Huidige situatie in India: gevolgen voor de operationele activiteiten van DACHSER

Gezien de huidige situatie in India willen we graag een update geven over de operationele activiteiten van DACHSER in India. Op dit moment is de situatie als volgt:

De meeste DACHSER-kantoren in India blijven gesloten als voorzorgsmaatregel in verband met de sterke stijging van het aantal COVID-gevallen. Onze teams werken vanuit huis en er is weinig personeel in de kantoren aanwezig, waardoor er waarschijnlijk vertragingen zullen optreden in de communicatie. Als gevolg van de lockdown zijn er enkele operationele consequenties voor luchtvracht, zeevracht en douane-inklaring.

Luchtvracht:

  • De meeste landen hebben het passagiersverkeer vanuit India geblokkeerd, met als gevolg dat er geen passagiersvluchten zijn op internationale routes van en naar India. Hierdoor is er extra druk ontstaan op de al beperkte beschikbare ruimte.
  • In alle sectoren worden prijsstijgingen verwacht.
  • Ook de doorlooptijden zijn langer geworden als gevolg van de schaarste aan capaciteit.

Zeevracht:

  • De zeevracht had al te maken met de uitdagingen die de blokkade van het Suezkanaal eind maart met zich meebracht.
  • Havens en terminals functioneren normaal, maar de scheepvaartschema's worden beïnvloed door de blokkade van het Suezkanaal en de sterke stijging van COVID-gevallen in India. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat er vertragingen zullen ontstaan. Klanten wordt geadviseerd om bij het plannen van de voorraden rekening te houden met vertragingen van 1-2 weken.
  • Verdere vertragingen in de communicatie of operaties zijn te verwachten als gevolg van de toenemende COVID-besmettingen bij havenpersoneel, douane, CFS en rederijen.

Douane:

  • Er zijn geen onverwachte problemen met de vrachtactiviteiten in India en er wordt op dit moment geen werkonderbreking verwacht.
  • De inklaringsactiviteiten zijn functioneel, maar de douane werkt met minder personeel wat zorgt voor trage processen.

Bij DACHSER hebben we belangrijke stappen ondernomen om de gezondheid en veiligheid van onze werknemers te garanderen en tegelijkertijd onze dagelijkse activiteiten te verrichten met een minimale impact op de supply chain van onze klanten. Onze teams werken momenteel met alle beschikbare middelen om de problemen op te lossen.

U kunt er zeker van zijn dat wij u op de hoogte zullen houden van eventuele wijzigingen in de huidige situatie. Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met uw lokale DACHSER-contactpersoon.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes