Nieuws

Koning Willem-Alexander bezoekt DACHSER in Waddinxveen

Op woensdag 1 juli bracht Koning Willem-Alexander, de Koning van Nederland, een werkbezoek aan DACHSER in Waddinxveen. Tijdens een rondleiding door het magazijn en de daaropvolgende discussierondes kreeg hij gedetailleerde informatie over het onderwerp stages en opleidingen in bedrijven, met name in tijden van crisis.

v.l.n.r.: Remco van Groningen, stagebegeleider DACHSER, Lars Schrijvers, BBL-student, Hannie Vlug, directievoorzitter van SBB, Koning Willem-Alexander, Zijne Majesteit de Koning, Edwin Vermeulen, General Manager DACHSER Rotterdam Logistics Center, Aat van der Meer, Managing Director, DACHSER Benelux.

DACHSER is een door de stichting Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf. SBB heeft vanwege de coronacrisis het actieplan ‘Stages en Leerbanen’ gelanceerd, omdat er extra druk is ontstaan op de beschikbaarheid van leerplekken. Bij DACHSER zijn tijdens de coronacrisis alle stagiaires in dienst gebleven. 

Koning Willem-Alexander begon zijn bezoek met een rondleiding door het magazijn van DACHSER waarbij speciale aandacht uitging naar de stagiaires. Hij sprak met een aantal studenten en stagebegeleiders over hun ervaringen met de stageplekken. Aansluitend sprak hij met bijna afgestudeerde studenten en begeleiders over ambities en toekomstperspectief. Vervolgens nam de Koning vervolgens deel aan twee rondetafelgesprekken waarin de aansluiting van beroepsonderwijs op bedrijfsleven centraal stond. Vertegenwoordigers van verschillende bedrijven en industrieën, maar ook uit de politiek en het ministerie waren uitgenodigd om deel te nemen aan de discussies. 

Een goede opleiding maakt deel uit van de bedrijfscultuur

DACHSER Waddinxveen is in 2018 en 2019 uitgeroepen tot 'beste leerbedrijf' in de provincie Zuid-Holland. DACHSER biedt een breed scala stage- en leerwerkplekmogelijkheden aan voor leerlingen op elk niveau en op bijna elke afdeling zoals in warehousing, overslag, lucht- en zeevracht, customer service, IT, secretariaat en commerciële beroepen. ''Onze medewerkers zijn en blijven onze grootste kracht’’, zegt Edwin Vermeulen, General Manager van DACHSER Logistics Center Rotterdam. ‘’Het maakt daarbij niet uit of diegene vast in dienst is, stagiair is, of bijvoorbeeld een werk-leren traject  volgt: DACHSER wordt gekenmerkt door de sterke band tussen de werknemers, net als in een familie. We zijn een echt leerbedrijf waar stagiairs volledig opgenomen worden in het team en direct in de praktijk aan de slag kunnen.’’ 

Contact Raisa Mertens