Persberichten

Nieuwe manager DACHSER DIY-Logistics

Het DACHSER-netwerk registreert 5 miljoen zendingen per jaar aan doe-het-zelfzaken, bouwmarkten, tuincentra en speciaalzaken

Jens Wollmann werd begin dit jaar manager van de DACHSER DIY-Logistics divisie. Hij neemt het stokje over van Ralf Meistes, de oprichter van DACHSER DIY-Logistics. Eind 2019 is Meistes na twintig jaar DACHSER DIY-Logistics met pensioen gegaan.

Jens Wollmann, nieuwe manager DACHSER DIY-Logistics
Jens Wollmann, nieuwe manager DACHSER DIY-Logistics

De branche specifieke oplossing DACHSER DIY-Logistics werd opgericht in 1998. "Het is in de afgelopen 20 jaar een begrip geworden op de markt. Het jaarlijks transportvolume, momenteel vijf miljoen, onderstreept duidelijk de relevantie van de logistieke oplossing, die speciaal is afgestemd op de eisen van de wereldwijde tuin- en doe-het-zelfsector", zegt Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development. Hohm is verantwoordelijk voor de wereldwijde branche specifieke oplossingen van DACHSER. Het succesvolle DACHSER DIY-Logistics-model, dat de kerndiensten van het wereldwijde netwerk van DACHSER combineert met specifieke diensten en expertise voor de doe-het-zelfsector, zal blijven groeien. "De eisen die aan DIY-Logistics worden gesteld door leveranciers, retailers en consumenten veranderen sneller dan ooit. Daarom richten wij ons op het aanbod van op maat gemaakte logistieke diensten en de toenemende internationalisering van de branche specifieke oplossing", zegt Jens Wollmann.

Het is in de afgelopen 20 jaar een begrip geworden op de markt. Het jaarlijks transportvolume, momenteel vijf miljoen, onderstreept duidelijk de relevantie van de logistieke oplossing, die speciaal is afgestemd op de eisen van de wereldwijde tuin- en doe-het-zelfsector.

Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development

Wollmann is 43 jaar en heeft bijna twintig jaar ervaring in de logistieke sector, waarvan meer dan de helft bij DACHSER. Na een opleiding tot expediteur begon hij in 2004 zijn carrière bij de logistiek dienstverlener. Negen jaar lang bekleedde hij verschillende functies bij DACHSER Air & Sea Logistics, waaronder in Sales en Key Account Management.

DACHSER DIY-activiteiten in België

Als onderdeel van DACHSER DIY-Logistics levert de logistiek dienstverlener dagelijks aan ongeveer 18.000 doe-het-zelfzaken, tuincentra, speciaalzaken en consumenten in heel Europa. De DACHSER-vestigingen in Moeskroen en Willebroek zijn verantwoordelijk voor 82.067 DIY-zendingen in 2019.

Contact Raisa Mertens