Start DACHSER Food Logistics in België

Nieuwe opzet in België – focus op exportzendingen

DACHSER Food Logistics wordt sinds begin april in België vertegenwoordigd door een eigen landenorganisatie. De Belgische levensmiddelenindustrie zal in de toekomst worden aangesproken vanuit Doornik, een gemeente in de buurt van de Franse grens. De focus ligt op efficiënte en betrouwbare exportoplossingen.

Start DACHSER Food Logistics in België
Start DACHSER Food Logistics in België

Het zwaartepunt van de nieuwe vestiging zijn transportoplossingen naar Duitsland en de rest van Midden-Europa, inclusief Italië. Daarbij kunnen via dagtransporten leveringstijden binnen 24 uur worden gerealiseerd aan ontvangers in Duitsland. Dankzij de directe aansluiting op het European Food Network is bovendien een efficiënte levering met vaste transittijden in heel Europa mogelijk. De 23 netwerkleden bedienen in totaal 34 Europese landen.

“Wij zien een enorm potentieel in België”, zegt Alfred Miller, Managing Director van DACHSER Food Logistics. “Met onze korte transittijden, een breed productportfolio en de focus op hoge kwaliteit kunnen we de exportgerichte Belgische levensmiddelenindustrie vanuit onze vestiging in Doornik een nieuw, aantrekkelijk aanbod doen.” We richten ons in het bijzonder op de zoetwarenindustrie, maar ook de producenten van vlees- en worstproducten, zuivelproducten en convenience-producten behoren tot onze doelgroep.

Met onze korte transittijden, een breed productportfolio en de focus op hoge kwaliteit kunnen we de exportgerichte Belgische levensmiddelenindustrie vanuit onze vestiging in Doornik een nieuw, aantrekkelijk aanbod doen.

Alfred Miller, Managing Director van DACHSER Food Logistics

De nieuwe vestiging, die 90 kilometer ten zuidwesten van Brussel ligt, maakt deel uit van de grensoverschrijdende regio Lille-Kortrijk-Doornik van waaruit we het gehele westelijke deel van België kunnen bedienen. De operationele samenwerkingspartner is de TDL-groep, waarmee DACHSER reeds nauw samenwerkt in de distributiesector. Het bedrijf is een van de belangrijkste aanbieders van geconditioneerde logistiek in de Benelux en beschikt over een uitgebreid netwerk met drie cross-dock-faciliteiten in België. Oost-België zal verder worden bediend door de DACHSER-vestiging in Alsdorf, in het drielandenpunt van Duitsland, België en Nederland.

Markus Biemüller, Branch Manager, DACHSER Belgium Food Logistics, voegt toe: “Met de oprichting van de vestiging in België willen we de Belgische levensmiddelenindustrie overtuigen van onze transport- en logistieke diensten, lokaal en direct ter plaatse. Ons in export gespecialiseerde team heeft een sterk netwerk achter zich. We breiden ons aanbod voortdurend uit. Als volgende stap zijn we bijvoorbeeld bezig met het opzetten van extra dagelijkse vervoersdiensten binnen het DACHSER-netwerk. Bovendien staat nog een vestiging gepland in Midden-België.”

Over Dachser Food Logistics

Onder de paraplu van de Business Line DACHSER Food Logistics biedt het familiebedrijf DACHSER, met hoofdkantoor in Kempten, branchespecifieke logistieke oplossingen voor temperatuurgevoelige levensmiddelen die boven de 0°C vervoerd moeten worden – van ultravers tot omgevingstemperatuur. Dachser verzorgt voor grote en middelgrote levensmiddelenproducenten en -distributeurs het geconditioneerde vervoer van verpakte levensmiddelen in alle soorten en maten.

Binnen Europa levert DACHSER Food Logistics voornamelijk vlees- en worstproducten, zuivelproducten, wijn en gedistilleerde dranken, bakkerijproducten en zoetwaren, convenience-producten, delicatessen en voedingsstoffen aan handelsondernemingen, cateringbedrijven, grootverbruikers en verwerkende bedrijven in de levensmiddelenindustrie.

In 2021 bedroeg de netto-omzet van de business unit 1,07 miljard euro. DACHSER Food Logistics heeft eigen vestigingen in Duitsland, België, Frankrijk, Italië en Hongarije.

DACHSER is een van de oprichters en systeemleiders van het European Food Network. Met 23 leden en een geregelde vervoersdienst tussen 34 landen vertegenwoordigt dit samenwerkingsverband een van de meest uitgebreide netwerken voor levensmiddelenvervoer in Europa.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens