Hoe @ILO werkt: Identificeren, lokaliseren, meten en visualiseren

In de @ILO-terminal worden pakketten niet alleen wanneer ze binnenkomen of vertrekken volledig automatisch geïdentificeerd, gelokaliseerd, gemeten en geregistreerd in het transportmanagementsysteem, maar ook in de periode daartussen wanneer de zendingen in de loods staan. Handmatig scannen van streepjescodes en het extra labelen van de pakketten zijn hierdoor overbodig.

@ILO: Identification, localization, measurement, and visualization

Tweedimensionale streepjescodes op de bovenkant van elk pakket dienen als identificatie en vormen samen met enkele honderden scanapparaten aan het plafond die de hele vloer in beeld brengen, de technologische basis van dit systeem.

Hierdoor is het mogelijk om elk pakket tot op de meter nauwkeurig te lokaliseren in overslagloodsen die vaak zo groot zijn als een voetbalveld. Medewerkers kunnen de locaties van pakketten en de positie van elektrische pallettrucks in realtime bekijken, waarbij deze informatie wordt weergegeven op websites, apps of mobiele displays, samen met instructies voor intern transport. Dit verbetert de transparantie in het warehouse aanzienlijk en versnelt zoek- en laadprocessen.

Processen in de overslagloods efficiënter maken

Een nieuwe functie is dat elektrische pallettrucks en de pakketten automatisch worden gekoppeld. Het @ILO-systeem detecteert wanneer een elektrische pallettruck een pallet oppikt en stuurt in realtime informatie over elk pakket naar displays van medewerkers. Dit verkort niet alleen de procestijd, maar maakt het proces in het warehouse ook efficiënter.
 

De digitale tweeling @ILO maakt deel uit van het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma "DACHSER Future Terminal". Als onderdeel van dit programma wil de logistiek dienstverlener de komende jaren toekomstgerichte technologieën en processen implementeren in zijn Europese overslagloodsen en warehouses. Het doel is om de uitdagingen en kansen van digitalisering en duurzaamheid aan te gaan met eigen innovaties en om het concurrentievermogen van het familiebedrijf te versterken.

U vindt een samenvatting van hoe @ILO werkt in de bijgevoegde PDF.

@ILO in detail PDF (0,16 MB)
DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Chloé Bracaval