DACHSER bouwt in Neumünster

DACHSER start met de bouw van een nieuwe vestiging in Neumünster in het uiterste noorden van Duitsland. Er wordt een overslagterminal voor industriële goederen en levensmiddelen gebouwd aan de Isarstrasse op het industrieterrein ten zuiden van Neumünster. Deze investering heeft een waarde van ongeveer 17,4 miljoen euro. De bouw zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 zijn voltooid. Er zullen ongeveer 30 nieuwe werknemers in de branch werken.

DACHSER bouwt in Neumünster.

De bouwceremonie werd gehouden op het terrein aan de Isarstrasse en werd bijgewoond door Dr. Olaf Tauras, burgemeester van Neumünster en Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany, op 7 augustus 2019. Tonn is verantwoordelijk voor de Duitse vestigingen van DACHSERs lijn European Logistics (transport over land en contractlogistiek voor industriële goederen).

De bouw van het perceel van 57.000 vierkante meter zal in september beginnen. De totale oppervlakte van de terminal is 6700 vierkante meter. Van deze vloeroppervlakte zal 5.000 vierkante meter industriële goederen verwerken, terwijl de resterende 1.700 vierkante meter wordt gekoeld en gewijd aan voedseltransit. De faciliteit krijgt 76 docks voor het laden en lossen van vrachtwagens. Een kantoorgebouw van 1.000 vierkante meter zal de terminal aanvullen.

Belangrijke schakel in wereldwijde netwerk

"Neumünster wordt een andere belangrijke terminal voor DACHSER in het uiterste noorden van Duitsland. Deze nieuwe locatie zal rechtstreeks worden aangesloten op ons uitgebreide Europese netwerk voor landtransport", zegt Tonn, eraan toevoegend dat de nieuwe constructie voldoet aan de nieuwste normen en veilige, duurzame logistieke banen biedt in de regio.

De nieuwe terminal van DACHSER in Neumünster zal zijn langdurige partner, 17111 Transit Transport & Logistiek, vervangen. In de toekomst zal deze branch bijna heel Sleeswijk-Holstein bedienen, maar voorlopig gaat de samenwerking door totdat de DACHSER-vestiging is voltooid. De nieuwe locatie heeft goede vervoersverbindingen, direct gelegen aan de snelweg B205 met directe toegang tot de snelweg A7.

 

DACHSER wereldwijd
Neem contact op