DACHSER sluit Tunesië en Turkije rechtstreeks aan op zijn groupagenetwerk

Begin dit jaar heeft DACHSER twee gateways voor groupagevervoer, full truckload (FTL) en less than truckload (LTL), naar Tunesië en Turkije in gebruik genomen. De logistieke dienstverlener breidt hiermee zijn dienstenportfolio uit en biedt zijn klanten sneller en efficiënter wegtransport van en naar de twee landen.

Aan het begin van het jaar heeft DACHSER twee gateways voor groupagevervoer, full truckload (FTL) en less than truckload (LTL), naar Tunesië en Turkije in gebruik genomen.

Via de twee gateways in Straatsburg en Ungerhausen, niet ver van Memmingen, voor Tunesië en via de gateway Ungerhausen voor Turkije, bundelt DACHSER groupagevervoer vanuit heel Europa, zodat meerdere keren per week directe systeemtransporten naar de Tunesische steden Rades en Bennane en naar de Turkse steden Istanbul en Izmir.

DACHSER is al bijna 15 jaar actief in Tunesië en ongeveer negen jaar in Turkije met eigen landenorganisaties. Turkije is sinds 2015 rechtstreeks aangesloten op het Europese wegtransportnetwerk van DACHSER via de business unit North Central Europe. De gateways in Straatsburg en Ungerhausen versterken nu nog meer de banden tussen Tunesië en de Europese markten. Met de dienst DACHSER Cargoplus zorgt de logistieke dienstverlener voor betrouwbare import- en exportverbindingen tussen Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De volgende stap is uitbreiding naar de Kaukasus.

DACHSER had Marokko begin 2023 al aangesloten op zijn groupagenetwerk via de gateway in Straatsburg en biedt sindsdien dagelijkse transportdiensten aan naar het Maghreb-land. Vaste en gesynchroniseerde transittijden garanderen een betrouwbare en efficiënte transportplanning. Met hun jarenlange ervaring in de Maghreb en Turkije zorgen de DACHSER-teams ook voor een efficiënte afhandeling en een veilige douaneafhandeling.

Uniforme kwaliteitsnormen binnen en buiten Europa

Dankzij gestandaardiseerde processen en systemen stelt DACHSER zijn klanten in staat om zendingen te traceren en alle logistieke processen over de hele linie af te handelen. In Turkije werkt DACHSER al met het eigen transportmanagementsysteem Domino, dat binnenkort in Tunesië wordt uitgerold. Het uniforme proces en de uniforme servicenormen zorgen voor een hoge leveringskwaliteit.

"We zijn verheugd dat we ons Cargoplus-aanbod kunnen uitbreiden en naast Marokko nu ook meerdere keren per week geplande wegtransporten van Europa naar Tunesië en Turkije en terug kunnen aanbieden - en natuurlijk met hoge en uniforme service- en kwaliteitsstandaarden," zegt Renata Gayer, Department Head DACHSER Cargoplus.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Chloé Bracaval