Hoe een eenmanszaak een internationaal bedrijf werd - het verhaal van DACHSER

Veel mensen kennen DACHSER van de gele vrachtwagens met blauwe letters. Wist u dat het inmiddels wereldwijd uitgegroeide bedrijf ooit als een eenmanszaak begon? En dat het nog altijd 100% een familiebedrijf is, met de kleinzoon van oprichter Thomas Dachser aan het roer? Wij vertellen u graag hoe het ooit begon…

Dachser zorgt al jaren voor het optimaliseren van de supply chain van de klanten.

Moed is waarschijnlijk de eerste eigenschap die een ondernemer onderscheidt. Deze moed had Thomas Dachser, toen hij in 1930 in economisch onzekere tijden zijn transportbedrijf oprichtte, dat met de steun van zijn vrouw Anni aan het begin van de Tweede Wereldoorlog al aanzienlijk was gegroeid. Tijdens de oorlog werden alle voertuigen in beslag genomen, werd een deel van het personeel opgeroepen voor dienstplicht en bij een luchtaanval werd het bedrijf gebombardeerd. Hiermee lag het levenswerk van Thomas en Anni Dachser in puin, maar dit kon niet van hun ondernemersenthousiasme gezegd worden. Na de oorlog deden ze er alles aan om het bedrijf in leven te houden, maar bovenal inspireerden zij anderen met hoop, levensperspectief en kracht.

DACHSER in België

In de herfst van 1975 maakte DACHSER de stap om zich ook in België te vestigen; de gunstige ligging in Europa en de korte afstand tot de Antwerpse haven maakten België een interessante vestigingsplaats. De eerste branch opende haar deuren in Kuurne, vlakbij Kortrijk. In 1995 vestigde DACHSER zich ook in Willebroek en het duurde niet lang voordat de vestiging groeide. In 1998 werd de vestiging Kuurne volledig in Willebroek geïntegreerd en kwam er al snel een vestiging bij; Moeskroen. Ook Moeskroen is uitgebreid; in 2015 startte de verbouwing die 2.000 vierkante meter en 22 extra laaddocks opleverde. Inmiddels heeft DACHSER in België vestigingen in Willebroek, Moeskroen en Manage.

DACHSER spreidde zijn vleugels steeds verder uit. Zelfs in tijden van crisis bleef het bedrijf groeien. Vandaag de dag heeft DACHSER 9 locaties in de Benelux en worden transportservices over land, zee en in de lucht aangeboden. DACHSER pakt uitdagingen met beide handen aan en de motivatie om op een duurzame manier te groeien en de beste service te leveren, is er nog altijd. Inmiddels wordt de multinational door de derde generatie geleidt. De DACHSER-familie is wereldwijd uitgegroeid tot meer dan 30.000 medewerkers en onderling wordt nog altijd die familieband gevoeld die de familie DACHSER aan het begin uitstraalde. DACHSER staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit en heeft een wereldwijde naamsbekendheid als een van de logistieke leiders, maar vergeet nooit de basis die leidde tot het enorme succes: familie.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op