DACHSER en CharterWay investeren in verkeersveiligheid

Tegen eind 2023 zal DACHSER in Duitsland alle nieuwe Mercedes-Benz CharterWay vrachtwagens voor short distance uitrusten met afslaghulpsystemen. De logistiek dienstverlener en CharterWay zullen samen de kosten van de systemen voor extra verkeersveiligheid op zich nemen.

v.l.n.r.: Alexander Tonn, COO Road Logistics bij DACHSER en Martin Kehnen, hoofd van CharterWay Duitsland

Vanaf 2024 moeten alle nieuw geregistreerde vrachtwagens en bussen in de EU verplicht uitgerust zijn met afslaghulpsystemen. DACHSER wil hier al eerder actie op ondernemen en ondersteunt transportbedrijven bij de aanpassing van hun bestaande vloot. In samenwerking met Mercedes-Benz CharterWay zal DACHSER ook alle nieuwe vrachtwagens voor korteafstandsvervoer uitrusten met rijhulpsystemen. In het langeafstandsvervoer zijn deze nu al enkele jaren standaard inbegrepen bij de aanschaf van nieuwe voertuigen.

“Het gebruik van afslaghulpsystemen ondersteunt vrachtwagenchauffeurs en vermindert het risico op ongevallen in het stadsverkeer”, zegt Alexander Tonn, COO Road Logistics bij DACHSER. “We werken al sinds 2019 aan een upgrade naar passende waarschuwingssystemen en in CharterWay hebben we een partner gevonden die zich ook actief wil inzetten voor de verkeersveiligheid. Daarmee doen we een belangrijke investering in de bescherming van fietsers en voetgangers en het vergroten van de verkeersveiligheid.”

450 vrachtwagens uitrusten met afslaghulpsystemen in 2024

Na een succesvol proefproject in het logistiek centrum Hamburg, waarbij in 2020 al 80 voertuigen met de bijbehorende technologie werden uitgerust, worden nu alle nieuwe voertuigen uitgerust met de Dometic PerfectView BVS 71000. Dit betekent dat vanaf heden tot eind 2023 nog eens 370 nieuwe vrachtwagens op de weg zullen komen met de extra veiligheidsuitrusting. DACHSER en CharterWay dragen samen de kosten van deze aanpassing. Martin Kehnen, hoofd van CharterWay Duitsland, zegt: “Bij Mercedes-Benz Trucks hechten we heel veel waarde aan veiligheid. Een veilige werkplek voor chauffeurs is net zo belangrijk als de bescherming van alle andere weggebruikers. Wij zijn dan ook trots op de samenwerking om de Atego van de CharterWay vloot voor DACHSER uit te rusten met een bijbehorend afslaghulpsystemen. De focus ligt hier op een betere bescherming van voetgangers en fietsers.”

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens