Nieuwe Country Manager en General Manager bij DACHSER België

Logistiek dienstverlener DACHSER benoemt Tom Verheyen tot Country Manager European Logistics Belgium en Niels Tieleman tot nieuwe General Manager van DACHSER in Willebroek, België.

Tom Verheyen (50), General Manager European Logistics van DACHSER in Moeskroen, zal per 1 april 2023 de nieuwe functie van Country Manager European Logistics Belgium bekleden als aanvulling op zijn huidige functie. Vanuit zijn nieuwe rol zal hij blijven rapporteren aan Aat van der Meer, die zijn functie als Managing Director DACHSER Benelux blijft voortzetten. Verheyen blikt terug op een mooie carrière van meer dan 20 jaar binnen de internationale logistiek, waarin hij verschillende leidinggevende functies heeft gehad binnen gerenommeerde bedrijven. Zijn reis bij DACHSER begon in 2010 als Operations Manager Cargoplus van de vestiging in Moeskroen, waarna hij doorgroeide naar de functie van Operations Manager European Logistics in 2018. Sinds 2019 heeft hij de leiding als General Manager van DACHSER in Moeskroen.

Logistiek dienstverlener DACHSER benoemt Tom Verheyen tot Country Manager European Logistics Belgium.
Logistiek dienstverlener DACHSER benoemt Tom Verheyen tot Country Manager European Logistics Belgium.

Als Country Manager zal Verheyen op het gebied van European Logistics verantwoordelijk zijn voor zowel de vestiging in Moeskroen als de vestiging in Willebroek, waarbij hij de activiteiten van beide vestigingen zal coördineren. Met zijn uitgebreide ervaring in de logistieke sector, zijn kennis van de Belgische markt en zijn toewijding aan het leveren van hoogwaardige diensten, is Verheyen de ideale persoon om deze functie te bekleden. "Ik ben bijzonder trots op de positieve ontwikkelingen die we de afgelopen jaren in België hebben doorgemaakt. Als Country Manager kan ik me nog meer richten op het verder optimaliseren van de samenwerking tussen de twee vestigingen en het uitbouwen van het succes dat we hebben behaald”, vertelt Verheyen.

Ik ben bijzonder trots op de positieve ontwikkelingen die we de afgelopen jaren in België hebben doorgemaakt. Als Country Manager kan ik me nog meer richten op het verder optimaliseren van de samenwerking tussen de twee vestigingen en het uitbouwen van het succes dat we hebben behaald.

Tom Verheyen, Country Manager European Logistics DACHSER Belgium

Niels Tieleman (47), Interim Branch Manager European Logistics van DACHSER in Willebroek, zal vanaf dezelfde datum de rol als General Manager van DACHSER in Willebroek gaan vervullen. Tieleman begon zijn DACHSER carrière in 2007 op de afdeling Export van de vestiging in Waddinxveen, Nederland. Daar is hij in de loop der jaren doorgegroeid tot Operations Manager Benelux. In september 2022 heeft Tieleman de stap gezet naar DACHSER België en heeft zich daar als Interim Branch Manager in een korte tijd bewezen. Zijn expertise en inzet hebben ervoor gezorgd dat hij nu de kans krijgt om zijn carrière voort te zetten als General Manager bij DACHSER in Willebroek. Dit is niet alleen een grote prestatie voor Tieleman, maar ook een erkenning van zijn capaciteiten en harde werk. “Ik ben ontzettend dankbaar voor de kans die ik bij DACHSER België heb gekregen en het vertrouwen dat in mij is gesteld. Ik kijk er enorm naar uit om mijn carrière voort te zetten als General Manager bij DACHSER in Willebroek”, vertelt Tieleman.

Verandering door groei

De groei van de business line European Logistics in België is een indirecte reden voor de wijziging van de managementstructuur. “Met deze nieuwe opzet kunnen we ons nog beter focussen op het creëren van waarde voor onze klanten in België”, concludeert Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux.” Tom Verheyen is aangewezen als de persoon die deze belangrijke rol op zich zal nemen, onder andere vanwege zijn brede ervaring binnen DACHSER en de logistieke sector als geheel. “Bovendien is zijn kennis van zowel de Franse als Nederlandse taal een extra voordeel, waardoor hij de samenwerking tussen de vestigingen in Moeskroen en Willebroek nog beter kan coördineren”, vult Van der Meer aan.

Met de benoeming van Niels Tieleman als General Manager van de vestiging in Willebroek, zet de logistiek dienstverlener de volgende stap in het versterken van het team in België. “Als familiebedrijf streven we ernaar om onze eigen medewerkers waar mogelijk de kans te geven om mee te groeien met het bedrijf. Niels Tieleman heeft deze kans met beide handen aangegrepen en heeft zich in korte tijd bewezen als een zeer capabele leider. Ik ben ervan overtuigd dat hij succesvol zal zijn in zijn nieuwe rol”, stelt Van der Meer.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder