Nieuws

Eerste DACHSER bloktrein van China naar Europa

De eerste DACHSER bloktrein van China naar Duitsland is een feit. De trein met 40 ft containers, bereikte eind december Ludwigshafen in Duitsland

De bloktrein met 40 ft containers, bereikte eind december Ludwigshafen in Duitsland.

Dit is de eerste westwaartse bloktrein die door de teams van DACHSER in Duitsland en China werd georganiseerd. Het team van DACHSER China coördineerde het hele inzamelproces met de spoorwegexploitant, inclusief de pick-up, de gate-to-terminal en de douaneafhandeling. In Ludwigshafen organiseerde de DACHSER vestiging uit Mannheim de distributie van de containers via het DACHSER-netwerk naar andere steden in Duitsland en Europa. Vorig jaar had DACHSER al een reguliere bloktrein voor chemische producten naar het oosten opgezet.

"De pandemie en de daaruit voortvloeiende schaarste aan lucht- en zeevrachtcapaciteit hebben geleid tot een grotere vraag naar spoorwegvervoer. Het is nu ook hoogseizoen vanwege het Chinese Nieuwjaar in Azië, dat de markt ook heeft gestimuleerd", zegt Vedat Serbet, Rail Services Manager EMEA bij DACHSER. "We zien een trend dat steeds meer klanten op zoek gaan naar betrouwbare en toch kostenbesparende transportoplossingen tussen de twee continenten en uiteindelijk kiezen voor het spoorwegvervoer".

Betrouwbaar en concurrerend alternatief

De "Nieuwe Zijderoute", die China met Europa verbindt via Erenhot in Mongolië, vervolgens Rusland, Wit-Rusland en Polen, biedt een landroute met stabiele omstandigheden voor het vervoer van bijvoorbeeld chemische goederen. Tegelijkertijd is het een tijd- en kostenefficiënt alternatief voor lucht- en zeevracht. "Vervoer per spoor is betrouwbaar wat betreft de planning en biedt klanten de mogelijkheid om fluctuerende zeevrachttarieven of plotselinge annuleringen van vluchten te omzeilen. Daarnaast is het goedkoper dan luchtvracht", vervolgd Serbet.

Contact Raisa Mertens