Spitser binnen de logistiek

Pascal Schroeder, spitser bij DACHSER

Bij DACHSER zijn de spitsers onmisbaar: zij werken op flexibele tijden tijdens de piekuren in het magazijn. Pascal Schroeder werkt nu al 5 jaar als spitser bij DACHSER en vertelt over zijn ervaringen.

Hoe ben je bij DACHSER terechtgekomen?

Op m’n zeventiende, tijdens mijn middelbare school, was ik op zoek naar een job die goed te combineren was met mijn studie. Via mijn broer ben ik terecht gekomen bij DACHSER, die op dat moment al werkzaam was als spitser.

Wat zijn je werkzaamheden als spitser?

Op mijn eerste werkdag werd ik ingewerkt door een collega die er al een aantal jaren werkte. Hij leerde me rijden met een elektrische transpallet. Als spitser werk ik in een team dat instaat voor het lossen van de camions in een centrale loszone. Hier worden de goederen bij het binnenkomen gescand. Doordat iedere zending een unieke barcode heeft kunnen we deze aan een specifieke magazijnlocatie toewijzen. Na de scanning rijden we deze zendingen vanuit de loszone naar de juiste magazijnlocatie, waarbij een ander team klaar staat voor de belading van de camions. Als spitser ben ik eerst begonnen met het wegrijden van de goederen uit de lossluis naar de magazijnlocatie en daarna heb ik de andere taken ook kunnen aanleren.

Wat zijn je werktijden?

Een groot voordeel van het werken bij DACHSER is de flexibiliteit wat betreft de werktijden. Dit was ook een van de redenen dat ik voor DACHSER koos. Ik kan namelijk per week aangeven wanneer ik beschikbaar ben. Als ik het druk heb met school, werk ik bijvoorbeeld maar één dag. Wanneer het wat rustiger is op school of als ik vakantie heb, kan ik meerdere dagen werken. Ook kan je zelf aangeven of je in de ochtend, middag, avond of meerdere dagdelen wilt werken.

Interview with: Pascal Schroeder

Spitser bij DACHSER

Wie zijn je collega’s?

Ik heb tijdens de afgelopen vijf jaar in het magazijn veel verschillende nieuwe mensen leren kennen. Van jong tot oud en uit allerlei verschillende culturen. Inmiddels werken er ook een aantal vrienden en kennissen. We werken goed door, maar er hangt altijd een goede sfeer tussen de collega’s.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het leukste aan dit werk vind ik dat het heel afwisselend is. Ik hou van de diversiteit op de werkvloer en de goede samenwerking met de andere collega’s. Ik vind het mooi dat ik als student toch al deel kan uitmaken van zo’n belangrijke schakel in de logistieke keten.

Hoe zie jij je toekomst bij DACHSER?

Inmiddels zit ik in het derde jaar van mijn studies Global Marketing & Sales en valt mijn bijverdienste als spitser bij DACHSER nog steeds goed te combineren met mijn studie. Dit jaar krijg ik vanuit mijn studie de opdracht om vijf maanden stage te lopen bij een bedrijf op de marketing- of salesafdeling. In een gesprek met HR heb ik aangegeven dat ik graag stage zou willen lopen op de marketingafdeling van DACHSER. Al snel kreeg ik bericht van het marketingteam van DACHSER Benelux dat zij me graag een stageplaats aanbieden. Vanaf september tot en met januari 2021 loop ik nu stage op kantoor, welke schuin tegenover het magazijn staat. Wanneer ik mijn stage heb afgerond ga ik weer verder als spitser in het magazijn.

Ben jij nu ook op zoek naar een flexibele (bij)verdienste in de logistiek? Neem dan contact op via career.willebroek@dachser.com of career.mouscron@dachser.com.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens