Update: Statement DACHSER over het conflict Rusland-Oekraïne

DACHSER volgt het nieuws uit Oekraïne met grote bezorgdheid en ontzetting. Wij zijn diep geraakt door het leed dat de oorlog heeft veroorzaakt voor de mensen in het land en voor allen die de afgelopen dagen hun thuisland hebben moeten ontvluchten. De gevechten, de wederzijdse sancties en de sluiting van het luchtruim hebben een enorme impact op de supply chains en de levering van goederen in de regio.

Statement van Burkhard Eling, CEO van DACHSER

Vanwege het hoge transportrisico en om de DACHSER chauffeurs op de weg te beschermen, hebben we een volledige stop moeten opleggen op het aanvaarden en laden van alle goederenzendingen naar Oekraïne. DACHSER zal wel doorgaan met het verlenen van humanitaire hulp. Wij steunen erkende hulporganisaties in heel Europa met gratis transport- en opslagdiensten om de mensen in Oekraïne en de vluchtelingen in de buurlanden te helpen.

Alternatieve logistieke mogelijkheden

Ook zijn alle transporten van en naar Rusland en Wit-Rusland opgeschort. Dit geldt zowel voor wegtransport als voor het lucht- en zeevracht. Een volledige ophaal- en laadstop geldt ook voor intercontinentale treindiensten en vrachtwagentransporten tussen Europa en Azië die Rusland en Belarus doorkruisen.

Wij zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen de supply chains van onze klanten extra onder druk zullen zetten. Wij zullen ons uiterste best doen om de gevolgen te beperken en gezamenlijk alternatieve oplossingen te vinden voor de transport- en logistieke behoeften. Uw contactpersoon bij DACHSER staat klaar om te helpen.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens