DACHSER in Moeskroen viert 15-jarig jubileum

De DACHSER vestiging in Moeskroen viert zijn vijftienjarig jubileum. De logistiek dienstverlener opende hier in 2007 zijn deuren en is uitgegroeid tot een belangrijke schakel binnen het DACHSER netwerk. DACHSER in Moeskroen, ook wel Mouscron Logistics Center genoemd, beschikt vandaag de dag over een totale oppervlakte van ongeveer 35.500 vierkante meter.

DACHSER in Moeskroen.
DACHSER in Moeskroen.

“Destijds is gekozen voor Moeskroen, omdat deze strategisch gelegen vlakbij de Franse grens en langs de verkeersas Antwerpen-Kortrijk ligt”, zegt Tom Verheyen, General Manager van DACHSER in Moeskroen. “Dankzij onze gunstige ligging kunnen we ons distributiegebied, wat zich uitstrekt over Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk, optimaal bedienen.” 

DACHSER België is sinds 1975 actief met een vestiging in Kuurne, vlakbij Kortrijk. In 1999 werd een grote Franse logistieke speler, Graveleau, overgenomen door DACHSER, waarna de eerste stap werd gezet naar het ontstaan van DACHSER België in Moeskroen. De oude Graveleau vestiging in Moeskroen werd in 2004 volledig geïntegreerd in het DACHSER netwerk. Echter bleef DACHSER groeien en om te voldoen aan de toenemende groei nam DACHSER in 2007 een gloednieuwe vestiging in gebruik, eveneens in Moeskroen, voor het eerst volledig volgens de DACHSER standaard en het corporate design. Dit is het filiaal zoals we het vandaag de dag kennen.

Dankzij onze gunstige ligging kunnen we ons distributiegebied, wat zich uitstrekt over Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk, optimaal bedienen.

Tom Verheyen, General Manager van DACHSER in Moeskroen

In 2015 werd de vestiging vanwege de aanhoudende groei verder uitgebreid, waarmee de oppervlakte van de crossdock loods met 30 procent toenam. Door deze uitbreiding beschikt de vestiging in Moeskroen nu over 9.600 vierkante meter aan overslagloods, plus 2.000 vierkante meter aan opslagruimte. In 2021 werd er opnieuw geïnvesteerd in de vestiging. Zo werden onder meer de parkeervoorzieningen op het terrein uitgebreid, wat ruimte biedt voor 30 extra trailers en enkele wisselbakken. Ook werden er nieuwe technologische voorzieningen geïnstalleerd. Samen met de andere vestigingen, is DACHSER België een belangrijke schakel voor het goederenverkeer binnen Europa.

Een grote familie

DACHSER is een familiebedrijf en het familiegevoel is iets wat ondanks de gigantische groei altijd is gebleven. Loyaliteit en betrokkenheid is kenmerkend voor het bedrijf. “Toen ik in 2010 bij DACHSER aan de slag ging, spraken de visie, de waarden en de normen mij zeer aan. Nu twaalf jaar later, zie ik niet alleen veelal dezelfde gezichten, maar ook dezelfde visie. Loyaliteit staat daarbij erg hoog in het vaandel”, bevestigt Verheyen. “Het zijn de medewerkers, maar ook de klanten en partners waar wij al jarenlang mee samenwerken, die een grote rol spelen bij dit succes.”

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens