.

De aardbeving heeft enorm veel leed veroorzaakt

DACHSER is zelf al meer dan tien jaar actief in Turkije. In de twee bedrijfssegmenten Air & Sea Logistics en Road Logistics werken in totaal 75 medewerkers, die gelukkig allemaal ongedeerd en veilig zijn. Velen van hen zijn echter getroffen en geraakt door de ramp, omdat ze familie, vrienden of kennissen hebben die in het rampgebied wonen. Dit geldt ook voor veel medewerkers van DACHSER die afkomstig zijn uit Turkije of Syrië.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Danielle van der Kraan Public Relations