Nieuwe Managing Director bij DACHSER Ierland

John van den Berg heeft sinds begin dit jaar de functie van Managing Director van DACHSER Ierland overgenomen. Hij volgt Albert Johnston op, die met pensioen gaat.

John van den Berg heeft de functie van Managing Director van DACHSER Ierland overgenomen.

De heer Van den Berg werkt sinds 2006 bij DACHSER en trad in juli 2019 toe tot de Ierse landenorganisatie. De 49-jarige Nederlander begon zijn DACHSER-carrière in Waddinxveen in de buurt van Rotterdam, waar hij werkte als Hoofd Customer Service en Controlling. In 2011 stapte de heer Van den Berg over naar de DACHSER branch in Zevenaar, gelegen aan de Duits-Nederlandse grens, en in 2013 werd hij verantwoordelijk voor deze branch.

Als onderdeel van een intensieve overnameperiode speelde Van den Berg een cruciale rol tijdens de laatste integratie- en rebrandingfase toen Johnston Logistics DACHSER Ierland werd. DACHSER heeft de Ierse logistieke dienstverlener in 2017 overgenomen.

Succesvolle integratie in het DACHSER-netwerk

Johnston Logistics werd in 1979 opgericht door de broers Albert en Ivan Johnston en heeft zich binnen 30 jaar gevestigd als een van de toonaangevende logistieke dienstverleners in Ierland. Na de overname door DACHSER in 2017 bleef Albert Johnston als Managing Director en was hij verantwoordelijk voor de succesvolle integratie van het bedrijf in het DACHSER-netwerk.

DACHSER Ierland heeft 175 mensen in dienst op drie locaties; Cork, Limerick en het hoofdkantoor in Dublin. In 2018 behaalde het een jaaromzet van 23,1 miljoen euro. Naast groepage specialiseerde Johnston Logistics zich in het transport en de opslag van gevaarlijke goederen voor hun klanten in de chemische, farmaceutische, hardware-, kunststof- en verpakkingsindustrie.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op