Huidige situatie Suezkanaal

Zoals reeds in de media is gemeld, is het containerschip "MS Ever Given" de afgelopen uren op het Suezkanaal vrijgekomen.

De "Ever Given" vaart weer. Hiermee komt na zes dagen een einde aan de blokkade van het Suezkanaal als gevolg van een ongeval. Het zal echter nog dagen of zelfs weken duren voordat de file van ongeveer 400 schepen is verholpen. De Suez Canal Authority (SCA) zei vandaag dat het verkeer op het voor de mondiale scheepvaart zo belangrijke kanaal wordt hervat.

De eerste schepen en vaartuigen kunnen nu door het Suezkanaal, maar er is momenteel nog een enorme stremming van vaartuigen, schepen, tankers enz. die in het Suez liggen. Er wordt verwacht dat het kanaal na 6 tot 8 dagen volledig vrij zal zijn.

Enkele dagen geleden zijn scheepvaartmaatschappijen begonnen met het omleiden van sommige van hun schepen rond Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika , wat een omleiding van ongeveer 3500 tot 3800 extra zeemijlen betekent en kan leiden tot vertragingen bij aankomst die kunnen oplopen tot 10 à 12 dagen.

Wij zullen u verder op de hoogte houden van de situatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw lokale DACHSER-contactpersoon.

Contact Sebastiaan Hes