Europese Commissie: DACHSER mag FERCAM overnemen 

Een mijlpaal is bereikt: de EU-Commissie heeft DACHSER's overname van 80 procent van FERCAM's groupage- en contractlogistieke activiteiten in Italië goedgekeurd.

DACHSER & FERCAM Italia zal zoals gepland in januari 2024 van start gaan.

Na een mededingingsonderzoek heeft de Commissie de voorgestelde oprichting van een joint venture goedgekeurd. Nu de mededingingsautoriteiten groen licht hebben gegeven, staat niets de oprichting van ‘DACHSER & FERCAM Italia S.r.l.’ meer in de weg.

"We hebben nu zekerheid. Met de verwachte en tijdige goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten kan FERCAM nu zijn activiteiten op het gebied van groupage en contractlogistiek afsplitsen en overdragen aan de nieuwe joint venture", legt Alexander Tonn, COO Road Logistics bij DACHSER, uit. "DACHSER & FERCAM Italia zal zoals gepland in januari 2024 van start gaan. Bovendien kunnen we nu toekomstige processen en bedrijfsstructuren in meer detail bespreken en definiëren".

Overname van 80 procent van de aandelen

DACHSER & FERCAM Italia zal aanvankelijk 920 mensen in dienst hebben op 46 locaties in Italië. Na de opstart- en testfase in het voorjaar zal DACHSER zoals overeengekomen 80 procent van de aandelen overnemen.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Chloé Bracaval