Met de trein door India

DACHSER Air & Sea Logistics ontwikkelde een efficiënte multimodale oplossing voor het transport van speciale containers met aluminiumsilo’s van Nederland naar India: eerst per schip en vervolgens in een bloktrein in India. De containers reisden de laatste fase per vrachtwagen naar hun bestemming.

De teams van DACHSER zorgden voor de vlotte planning en uitvoering van dit complexe transport.

De ongeveer 45-voet equivalente eenheden (FEU’s) begonnen hun reis in Nederland. Om hun bestemming, een bedrijf in de petrochemische industrie van India, te bereiken, moesten ze verschillende keren van transportmiddel wisselen. Ze begonnen op een containerschip in de haven van Rotterdam in Nederland, op weg naar Mundra Port aan de noordkust van de Golf van Kutch in het noordwesten van India. Vanaf daar nam het team van DACHSER India het over en organiseerde de verdere reis in een bloktrein met een lengte van ongeveer 2000 voet. Na een reis van meer dan 1300 kilometer per spoor bereikten de containers Sahnewal, een kleine stad in het district Ludhiana. De laatste fase werd per vrachtwagen afgelegd.

Optimalisatie van de logistieke balans

"Met dit transportconcept konden we de klant een op maat gemaakte oplossing bieden die is aangepast aan het volume en de grootte van de goederen – en we hebben het op verschillende continenten uitgevoerd", zegt Huned Gandhi, Managing Director Air & Sea Logistics voor het Indiase subcontinent. De teams van DACHSER Nederland en de zeevrachtexperts van DACHSER in Delhi zorgden voor de vlotte planning en uitvoering van dit complexe transport. DACHSER heeft ook de douanemodaliteiten afgehandeld.

"Met deze 'port-to-door' service hebben we een efficiënte en betrouwbare oplossing ontwikkeld waarin de verschillende teams van DACHSER Air & Sea Logistics hand in hand samenwerkten. Deze service helpt de logistieke balans van onze klanten te optimaliseren", zegt Ghandi. Tot het project is voltooid, organiseert DACHSER het transport van in totaal 350 eenheden van veertig voet voor de klant.

Neem voor meer informatie contact op met uw DACHSER contactpersoon of via: 

DACHSER Belgium - Air & Sea Logistics N.V./S.A.
Schoondonkweg 13
B-2830 Willebroek
Phone +32 3 8669300
Fax +32 3 8669350
dachser.brussels-asl@dachser.com

DACHSER wereldwijd
Neem contact op